לא הייתה פלטפורמה תקשורתית שלא הזכירה השבוע את קבוצת מסעדות ארוחות הבוקר בנדיקט, שפותחת מסעדה לראשונה מחוץ לגבולות הארץ, בברלין. אנחנו סופר מפרגנים למהלך, אבל למה ללכת רחוק כשאפשר לדבר על המסעדה החדשה של הרשת בצומת ביל"ו (שמתהדרת בבר פנקייקים פרונטלי, התגשמות כל חלומותינו): המקום יחל לפעול בקרוב במתכונת הידועה של 24/7, ואנחנו שומעים עליו לא מעט מתושבי האזור הנלהבים. מברלין ועד רחובות - אגז בנדיקט בכל מקום.
בנדיקט בילו. בוסי סנט ג'ורג' 9, קריית עקרון. 03-6868657
בוגר "משחקי השף" אבירם חיוקה פתח לאחרונה בית פיתות חדש וכשר בצומת אורנים בירושלים. חיוקה ביסס את עצמו כפרסונת אוכל ירושלמית כשנכנס לנעליו של המאסטר שף אבי לוי בבית הכוון - מסעדונת חביבה שפתח לוי בסמוך למתחם התחנה הירושלמי ועזב אחרי שהחליט לפתוח את צ'יריפום בתל אביב. כעת יצא חיוקה לדרך עצמאית ובחר בסגנון ירושלמי וצנוע: תבשילים ביתיים ומנות לכאורה קלאסיות, במגע של שף ובתוך פיתה. חיוקה מציע כאן פיתות במילויים בשריים או צמחוניים כמו שניצל עגל, פטה כבד, פלאפל עדשים, מעקודה או ראגו בווריאציה מזרחית. הגישה הכי פשוטה ובגובה העיניים, וגם המחירים נוחים (25-39 שקלים למנה).
חיוקה בפיתה. פייר קניג 2, ירושלים. כשר
זו אמורה להיות רשימה של מסעדות, אבל הפעם הסתנן פנימה גם דוכן קטן וצנוע שנפתח לאחרונה בשוק הכרמל. המקום נקרא סאברוסו (טעים בספרדית) והוא מציע אוכל מקסיקני נאמן למקור ובמחיר נעים. תמצאו כאן למשל קסדייה במילוי עוף מפורק; טאקו מטוגן במילוי של עוף, בקר או תפוחי אדמה; ובוריטו במילוי בקר, אורז וכרוב. המחירים נעים בין 28 ל-36 שקלים למנה ויש גם בירה מהחבית וכמובן טקילה. כיף לדעת שלצד שלל המסעדות המקסיקניות שנפתחו בשנה החולפת ברחבי הארץ צומחים גם מקומות קלילים כמו סאברוסו, ועוד יותר כיף שכולם מתלהבים מהמקום הזה כמונו.
סאברוסו. הכרמל 36, שוק הכרמל, תל אביב
לא אכפת לנו מה אומרים מסביב, אנחנו חושבים שמשהו טוב קורה במסעדת מאייר של השף אוסמה דלאל. בייחוד עכשיו, אחרי שהתקופה הראשונית של הרצה והסתגלות הסתיימה (ונדמה לנו שהלקחים מהביקורות הקשות שספג המקום הופקו), בתיאום מושלם עם רוחות הסתיו שהחלו לנשב בגינה הקסומה של המסעדה. המקום מספק בילוי מושלם לתקופה זאת של השנה, ודלאל מציע כאן מטבח ערבי מודרני שמתכתב עם מקורותיו בעכו אבל נוגע גם לנוף האקלקטי של האוכל בתל אביב. על אף התחלה קשה יחסית, יכול להיות שעלו כאן כעת על דרך המלך.
מאייר (Maiar). יבנה 23, מלון הבוטיק עלמה, תל אביב. 03-9017652
טוטומה הלטינית של דליה אלחדף היא לא מסעדה חדשה. למעשה, בימים אלה ממש היא חוגגת שנה של פעילות מצליחה וזה, בשילוב ביקורת משתפכת של מבקר האוכל שלנו, הם סיבה מספיק טובה להכניס אותה לרשימה הנוכחית. בשורה התחתונה - מדובר פשוט במקום טעים. מאז שפתחה את המסעדה מצליחה אלחדף לעשות פה את הבלתי אפשרי ולהגיש אוכל מקורי (בכל זאת, ונצואלה), לא יקר ובאווירה משוחררת במיוחד. מאחר שמדובר בבוגרת "מאסטר שף" ללא ניסיון מקצועי בתחום האוכל - היינו סקפטיים (ולא רק אנחנו), אבל אלחדף הוכיחה כבר שהיא מקצוענית אמיתית שפשוט יודעת את העבודה.
