צילום׃ Eric Naud, Istock
מג'דרה עם קינואה
שדרוג של התבשיל הים-תיכוני המוכר, מעולה כתוספת עשירה או כמנה בפני עצמה
מיכל צפיר |
| פורסם 10/09/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
מעט שמן זית, לטיגון
1 כוס עדשים ירוקות, שהושרו ללילה בהרבה מים
1 כוס קינואה
1 כפית מלח
פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל בשמן זית, ובמקביל מבשלים את העדשים במים רותחים כחצי שעה.
2 מוציאים כוס וחצי ממי הבישול של העדשים, ושומרים בצד. מסננים את העדשים.
3 מוסיפים לעדשים המסוננות את הקינואה.
4 מוסיפים למחבת עם הבצל את מי הבישול של העדשים, ומבשלים על אש בינונית 3-4 דקות (ברתיחה), עד שהמים מקבלים צבע כהה.
5 מעבירים את תערובת הבצל והמים לסיר עם העדשים והקינואה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית, עד שכל המים נספגים.
6 מערבבים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!