אחרי קריירה ארוכת שנים במסעדת מינה טומיי, השף משה בדישי החליט להיכנס לגבעתיים, ופתח את בר האוכל האסייתי פאפאסן עם קבוצת שותפים מתחום הברים והמסעדות במטרה להעיר את השכנה היחסית מנונמנת של תל אביב. בתפריט של פאפאסאן מגוון מנות בהשראת מדינות שונות באסיה וכמובן מבחר מנות סושי. בין המנות: כדורי אש - 5 יחידות תמרי סושי עם איולי ווסאבי; קערת פוקה עם טונה וסלמון על אורז סושי, אבוקדו, אדממה, אצות ווקאמה, אושינקו, שיטאקי, ג׳ינג׳ר כבוש, נורי פונזו וטריאקי; באן במילוי שיפודי פרגית עם רוטב מסאלה, ארוגולה וצ׳ילי; ואינדי קארי - תבשיל קארי צהוב עם טופו או עוף, חלב קוקוס, דלעת צלויה, עדשים, קשיו, צ׳ילי, נענע, כוסברה ואורז יסמין.
פאפאסן – PAPASAN. כצנלסון 59, גבעתיים. 03-7506070
אין סיכוי שלא נתקלתם ברחבי הרשתות החברתיות בהמבורגרים הצבעוניים שמטריפים את הפודיז ברחבי הארץ. אנחנו מדברים על הבורגרסטיישן 23 ליד אצטדיון בלומפילד, שמוכר בעיקר בזכות הלחמניות הצבעוניות שמעטרות כמעט כל מנה פה. הצבעים נעים בין לחמנייה אדומה (על בסיס סלק), לחמנייה ירוקה (תרד) ולחמניית כורכום צהובה. בתוך כל לחמנייה יש המבורגר אחר - מהמבורגר טלה, דרך המבורגר בקר קלאסי ועד כריך במילוי עוף מטוגן שעושים פה במתכון מיוחד. בקיצור, אם אתם חובבי גימיקים בואו בשביל הצבעים, ואם אתם פשוט אוהבים המבורגר, בואו בשביל האוכל.
בורגר סטיישן 23. שארית ישראל 23, תל אביב יפו, מול שער 5 של אצטדיון בלומפילד. 03-7436353
אנחנו אוהבים את כל המקומות של משק עפאים ברחבי הארץ: הגבינות שמייצרים במשק מטריפות, וכך גם הריבות, הזיתים, הירקות ובכלל - כל מה שיוצא תחת ידיה של המשפחה רבת הפעלים הזאת. כעת החליטו במשק עפאים להתרחב גם לאזור צפון הארץ (אחרי סניפים בירושלים ובמודיעין), והחודש נפתח לפעילות סניף עפאים החדש בבנימינה. גם במקום החדש אפשר למצוא את כל התוצרת של המשק לצד מנות נהדרות כמו בורקאסון ושקשוקה לבנה, לצד קונדיטוריה שמגישה עוגות ועוגיות מיוחדות כמו עוגת מרים - עוגת גבינה מהגבינות האורגניות מהמשק; ופאי תפוזים מיוחד עם סולת וחלב עיזים. לא פלא שמגיעים לכאן כבר מכל האזור.
משק עפאים. המייסדים 6, בנימינה
פיצה היא אחד מהמאכלים הפופולריים ביותר בישראל, וכשמתחילה להתפשט לה שמועה על פיצרייה חדשה ששווה לפקוד, חובבי הפיצות מגיעים משלל מקומות לנסות אותה. זה בגדול הסיפור סביב ההייפ על פיצה 85 - מקום חדש שנפתח בפאתי שוק הכרמל על ידי רוני חברוני ובתו. חברוני נמצא בתחום הפיצות כבר עשרות שנים. הוא החל את דרכו כשולייה בקונדיטוריה ירושלמית והתאהב בפיצות, ואז שהחליט לפתוח אחת. את השנים האחרונות העביר בירושלים ובמעלה אדומים, עד שהחליט לנסות להביא את הפיצה שלו גם למרכז הארץ. בין האופציות בפיצה 85: פיצה מאמא מיה ללא גבינה עם אנשובי אורטיז, עגבניות שמש, חריף ועגבניות שרי; פיצה ירוקה ברוטב פסטו עם גבינה בולגרית, עגבנייה צלויה וצנוברים קלויים; וכמובן פיצה מרגריטה קלאסית.