טוטומה. דיזנגוף 265, פינת ירמיהו, תל אביב. 03-5168963
פונדק דה לוקס, מוסד הברביקיו האמריקאי מיפו, לא מפסיק לפרוח; אחרי ההתבססות של טראק דה לוקס המוצלח בכיכר דיזנגוף, פותחת הקבוצה במגרש הביתי שלה ביפו בר אוכל אינטימי וסקסי שעונה לשם סטלאר (Stellar). בתפריט האלכוהול מציעים פה מגוון סוגים של וויסקי, ברבן ויינות, ובגזרת האוכל תמצאו פה מנות כמו גרילד צ'יז סנדוויץ' עם גבינת ברי, בייקון, טלה ודבלים; כריך דלי חם שכולל 200 גרם קורנביף מעושן; וצלחות כיפיות של נקניקים או גבינות בייצור ארטיזנלי שמוגשים לצד לחם בריוש שמנמן. מקום בילוי חדש וכיפי באחד האזורים הלוהטים.
סטלאר. עולי ציון 7, יפו
אחת הפתיחות המסקרנות של התקופה האחרונה היא זו של הקונטיינר: חומוסייה ובית אוכל עממי, שמהווה תוספת צבעונית לסצנת הסטריט פוד הסואנת של רחוב אבן גבירול השוקק בתל אביב. המקום, שעליו סיפרנו לכם כאן לראשונה, מגיע בכלל מדימונה, שם פועל כבר זמן מה סניף מוצלח של הקונטיינר. בסניף התל אביבי מתכננים הבעלים לפעול במתכונת רחבה יותר ולתפקד כמקום בילוי וחמארה של ממש, ולכן הם מציעים מלבד חומוס שנטחן עם ההזמנה, פלאפל, סביח וסלטים, גם בירה מהחבית במחירים נוחים ושעות פתיחה שנכנסות עמוק אל תוך הלילה.
קונטיינר. אבן גבירול 37, תל אביב.
קפטן קארי. שרונה מרקט, תל אביב
ראונד טייבלז ביי אמריקן אקספרס היא לא מסעדה, אלא פרויקט קולינרי טעים ומסקרן שמתקיים זאת הפעם השנייה, ומביא לישראל שפים מוכרים ומעניינים. הפרויקט, ביזמת יאיר בקייר, מאיה קרבט ונירית וייס, יתקיים השנה במהלך כל חודש נובמבר ויחבר שפים מכל העולם לשפים ישראלים שיהפכו את המסעדות שלהם לגרסאות מקומיות של המוסדות מהניכר. למשל: המסעדה הבוליביינית גוסטו (שהקים המסעדן קלאוס מאייר מנומה) תתארח בקופי בר; המסעדה ההודית שנחשבת לטובה בעולם מגיעה להתארח בטאיזו של יובל בן נריה; השף דיאגו מוניז מלימה מגיע לבשל עם חיים כהן ביפו תל אביב; ואחת מהמסעדות התאילנדיות הלוהטות של בנגקוק מגיעה להתארח בבית תאילנדי. יהיו כאן 3 מסעדות בעלות כוכב מישלן, מסעדה אחת בעלת 2 כוכבי מישלן, ו-5 מסעדות שמככבות בדירוג הנחשב של 50 המסעדות הטובות בעולם של סן פלגרינו. כבוד.
המסעדה שכבשה את המקום הראשון של החודש הקודם שומרת על מעמדה גם בסיבוב הנוכחי. על אף ביקורות אוכל לא מהללות שפורסמו לאחרונה, לטעמנו - מדובר במסעדה ראויה, שווה וכיפית במיוחד. לוקה ולינו היא הגלגול התל אביבי של המוסד הירושלמי האיטלקי משוק מחנה יהודה, טופולינו. המעבר הנוכחי לתל אביב הצעיר את המסעדה, עם חבירתו של שף חדש (הבן של הבעלים מוריס גיני ויונה ששון). עוד תורם לאווירה העדכנית החלל המרווח והמעוצב למשעי (מה שהיה חסר קצת במסעדת המקור). בסיכומו של עניין מדובר באחת היציאות המעודדות של התקופה האחרונה ובמסעדה שעשויה, בתקווה, להפוך למוסד תל אביבי. לפחות אם זה תלוי בנו.
לוקה ולינו. לילנבלום 20 א', תל אביב. 03-9027377