שוב אנחנו עם אימפריית ההמבורגרים של השף עומר מילר ושותפו דוד טור. אחרי 3 סניפים בתל אביב, אחד ביפו ועוד אחד בגבעתיים פתח מילר את סניף סוסו אנד סאנס הראשון בראשון לציון. בקרוב הוא ימשיך במגמת ההתרחבות משולחת הרסן עם סניפים נוספים בהרצליה פיתוח ובאזור השרון, וגם סניף ענקי וראשון מסוגו של ההמבורגרייה במקום שבו פעלה עד לאחרונה רשת בורגראנץ' בפינת הרחובות ההומה והשוקקת נחלת בנימין ואלנבי, ממש בכניסה לשוק הכרמל. אם זה לא דיבור אנחנו לא יודעים מה כן.
סוסו אנד סאנס. משה הלוי 10, ראשון לציון. לא כשר
ג'אספר 08. קאמפן 7, אילת (מלון אגמים), 08-6387797. לא כשר
כבר בשיא החורף סיפרנו לכם על הטרנד הלוהט של קערות הבודהה. בבול אנד ג'וס מבית ק-פה האנוי תוכלו למצוא תפריט מבית היוצר של השפית נופר זוהר, הכולל מנות מושלמות לעונה הרותחת שמוגשות בתוך קערות קוקוס יפות. אז מה יש לנו פה? קערת בודהה עם קארי צהוב עם רוטב טיקה מסאלה, טופו פיקנטי, אורז אדום, חומוס, בוטנים, עדשים מונבטות, קיווי ובזיליקום; קערה מתוקה ובה סמודי על בסיס מלון, רוקט, בננה, תמר, פקאן, סילאן, מוסקט, ג'ינג'ר וחלב אורז שמעליה כוסמת, צ'יה וגרנולה; קערה סגולה עם פטל, אוכמניות, בננה, תות, אסאי, חלב שקדים, שקד טבעי, גוג'י ברי ויוגורט טבעוני עם דומדמניות, תות שדה וקוקוס פריך ועוד. 45 שקלים תעלה לכם כל קערה פה, ואם אתם יותר בקטע של נשנוש ולא של ארוחה, יש גם מגוון חטיפי אנרגיה בריאותיים שמכינים במקום ומיצים טבעיים.
Bowl & Juice. פרישמן 77, תל אביב. ראשון-חמישי 8:30-17:00. כשר
מאפים שוודיים הצליחו לשבות את ליבנו. בשיא החום הישראלי, כל מה שבא לנו זה קצת מהלך הרוח הסקנדינבי המקפיא. את הקסם משוודיה הביאה ארצה המאפייה החדשה פיקה, שהתמקמה בשכונת מונטיפיורי בתל אביב וגורמת לנו לחשב מתי בפעם הבאה אנחנו מזדמנים לאזור. תמצאו כאן מאפה הל נהדר לחובבים (12 שקלים), עוגיית ביסקווי שמנמנה שעשויה משקדים ומעליה מוס שוקולד (12 שקלים), עוגיית וניל במילוי קרם וניל ובצורת לב (12 שקלים), וכן, יש פה גם לחמי שיפון שוודיים טובים (כ-25 שקלים לכיכר) - ובקרוב יתרחב ההיצע אפילו יותר. קחו בחשבון שהמקום פועל מדי יום (לבד משבת) רק עד השעה שלוש אחר הצהריים.
פיקה. תושיה 6, שכונת מונטיפיורי, תל אביב. 03-5229505. בתהליכי קבלת תעודת כשרות
הולה בראסרי, אחת המסעדות שמספקות את התצפית היפה ביותר לחוף הים התל אביבי, החלה החודש סוף סוף להגיש ארוחות צהריים. אז מה אפשר לאכול כאן, אל מול הגלים? מנות כמו קבב דגים עם צנוברים וקשקבל, פסטה עם עגבניות קונפי, שום, זיתי קלמטה, תרד, זוקיני, בצלים צלויים וסלסה ורדה וחזה ברווז בג'ינג'ר עם תפוחי אדמה. ואם אתם מתפנים רק אחרי העבודה, יש גם מבצע לשעות השקיעה בימות השבוע - אחד ועוד אחד על כל המשקאות, עם קוקטיילים קלאסיים ועונתיים.
הולה בראסרי (HOLA). הירקון 87, תל אביב. 03-5759060. לא כשר
אנחנו שמחים להעניק מקום של כבוד ברשימה החודשית שלנו לאחת המסעדות שהכי הפתיעו אותנו בתקופה האחרונה - המקדש. ממקום שנמצא בקניון אושילנד בכפר סבא באמת לא ציפינו להרבה, אבל כל מה שאנחנו שומעים עליו מאז הפתיחה זה רק דברים טובים. ככה זה כשהשף שמוביל את המקום הוא לירן בלו המנוסה, שיצר כאן תפריט מושקע עם שילובי טעמים וטכניקות לא סטנדרטיות. בין המנות כאן אפשר למצוא קרפצ'יו לשון בקר מעושנת בעצי דובדבן עם גלידת חרדל, קורנישונים, ספרות של בלסמי ופלפל מדגסקר; ברזאולה מסינטה כבושה בניחוח אניס וקינמון על אבטיח בוואקום ופילה בקר עטוף בראב של קפה. המחירים סבירים אף הם, ונעים בין 50 ל-60 שקלים למנה ראשונה וכ-110 שקלים לעיקרית.
