אחרי תקופת הרצה של כמה שבועות נפתחה לפעילות המסעדה של פיינליסט "מאסטר שף" יהוידע ניזרי במרכז ירושלים. הקונספט: מקום כשר שמאחד בין שתי אהבות גדולות של הישראלים - לחם ובשר. בתפריט: שלושה סוגי בשרים בבישול ארוך של כ-12 שעות - אסאדו, בשר כבש ובקר שבושלו יחד ובשר צלעות בקר בתיבול מתון - שמשתלבים במנות מחבת או בכריכים. יש פה למשל קדרת צלעות בקר בג'בטה עם טחינה ועמבה; אסאדו של בקר וערמונים ומנת תפוחי אדמה בעשבי תיבול וסומאק עם איולי קארי וצלעות בקר. המנות עולות 32-64 שקלים, והולכות טוב עם בירה צוננת בשעות הצהריים או הערב.
פתורא. שמאי 8, ירושלים. כשר
לואיס טאקוס. שלומציון המלכה 11 ירושלים. כשר
מגמת המסעדות שמתמקמות במלונות בוטיק נמצאת בשיאה, ואין מרוצים מאיתנו. אחרי הכל, מה יותר נעים מלהגיע למלון בוטיק יפהפה עם תיירים שמדברים בשלל שפות ונותנים תחושה של חו"ל פה באמצע הלבנט? התוספת הלוהטת של הרגע בגזרה היא בושוויק - בר קוקטיילים ואוכל מבית האימפריאל (אחד מברי הקוקטיילים הנחשבים בעולם), אשר בכניסה למלון הבוטיק פבריק. על האוכל כאן אמונה השפית אביבית פריאל, שיצרה תפריט כיפי שהולך טוב עם אלכוהול, עם אופציות כמו ברד פודינג מלוח של תרד וקייל עם גבינת עיזים (56 שקלים); נאגטס בבלילת בירה גינס עם איולי סרירצ'ה (39 שקלים); ונתחי שייטל עם מסבחה לימה, בצל צלוי, שעועית ירוקה ועשבי תיבול (58 שקלים). בושוויק פועלת בינתיים רק בערב, אך בקרוב יציעו כאן גם ארוחות בוקר וצהריים ואנחנו די בטוחים שעוד נראה את המקום הזה ברשימות הבאות שלנו.
בושוויק. נחלת בנימין 28, תל אביב. לא כשר
חובבי הפחמימות, זה בשבילכם. אחת הפיצריות האהובות עלינו בישראל פתחה מקום חדש וענקי, הפעם בכפר סבא. אנחנו מדברים כמובן על נונו מהוד השרון, שפותחת יחד עם הפטיסרי מימי (מבית המסעדה) שלוחה חדשה שמאחדת את הטוב מכל העולמות. בנונו ומימי החדשה תמצאו אינספור מאפים טריים ולחמים לצד גלידות שמכינים במקום, עוגות וקינוחים מפוארים שאפשר גם לרכוש הביתה, וכמובן תנור אבן איטלקי מרשים שממנו יוצאות כל הפיצות שמוגשות כיום בנונו, עם אופציות כמו פיצת פונגי עם פטריות צלויות ובזיליקום; פיצת פנצ'טה עם טלה וביצת עין ברוטב שמנת; ופיצה סיציליאנית עם רוטב שמנת, מוצרלה, גאודה, פרמזן, דלעת חריפה וסרדינים כבושים. מרגע שיסיים את תקופת ההרצה המקום אמור לפעול 24 שעות ביממה בכל ימות השבוע, ואנחנו? מקנאים קשות בתושבי כפר סבא.
נונו ומימי, חנות המפעל. המוביל 3, כפר סבא. 09-8353600
מרגע שנפתח בית הקינוחים הקוריאניים סו בינג ידענו שיהיה מדובר בלהיט, רק שלא ידענו עד כמה. בכל פעם שאנחנו מגיעים למקום אנחנו נתקלים בתור אינסופי (מה שמביא לתקלות ובעיות בשירות, אז קחו את זה בחשבון אם אתם מתכננים לנסות את מזלכם). אם כבר הצלחתם להגיע אל מנת השלג הנכספת, תיהנו מקינוח באמת טעים ומגניב עם אפשרויות כמו שלג חלב עם קוביות מנגו ועוגת גבינה; שלג עם כדורי אבטיח וגבינה בולגרית; שלג תה ירוק עם שקלים קלויים ואבקת תה ירוק והשלג הפופולרי ביותר פה - שלג שוקולד עם בראוניז, שברי אוריאו וגלידת שוקולד. אנחנו מקווים שעם הזמן יצליחו להשתלט פה על העומס העצום ולתפקד טוב יותר תחת לחץ ההייפ האדיר.