שמונים וחמש. מוהליבר 43, תל אביב. 03-7599759. כשר
נדמה שכל מסעדה שנייה שנפתחת בארץ היא איטלקית, לא שזה מפתיע - הרי כמו שסיפרנו לכם ממש כאן למעלה, אין אהובה כמו הפיצה, ואם מוסיפים לסיפור גם פסטות וקינוחים בסגנון איטלקי - אז בכלל. אחת הכוכבות החדשות בזירה היא מסעדת ממבו מילאנו שבחיפה, מסעדה ששייכת לקבוצת המסעדות החיפאית סינטה בר (שכנראה כל מי שאכל בצפון מכיר), ונפתחה לאחרונה במיקום בו שכנה קודם הסינטה בר בשדרות מוריה. בין המנות פה אפשר למצוא הכל מהכל - מספגטיני עם קרם פיסטוק ופטרוזיליה, דרך פיצה עם פפרוני ורוטב עגבניות ועד קינוח פולנטה עם מוס שוקולד וגלידת שוקולד או בריוש כרוך במילוי חלבה, פיסטוק ושוקולד לבן.
ממבו מילאנו. שדרות מוריה 127, חיפה. 077-2302550
על הרביבה וסיליה סקונד פלור סיפרנו לכם כבר לפני חודשיים, והם מככבים ברשימה שלנו גם הפעם כי ההתלהבות סביב המקום החצי-סודי הזה מסרבת לדעוך, ובצדק. לא רק שמגישים פה את אחת מארוחות הבוקר הכי מהוקצעות שיצא לנו לפגוש בארץ וארוחת צהריים מצוינת של השפית אידית פדידה, אלא שהשוס הכי גדול פה הוא השילוב של הכל ביחד- האוכל, האווירה, הכלים והעיצוב. תחושה נדירה של פריז בלב תל אביב, שגורמת לנו לשכוח שאנחנו נמצאים בכלל במרכז מסחרי בורגני ולא בשכונת המארה. כיף שיש מקומות כאלה בארץ.
רביבה הקומה השנייה. ניסים אלוני 10, קומה 2, תל אביב. 050-9006402
בזאר 32. ירמיהו 32, תל אביב
לצערנו ז'אנר מסעדות הדגים בארץ הולך ונעלם, עם זאת, מסעדות כמו שאראק החדשה נותנות תקווה שעוד לא נס ליחן. את שאראק פתח השף דן שמולוביץ' שהיה אחד מהאחראים על מסעדת סבידה העכואית המוכרת שנסגרה לא מזמן ועסקה גם היא בדגת הים התיכון. שמולוביץ' החליט לא לוותר על הדגים ולפתוח בתל אביב מסעדה קטנה שבבסיסה דגים מהים התיכון, לצד השלמות הכרחיות וגלויות מחקלאות ימים. המנות פה משתנות כל הזמן בהתאם לדגה הטרייה כשבין האופציות למצאו פה למשל קלמרי מטוגן עם איולי עמבה; שרימפס באריסה עם יוגורט; וכריך דייגים עם בצל, שום ועשבים.
שאראק. בן יהודה 120, תל אביב. 03-6307070
הביקורות סביב קלאטה 15 המדוברת החדשה בהחלט מעורבות: יש שמאוהבים במקום, שנפתח על ידי זוג איטלקים מתחום המסעדנות, ויש שמאוכזבים ממנו. כמו כל מסעדה איטלקית שנפתחת בארץ, גם פה מככבים הפסטות והפיצות והרעיון הוא להביא לקהל הישראלי קלאסיקות איטלקיות בביצוע נאמן למקור. בין האופציות כאן למשל טליאטלה ברוטב בולונז, פיצה עם ארטישוק או מרק שעועית עם פסטה בעבודת יד.
קלאטה 15. מדינת היהודים 89, הרצליה פיתוח. 09-9653434
בפעם הראשונה שסיפרנו לכם על מסעדת 85/15, עוד לא היה לה שם. וזה לא כי דיווחנו עליה מוקדם מדי, אלא כי עד לאחרונה הכרתם את המקום הזה כמסעדה ללא שם שפעלה במשך מספר שבועות בכיכר רבין בתל אביב, עד שנפל הפור וזה השם שנבחר ממש לאחרונה. על האוכל בבר מסעדה הזה אחראי השף אלי שטיין (לשעבר אדורה, טוטו, טאיזו ועוד), שעושה את האוכל גם בבר האוכל רעמסס, והחליט לפתוח מקום חדש עם אותה אווירה משוחררת, אבל עם אוכל שלוקח את עצמו ברצינות. המטבח פה קורץ למזרח אירופה עם מנות שאהבנו במיוחד כמו כיסוני גזר וכרוב עם שמיר ושמן זית או הרינג קצוץ על ברוסקטה, לצד מנות כמו חזה ברווז אורגני עם קרם שורשים וציר ברווז, נתח קצבים עם מיונז חרדל ופטוצ'יני שמן פלפלים עם בשר לחי לוקוס ובוטרגה. אולי זו החבורה הצעירה שמפעילה את המקום ואולי זה האוכל הטוב - כך או כך, החודש מדובר במקום הראשון שלנו.
מלכי ישראל 15, תל אביב. 03-7484450