מסעדות רוסיות די נדירות בתחום מסעדנות הישראלית. אז כשאחת כזאת, קטנה ומקסימה, נפתחת, אנחנו הראשונים לפרגן. אנחנו מדברים על מסעדת נטשקה בשוק לוינסקי, שוק שהפך למוקד קולינרי שווה במיוחד בשנים האחרונות. המסעדה מציעה את המנות המנצחות של המטבח הרוסי, הקווקזי והאוקראיני. בין היתר תמצאו כאן כיסונים כמו צ'ודו או מנטי, אושפלאו, ורניקי גבינה או תפוחי אדמה; וכמובן סלט אוליבייה ובורשט.
נטשקה. זבולון 30, תל אביב יפו. 052-6962554. לא כשר
הקונדיטוריה היפהפייה של דוד לאור במבשרת ציון אומנם אינה חדשה, אבל החודש היא הצליחה להיכנס לרשימת המדוברות שלנו בעיקר בזכות צמד המילים "קרואסון ענק". לרגל השיפוץ וההרחבה של המקום, השיקו כאן מבחר גדול של מאפים ומנות חדשות, מתוקים שווים וממתקים בייצור עצמי, כשהשיא הוא מגה קרואסון עצום לחלוקה לקראת סופי השבוע. עוד תמצאו פה: מקרונים בטעמים מיוחדים, מילפיי, טירמיסו, קישים, עוגות בחושות וקינוחי ויטרינה.
דוד לאור. היצירה 12, מבשרת ציון. 02-5793311. כשר
ההמבורגרייה הכשרה החדשה בודגה שהתמקמה בסמוך לסינמטק בתל אביב רק בת כמה שבועות, וכבר הספיקה לעורר לא מעט רעש. המקום נפתח על ידי חברים שהיו מהמקימים של קרייב בשוק מחנה יהודה, שפעם הלכו על מזללה בסגנון אמריקאי. בבודגה תמצאו בין היתר מנות כמו צ'יזבורגר (עם גבינה טבעונית), המבורגר עם בייקון טלה; המבורגר עם רוטב ברביקיו וטבעות בצל; וצ'יפס עם רוטב גבינת צ'דר. חובבי אמריקנה מושבעים יתרגשו למצוא כאן מקרר עמוס במגוון משקאות כמו דוקטור פפר, אריזונה טי ומאונטן דיו.
בודגה. קרליבך 14, תל אביב. כשר
האם אתם משפשפים את עיניכם בתדהמה למראה שמה של יאפה כנאפה, שפשוט מסרבת לצאת מרשימת המסעדות הטרנדיות שלנו? כנראה שלא. אם הזדמן לכם להגיע לקרבת המקום, אין שום סיכוי שפספסתם את התור המטורף שם. ואיך אפשר שלא, בעצם? כנאפה אישית שנעשית ממש עם ההזמנה לא מוצאים בכל מקום, ובצירוף גלידת שמנת העיזים כאן, מדובר בתענוג אמיתי. בקיצור - תור מהגיהנום, אבל שווה את זה.
יאפה כנאפה. עולי ציון 24, יפו. 03-9702051
בלייני הארץ כנראה כבר שמעו על קאנטרי קלאב, בר האוכל והקוקטיילים החדש של המיקסולוגים יותם שילה ומוש בודניק, שותפים השף שעומד בראש המטבח במקום תומס זוהר, שחר קסמן, עידו אביב ואיתי בללי. המקום ענקי והתפריט (בסגנון אסייתי) פה רחב במיוחד. בין היתר תמצאו כאן למשל באס פלא טוד - דג לבן עם קונכיות חסה אייסברג, אטריות אורז ומטבל תמרינדי וצ'ילי; לחמניות מאודות במילוי של פרגית, פלפל לבן, סויה ושמן צ'ילי; תמנון בצ'ילי קוריאני צלוי על הגריל; וסלט יאם קונג עם שרימפס בטמפורה ומחית צ'ילי עם מנגו ירוק ושום פריך.