סו בינג (So Bing). בוגרשוב 106, תל אביב
לזאדה, המסעדה העותמאנית החדשה במלון דה דריסקו ביפו, יש את כל הפוטנציאל להפגיז: תשתית של מלון יפהפה, מיקום קסום בלב המושבה האמריקאית ורעיון מעניין של זיק עותמאני לאוכל. זה עדיין לא שם, אבל אנחנו בהחלט חושבים שעם הזמן זה יהיה. בינתיים מגישים בזאדה ארוחות בוקר ובראנץ' לאורחי המלון ואורחים מן החוץ, כולל בופה עם סלטים, דגים מלוחים, גבינות, לחמים ומאפים וגם מנה עיקרית לבחירה מבין אפשרויות כמו פנקייקים שחורים עם פוטנציאל ויראלי וקלאסיקות בסגנון בריוש עם סלמון בכבישה ביתית. בארוחות הערב מציעים כאן מנות כמו מנטי טלה ומנטה עם קציפת יוגורט, כוסברה וירוקים; דיונון סגול בחמאת סומאק וליים עם עלי חמציץ; ומאפה טורקי מסורתי במחית עגבניות, עם בשר טלה וגבינת טולום.
דה דריסקו. אורבך 4-6, תל אביב. 03-7410000
מדהים שהצלחנו להגיע עד כאן ברשימה ולא לכתוב אפילו פעם אחת את המילה המבורגר. אבל הנה זה מגיע, ובגדול: אנחנו מדברים כמובן על ההמבורגרייה החדשה והמדוברת של המאסטר שף טום אביב, פאט קאו (פרה שמנה). מדובר בהמבורגר חף מתוספות, שמוגש כקציצה קטנה וטעימה בלחמניית בריוש רכה. בתפריט תמצאו גם צ'יזבורגר עם גאודה; מנה שנקראת דיסטרקטד - המבורגר מפורק על הפלנצ'ה עם פונדו גבינות של צ'דר לבנה וכתומה ורוטב על בסיס וויסקי ג'ק דניאלס, סרירצ'ה ובירת גינס; המבורגר מפורק בווריאציה חריפה; ומנת פרגית מתובלת בסגנון קיסר. אנחנו ממליצים לנסות את הקלאסיקה ולהמשיך משם. וכמובן, אל תשכחו לצלם ולהעלות לאינסטגרם.
פאט קאו. דיזנגוף 265, תל אביב. לא כשר
עוד בר קוקטיילים שיש לתת עליו את הדעת ונמצא בכותרות החודש הוא הוטל דה ויל, שהתמקם בצפון רחוב דיזנגוף בתל אביב. מדובר במקום בסגנון פריזאי מבית היוצר של אריאל לייזגולד המיקסולוג והשף יוגב ירוס (מל ומישל), שאחראי כאן על האוכל. התפריט כולל אפשרויות כמו ביצי דגים עם תפוצ'יפס תוצרת בית וקרם פרש; מוס כבדי ברווז ועוף בתוך מקרון פטל, תימין ופלפל; המבורגר עם שאלוט מוחמץ, קטשופ שמכינים במקום ואפשרות לתוספת של גבינת גרוייר; קרואסון שקדי עגל עם איולי לימון כבוש, משוואיה חריפה ועלי ריג'לה וטליאטלה קרבונרה עם בייקון, חלמון, גרידת לימון ופרמזן. לצד המנות יש גם רשימת קוקטיילים שכל אחד יכול למצוא בה לעצמו משקה חביב.
הוטל דה ויל. דיזנגוף 230, תל אביב. 03-9746999. לא כשר
כוכב נוסף ברשימת המסעדות בבתי מלון שאנחנו לא מפסיקים לשמוע עליו הוא קפה פופולר של השף אבי ביטון. אומנם כתבנו כאן כבר על הבר המוצלח שממוקם בקומה התחתונה של המלון ומגיש כמה מהקוקטיילים היותר מהנים שטעמנו לאחרונה, אבל עכשיו פתוחה לפעילות גם המסעדה בקומה העליונה, שגם עליה שווה להרחיב (וכן, גם בה כבר יש תור שמתפרש הרבה מעבר למפתן המקום). התפריט אקלקטי ונגיש, ובין המנות תמצאו פלאפל של חצילים שרופים על בסיס חצילים קלויים, בצל סגול ושמנת חמוצה; קרפצ'יו מתפוחי אדמה עם פרמזן ובזיליקום; ניוקי עם פטריות פורצ'יני וחסת בייבי ג'אם צלויה; שקדי עגל צרובים עם לוביה; ושרימפס מעקוד עם חמאת עגבניות ולביבת תפוחי אדמה.
קפה פופולר. דיזנגוף 197, תל אביב. 03-5552020. לא כשר
והנה במקום הראשון אותו שם שהיה כאן גם בחודש שעבר, קפה נורדוי. למה, אתם שואלים? כי אי אפשר לחמוק ממנו בשבועות האחרונים. קפה נורדוי בכל מקום, לטוב ולרע. אין מדור אוכל שהוא נעדר ממנו ואין מבקר אוכל שלא טרח להגיע לשם עדיין. הרוב מתעלפים מעונג, חלק סבורים שהאוכל לא מספיק טוב, אבל מה שבטוח, אף אחד לא מתעלם. מדובר ללא צל של ספק במקום המדובר של הרגע. ומה אוכלים בו? מרק שקדים קר ודובדבנים, סטייק סינטה עם גבינת מונטלינו, סלט עגבניות ופורל מעושן עם חזרת מגוררת ושעועית בובס ובוטרגו, והשוס - קינוחים נהדרים כמו בודינו שוקולד וסופגניות, טארט פלאן ועוגת גבינה שכל העיר חמה עליה.
קפה נורדוי. נחלת בנימין 27, תל אביב יפו. טלפון: 050-3388833. לא כשר