אם אתם עוקבים אחרי סלבס ישראלים באינסטגרם, בטח ידעתם כבר שהשף שגב משה פתח בר אוכל יפני בהוד השרון. אז עכשיו, אחרי שכל הסלבס עשו את סיבוב הצילומים והטעימות במקום החדש של השף החבר, הגיע גם הזמן שלכם לנסות את ניהון נו בה החדשה של שגב ולספר לנו איך היה. בתפריט מגוון מנות סושי ודגים נאים, כששגב כמו שגב, מכניס גם יציאות משלו לקלאסיקות כמו רול דג לבן עם מנגו, צ'ילי, אצות אדומות ופונזו; רול ספייסי סלמון עם טאטאקי דג, קראנץ' תפוחי אדמה, קוקוס, שאטה ואבקת נורי או אפילו רול עם פטריות שיטאקי, כמהין ,סלמון, נורי, מלפפון, סויה ואבוקדו. לצד הסושי, מוצעים במקום מגוון קוקטיילים עם טאץ' אסייתי.
ניהון נו-בה. הרקון 2 הוד השרון, מתחם שרונים. 077-41420250, שלוחה 4. לא כשר
על בושוויק סיפרנו לכם בתחילת החודש, וכבר היא הספיקה להיכנס לרשימת המסעדות המדוברות לאור ביקורות אוכל חיוביות שהביאו למקום קהל רב ויצרו חתיכת תור. ותור כידוע, מתחזק עוד תור, וכך נוצר לו הייפ שקשה לכבות (קחו בחשבון שלא ניתן להזמין לכאן מקום, אז היכונו להמתין לשולחן או למקום על הבר). כל זאת למרות שבושוויק היא אפילו לא מסעדה, אלא פשוט בר עם תפריט אוכל די מצומצם. אם גם אתם רוצים להגיע הנה כדי לברר על מה כל המהומה תנו לנו לספר לכם שמדובר במקום מבית מוסד הקוקטיילים המוכר האימפריאל, כשעל הצד של המטבח פה ייעצה השפית אביבית פריאל. בין המנות שתמצאו בבושוויק בינתיים יש אפשרויות כמו סלט קטניות מונבטות עם עגבניות לחות, כרובים, עשבים ולבנה מקשיו; ברד פודינג מלוח של תרד וקייל עם גבינת עיזים וברוסקטה עם מטיאס, שמנת חמוצה וצנונית מוחמצת. בקרוב, יפתחו כאן גם לארוחות בוקר, שלפי ההימור שלנו יהפכו גם הן ללהיט די מהר.
בושוויק. נחלת בנימין 28, תל אביב. לא כשר
בדרך כלל כשאנחנו מדברים על שווקי או מתחמי אוכל גדולים, מדובר על מקומות שפועלים בתל אביב, ועכשיו סוף סוף יש לנו ההזדמנות לשבח מיזם קולינרי צפוני לגמרי, אגמון מרקט החדש, שנפתח לפעילות ראשונית ממש החודש. בין הדוכנים הרבים ניתן למצוא כאן אפשרויות גם למי שמחפש נשנוש קטן וגם למי שרוצה לשבת לארוחת ערב מלאה ומפנקת. תמצאו כאן שוקולדים שמיוצרים בצפון, יינות ובירות מקומיות, גבינות מהאזור ואפילו סלי פיקניק מושקעים שניתן לרכוש ולשבת לפיקניק בחוץ (נהדר לתקופת החגים המתקרבת). רוצים לשבת לאכול בפנים? יש באגמון מרקט המון אפשרויות, מכריכים מבית השף אביב משה ועד מסעדת השף המשפחתית גליאנו שמציעה אוכל איטלקי. בקרוב, ייפתחו לפעילות כאן גם עסקים רבים נוספים.