קאנטרי קלאב. גג דיזנגוף סנטר. לא כשר
מאז שסיפרנו לכם על פיצה פבריקה אנחנו לא מפסיקים לשמוע תגובות נלהבות על המקום המקסים הזה ברחובות. זה אולי נשמע מוזר שאחת מהפיצות הנפולטניות הטובות והמוקפדות בישראל נמצאת דווקא באמצע רחוב ראשי בעיר שלא תמיד מזוהה עם הטרנדים הקולינריים הכי בוערים, אבל זה בדיוק מה שקרה בפבריקה. מציעים כאן 12 סוגי פיצות עם אופציות כמו פיצה כמהין מזויפות עם פטריות פורטבלו בטעם כמהין; פיצה תאילנדית עם רוטב צ'ילי חריף וגמבה; או פיצת מחווה לרחובות בסגנון תימני עם סחוג כוסברה וסמנה נהדרת במיוחד. קחו בחשבון שמדובר במקום קטן והביקוש גדול, אז כשהבצק (שתופח 3 ימים) אוזל, המקום נסגר.
פבריקה. הרצל 203, רחובות. 08-6141480. לא כשר
מגרב - המסעדה מעדנייה, חנות, החדשה של אסף ליס ואלון פרידמן - מהבעלים של המסעדות קיטשן מרקט, אונזה ומשייה בתל אביב, נפתחה רשמית ממש היום, אבל העובדה הזאת לא מונעת ממנה להיות אחד המקומות המצופים ביותר של החודשים האחרונים. אולי זה בזכות השמות שעומדים מאחורי המיזם ואולי בזכות השמות שגויסו לעמוד כאן מאחורי הסירים. על כל אגף במגרב, שמאחדת את כל מה שקשור למטבח של אזור צפון אפריקה, אחראי שף אחר: מהילה בידרמן מחמדה עוגות ז"ל, שמופקדת על המאפים והקונדיטוריה, דרך איש הטאבון חמודי עבולאפיה, נצר למאפיית עבולאפיה המיתולוגית, רעות עזר על התבשילים והסירים, ועד זוזו חנא ממגדלנה הצפונית שיגיע לבשל כאן אוכל ערבי. אנחנו בטוחים שהמקום הזה יתקבע בראש הרשימה שלנו גם בחודשים הקרובים.
מגרב. יגאל אלון 94, תל אביב. 03-7566066. לא כשר
נורדיניו. נחלת בנימין 27, תל אביב. לא כשר
המסעדות היפניות כבר התבססו בארץ ואפשר לומר שמדובר ללא ספק בז'אנר חביב במיוחד על הישראלים, במיוחד אם למשוואה נכנסת המילה סושי. קיטו קאטו - מסעדה חדשה שנפתחה החודש מול דיזנגוף סנטר, מצטרפת לחבורת המסעדות היפניות בתל אביב, כשעל האוכל חתום לא אחר מהשף של מסעדת TYO, שהפכה להיות שם נרדף לסושי מצוין. קיטו קאטו, שמתהדרת במיקום מרכזי במיוחד, היא גרסה יוקרתית הרבה פחות, עם תפריט רחב שמדגיש לא רק את הסושי. בין היתר יש כאן אופציות כמו המבורגר ברוטב דמי גלאס יפני עם אספרגוס, פרמזן וביצת עין, אגאדאשי טופו וצ'יראשי.
קיטו קאטו. דיזינגוף 64 (פינת דיזינגוף ובר גיורא), תל אביב. 03-7781101. לא כשר
את המקום הראשון החודש החלטנו להעניק למקום של אחת השפיות הטובות ביותר שפועלות כיום בישראל, תמר כהן צדק. כהן צדק היא מהשפיות הבודדות שעובדות באופן עקבי מתחת לרדאר, וצברה לה עדת מעריצים שעוקבת אחריה לכל מקום, ובצדק. בשנים האחרונות היא מפעילה את קוצ'ינה הס 4, מסעדונת אינטימית שלטעמנו היא אחת מהאיטלקיות הטובות בארץ. היא מציעה כאן עכשיו תפריט טעימות שמסכם עשרים שנות פעילות שלה בתחום עם מנות קלאסיות שהפכו למזוהות איתה במיוחד: מבודינו פרמזן עוד מווינס ותמר; דרך מנות פסטה מקוריות כמו פסטת ארטישוק ופיסטוקים; ועד טורטליני קטנים במילוי של ריקוטה ותרד. ביקור חובה.
קוצ'ינה הס 4. הס 4, תל-אביב. 03-5551038. לא כשר