המקדש. עתיר ידע 4, מתחם אושילנד. א.ת כפר סבא. 09-7488824. לא כשר
ומכפר סבא ליפו, עוד מקום שלא מקבל מספיק פתיחות של מסעדות שוות. לשמחתנו, החודש נפתחה כאן לפעילות מסעדת קיץ מושלמת בשם מרקו, שהיא חלק ממתחם חדש שיכלול בקרוב גם בית קפה ומסעדונת איטלקית מאותו בית יוצר. במרקו מבשלת השפית אמילי גולדברג, ומתמקדת בדגים ופירות ים רעננים בווריאציות נאות או על הג'וספר. בין המנות שאהבנו: טרטר פרואני מתוק חמצמץ עם מוסר ים, אננס, תירס, עגבניות שרי, כוסברה, בצלי שאלוט ופלפל צ'ילי צהוב (42 שקלים); מיקס של פירות ים ודגים קטנים מטוגנים (89 שקלים); ומנה נדיבה של שרימפס וקלמרי פשוטים ועשויים מושלם, מהג'וספר (69 שקלים). אוכל קיץ כיפי וקלאסי, עם יין, בירה או קוקטייל ואווירה נעימה במיוחד.
מרקו Mar&co. בן עזריה 6, יפו. 03-773-9380. לא כשר
מאז שפתח אייל שני את המסעדה הכשרה בתל אביב משתרך מחוץ לדלתות מדי ערב תור רציני, של אנשים שמחכים לראות את המאסטר עצמו מפלט להם עגבנייה. כעת החלו במלכה להגיש גם ארוחות צהריים חדשות, מה שהקנה לה מקום גבוה במיוחד ברשימה שלנו. אז מה אוכלים פה בעסקיות הצהריים החדשות? מנות ראשונות (חינם בהזמנת עיקרית) כמו ברוסקטה עם סלט ביצים או גספצ'יו מעגבניות מגי (כל המנות מגיעות בתוספת של שקית לחם מצוין שמכינים במקום, זיתים, טחינה וקציפת עגבניות), לצד עיקריות במחירים סמליים יחסית לאייל שני כמו פיתה עם פילה מטיאס, סלט ביצים ובצל (57 שקלים), סנדוויץ' קורנביף צלוי במרווה (87 שקלים) ומנת תרנגולת צלויה בקפה (71 שקלים).
מלכה. ויצמן 4, תל אביב. 03-6091331. כשר
אם אתם באינסטגרם, ללא ספק צפיתם בהמוני הסלבס והסועדים שפוקדים את קפה פופולר החדשה והלוהטת מבית השף אבי ביטון. מדובר בבר קוקטיילים ואוכל שממוקם בקומה התחתונה של מלון ג'ייקוב סמואל החדש. האוכל כאן קליל אך אינטליגנטי והקוקטיילים מעולים. בין המנות: מאשוויה על בסיס עגבנייה, פלפל חריף, שום ובצל שנשרפו באש, נקצצו ממש לקראת ההגשה והשתדכו לגבינת פנחס (38 שקלים); פרעצל ברווז – פרעצל של ערן שרויטמן במילוי של רייט ברווז, חרדל וקורנישונים (68 שקלים); פלמידה מעושנת עם חמאה וחלה קלויה (58 שקלים); וכרוב צלוי בחמאה עם תימין וגבינת פקורינו (44 שקלים). בקרוב תיפתח המסעדה עצמה, בחלק העליון של המלון שמתפרס גם לרחוב, ובה תמצאו מנות קלאסיות לארוחה רצינית יותר או ללאנץ'.
קפה פופולר. דיזנגוף 197, תל אביב. 03-5552020. לא כשר
והנה זה קרה, אחרי הרצל 16 הסקסית נפתחה לפעילות גם דיסקו טוקיו, המסעדה האסייתית מבית R2M (קופי בר, בייקרי, דליקטסן והוטל מונטיפיורי). את המקום הזה מלווה באזז כבר חודשים, וזאת גם הסיבה לציפיות האדירות ממנו. המסעדה היא חלק מהמתחם הגדול והיא מגישה מנות קצת יותר מורכבות מאלה שמוגשות בחלל של ההרצל 16, ומותאמות יותר לבילוי קז'ואלי לצד אלכוהול.
דיסקו טוקיו. הרצל 16, תל אביב. 03-5106430, 03-5544300. לא כשר