אגמון מרקט. מתחם גליליון, כביש 90 (סמוך לאגמון החולה). 04-8377770. ראשון-שבת 9:00-21:00
עיר המכולות (Containers City). היצירה 3, רמת גן
הנוכחות של מסעדת זכאים הטבעונית הכשרה ברשימה הנוכחית שלנו דווקא החודש קשורה למנה אחת בלבד, שפשוט שמטה לנו את הלסת. מדובר בהמבורגר של המותג האמריקאי ביונד מיט, שנחת השבוע במסעדה ומוגש כאן לבדו עם רטבים שמכינים במקום או בתוספת הצ'יפס המוכר של המקום (49-60 שקלים כתלות במנה הנבחרת).ההתלהבות סביב ההמבורגר הזה היא מהמוצדקות ביותר שפגשנו. לא בכדי הוא הפך להיות אחד המוצרים המבוקשים בעולם ואנחנו לא יכולים לחכות לרגע שהוא יגיע באופן מוסדר גם לרשתות השיווק בישראל וניתן יהיה לרכוש אותו להכנה גם בבית. בינתיים, אכלנו אותו בזכאים, ולמרות שיש במנה עוד מה לשפר (בייחוד הלחמנייה), ההמבורגר על בסיס חלבון האפונה היה לא פחות מפנומנלי. המבורגר טבעוני שטעמו זהה לזה של בשר, וכך גם הניחוחות שיוצאים ממנו ואפילו המרקם. חוויה שכל אחד חייב לעצמו, גם הקרניבורים המושבעים ביותר.
זכאים. סמטת בית השואבה. 03-6135060. כשר
את הדיבור על מסעדת הקובייה אנחנו שומעים מזה מספר שבועות, בעיקר לאור העובדה שכבר המון זמן לא יצאה בשורה חדשה מכיוונו של שוק התקווה. מדובר במקום כיפי לקניות של ירקות ופירות ולעצירה קולינרית, אבל מסעדה של ממש? ועוד כזאת שפועלת גם אחרי החשיכה? קשה מאוד למצוא ולכן הקובייה כל כך מלאה בהבטחות, וגוררת סביבה התלהבות רבה. המקום מציע מנות כדוגמת מחנה יהודה - מנה של חלקי פנים ובשר עם חומוס, טחינה לבנה ואריסה ביתית; מנת בסטה 63 - ובה עראייס עם עמבה שנעשית במקום או מנת בסטה 13 - בוריק שנעשה כאן עם בצל כבוש, סומאק, ביצה רכה וטחינה. התפריט כולל אפשרויות טבעוניות וצמחוניות לא מעטות ומקפיד, בהתאם למיקום, על מחירים סבירים יחסית של כ-30 שקלים למנה ראשונה וכ-50 שקלים לעיקרית.
הקובייה. הודייה 22, שוק התקווה, תל אביב. 03-9747333. כשר
בין מתקפת בתי המלון היוקרתיים החדשים שמקיפים אותנו מכל עבר, נמצא מלון דריסקו שבו פועלת מסעדת זאדה העותמאנית החדשה. מאז שנפתח המקום, הוא זוכה באופן יחסי לביקורות צוננות למדי, ועדיין, מדובר באחת המסעדות המסקרנות שנפתחו בארץ לאחרונה. מעבר למלון היפהפה בו פועלת המסעדה, התפריט שלה מסקרן ונוטה לנסות ולחדש מעבר לשטאנץ הרגיל שכולנו כבר מכירים מכל מסעדה אחרת בסביבה. בין האפשרויות ניתן למצוא בתפריט מנטי טלה ומנטה עם קציפת יוגורט, כוסברה וירוקים; דיונון סגול בחמאת סומאק וליים עם עלי חמציץ, תרד, בצל אדום ושומר בלחם טורקי בגריל; מאפה טורקי במחית עגבניות, עם בשר טלה וגבינת טולום וקדרת חרס במילוי קבב טלה, בשמל חצילים, עגבניות שרופות, קציפת ראטה, כוסברה וחלומי.
דה דריסקו. אורבך 4-6, תל אביב. 03-7410000. לא כשר
והנה אחרי מסעדת מלון יוקרתית אחת, אנחנו במסעדת מלון יוקרתית נוספת. הפעם במלון ג'אפה החדש ביפו, שהוא פשוט אחד המקומות היפים והמרשימים ביותר שיצא לנו להיתקל בהם בישראל בפרט ובעולם בכלל. אל תוך החלל המחייב הזה נכנסת מסעדת דון קמילו, מסעדה שבראשה עומדת קבוצת מסעדנות מקצועית ומוכרת מניו יורק, והשף הישראלי המוכשר רועי ענתבי (לשעבר ברטי). הסגנון כאן הוא איטלקי אמריקאי, והאוכל, בהתאם למסעדות הקבוצה מעבר לים, מתמקד בקלאסיקות והוא הכי רחוק שאפשר לתאר ממסעדת ברטי בה בישל ענתבי לפני כן, וזה במכוון. התפריט כאן מוגש בשעות הערב בלבד ונותר בגבולות הגזרה המוכרים עם מנות פסטה שנעשות במקום, דגים מקומיים ונתחי בשר פופולריים.
דון קמילו והדליקטסן של גולדה. יפת 36 , תל אביב יפו. 03-7785660. לא כשר
די לא ייאמן, אבל כנראה מעולם לא הייתה לנו רשימה אחת שכללה שתי מסעדות טבעוניות, ואנחנו שמחים במיוחד שסוף סוף הגענו ליום בו זה קורה. אז לצד מסעדת זכאים הכשרה, מככבת כאן כמובן באופן בלתי נמנע השווארמה הטבעונית החדשה של לא אחר מהראל זכאים (מי שהקים בתחילת הדרך את מסעדת זכאים עצמה). זכאים החליט לשנות את החוקים בכל הנוגע לעולם אוכל הרחוב הטבעוני ופתח החודש את סולטנה - השווארמה הטבעונית שלו שכל המדינה לא מפסיקה לדבר עליה. מרגע שנפתח המקום משתרכים בו תורים ארוכים, וכולם סקרנים לטעום את היציאה הטבעונית שמבוססת על פטריות יער שנשזרו יחד לכדי שיפוד שווארמה שניתן לאכול בלאפה, בפיתה או בצלחת. מדובר בלהיט היסטרי שמלווה גם בצ'יפס הפריך והנהדר מבית זכאים. הביקורות עד כה מהללות, ואנחנו שמחים ונרגשים שמקום טבעוני לחלוטין הצליח להשתחל למיקום כל כך גבוה ומשובח ברשימה שלנו. כבוד.
סולטנה. אבן גבירול 52, תל אביב יפו. כשר
את המקום הראשון שלנו החודש אנחנו חייבים לתת לנונונו של השף גיא גמזו, ולו בגלל שאנחנו רשימה שעוסקת בהייפ, והייפ כזה לא ראינו כבר מזמן. את התור שהשתרך מבעד לדלתות של נונונו אין איך לתאר אלא כהיסטרי לחלוטין. המוני אנשים שניסו להשיג להם לחמניית חלב שמנמנה במגוון מילויים, וכמובן על הדרך לצלם תמונה מרהיבה של הלחמנייה לאינסטגרם. גמזו עלה כאן על להיט ויראלי והבין מהר מאוד את הפוטנציאל של הלחמניות הללו ואת העובדה שהן ראויות למקום שמוקדש כל כולו להן. בנונונו תמצאו את הלחמניות כשהן ממולאות באופציות כמו דג הרינג, נקניקיית עוף עם כרוב כבוש וחרדל, מק אנד צ'יז בצ'דר או לחמניות קינוח עם עוגת גבינה אמריקאית ורוטב אוכמניות. עצה שלנו, תנו לתור להתקצר או שתנסו להגיע כשלא עמוס. אחרת, צפויה לכם חתיכת המתנה.
נונונו. הרצל 16, תל אביב. 03-9453111. לא כשר
לעוד מסעדות באזורכם פשוט היכנסו לאפליקציית איזי>>