יהלומה לוי, אשת תקשורת בעבר - ובשנים האחרונות שפית שמוכרת ממקומות כמו הביסטרון ויהלומה בנמל - פתחה מסעדה חדשה. המקום מציע תפריט מקורי שמתבסס על חומרי גלם מקומיים ומשחקים של טכניקות וסגנונות בישול שונים. בין היתר היא מציעה כאן מנות כמו פסטה פיצ'י ביין אדום עם סלסיצ'ה, כרישה ושיטאקי; ניוקי עם טחינה וחציל שרוף, מרווה, תרד ועגבניות לחות; ורביולי עלי בר עם אפונה טרייה וציר ירקות שורש. לוי חברה בשחקי שחקי (שנקראת על שם קטע משיר של טשרניחובסקי, הרחוב בו נמצאת המסעדה) לאיש חיי הלילה שמעון משל וליזמים חיים מלכה ובועז צור, ויחד הם יפעילו את המקום כבר-אוכל במחירים נוחים שנעים בין 33-88 שקלים למנה.
שַחֲקּי שַחֲקּי. טשרניחובסקי 4 תל אביב. 03-7744511. ראשון-חמישי, שבת 17:00-00:00
נצרת היא בין הערים הטעימות ביותר בישראל - על כך אין ויכוח - והמצטרפת האחרונה לחגיגה היא מסעדת לונא, שמאז פתיחתה לא מפסיקה לקצור תשבחות, וזה כמובן כולל את מבקר האוכל של אתר זה. אנחנו רק יכולים להציע לכם לנסוע ללונא ולבדוק האם המבקר שלנו צדק וההייפ אכן מוצדק. בין המנות שמגישים כאן ניתן למצוא ספיחה עם בשר כבש (54 שקלים); אל מעשוקה - כדורי בשר מתקתקים עם מי ורדים, פיסטוק ותמרים, על פירה (69 שקלים); עלי גפן ממולאים (24 שקלים); שושברק (29 שקלים); ועותמלייה - שיערות קדאיף מטוגנות בחמאה מזוקקת עם קרם חלב ופיסטוק (38 שקלים).
לונא. קניון ביג פאשן, נצרת. 04-8888626
הבשורה על קופסאות הבנטו היפניות הגיעה לישראל רק החודש, וכבר לא פחות משני מקומות על טהרת קופסאות הטייק אווי נפתחו ברחבי הארץ. הראשונה שבהם היא ניבה בנטו, בית בנטו טבעוני ללא גלוטן שפועל בזיכרון יעקב, והשנייה היא מסעדת בנטו יפנית שנקראת בנטויה ונפתחה ברחוב המשביר 2 בתל אביב (היכן שפעלה דייגו סן). ניבה גולדצוויג, שמפעילה את ניבה בנטו מציעה במקום הקטנטן שלה בנטו בהרכבה עצמית שניתן להוסיף אליו אופציות כמו רולים של סושי טבעוני, אינארי - כיסוני טופו בעבודת יד במילוי ירקות; גיוזה נטולת גלוטן במילוי פטריות; ואדממה. השוס האמיתי כאן מלבד האוכל הוא הדמויות המקסימות שיוצרת כאן ניבה מאורז סושי, שקורצות לילדים אבל גם למבוגרים שלא מפחדים לשחק עם אוכל.
ניבה בנטו. תש"ח 29, זיכרון יעקב
בתפריט של מסעדת זוג זוכי MKR, אסתר ויהונתן (כן, המסעדה נקראת בדיוק כמו המקום שהפעילו השניים ב-MKR, ואפילו השלט המקורי שלהם מהתכנית תלוי שם) מגישים השניים את אותו החומוס (המצוין, טעמנו) שכיכב בתכנית עם פיתה בשרנית שאופה אסתר (34 שקלים), המבורגר טלה שמוגש בלחמנייה שנאפית במקום (69 שקלים); עראייס טלה בפיתה צרובה עם צנוברים, טחינה וחריף (39 שקלים); סיגר במילוי דגים (29 שקלים); וקציצות דגים חריפות עם אורז שמוגשות עם לחם (69 שקלים). בקיצור, צפת הפכה לטעימה מאי פעם ועכשיו המקום הרחיב את שעות פעילותו גם לשעות ערב.
אסתר ויהונתן. כיכר אברהם שדה. צפת, העיר העתיקה. 053-2522702. כשר
השף יונתן רושפלד, שהיה עסוק בעיקר בייעוץ למסעדות ברחבי העולם, שב לשמחתנו בחודשים האחרונים למטבח כשף ושותף, הפעם במסעדת קפיטריה. בין היתר ניתן למצוא כאן עכשיו את סלט העגבניות המוכר של רושפלד שמלווה אותו מזה שנים ומוגש פה עם גבינת עזים וחלמון; וכן מבחר עוגות שאופה השף ומתחלפות כל הזמן כמו עוגת גבינה אפויה עשירה או טארט תפוחים. בנוסף, בסופי השבוע מגיש כאן רושפלד בראנץ' חדש עם מנות כמו טוסט אבוקדו על לחם דגנים, שמן זית, לימון, ופתיתי צ'ילי; אגז בנדיקט על בריוש עם תרד, וסלמון מעושן או הודו ברוטב הולנדייז; או מנת סטייק אנד אגז.
קפיטריה, החשמונאים 96, קניון גינדי TLV, תל אביב. 03-9567216
בוטיק קפה. שדרות רוטשילד 8, תל אביב
בתזמון מצוין לקראת פסח וגם בלי שום קשר לחג הקרוב, נפתחה מאפייה שלמה שהיא גן עדן לנמנעים ולרגישים לגלוטן (ובכלל לכל מי שאוהב מאפים). בבליקמח מציעים את כל מנעד המאפים והמתוקים שכל צליאקי אי פעם פינטז עליו: לחמים ולחמניות נהדרות על בסיס תערובות קמחים שמייצרים כאן לבד (ממוצרים כמו קמח טף, קמח קינואה, קמח פולנטה וקמח אורז); מאפים מלוחים כמו גרסת המקום לחצ'פורי גיאורגי או מקלות גבינה; וכמובן עוגות ועוגיות ומבחר קינוחי ויטרינה כמו טארט טאטן מסקרפונה, מילפיי עם וניל קרמל, טארט לימון קלאסי ועוגת וניל 100 אחוז מצופה בצבע שחור. המקום נפתח לפני מספר שבועות ברמת החייל וקרס אחרי יום הפתיחה לאור הביקוש הרב. כעת שבו כאן לסבב חדש עם מצברים מלאים, ואין נלהבים מאיתנו.
בליקמח. הברזל 32, תל אביב. 03-7448666
מלון דריסקו היפהפה במושבה האמריקאית ביפו נפתח כשבתוכו מסעדת זאדה העותמאנית; עם זאת, המסעדה לא הצליחה להתרומם, במלון עשו חושבים וגייסו למטבח המלון את השף תומר טל (שעבד במשך שנים אצל חיים כהן ויונתן רושפלד), שאמון כעת על האוכל במלון ועל מסעדה חדשה שנפתחה בו בשם ג'ורג' אנד ג'ון. טל מציע כאן תפריט מקורי ומעניין שמושפע מיפו ומשלב בין בישול עילי למטבח מקומי פשוט יותר, כשמחוץ למסעדה הוצבו שני כדים ענקיים שמדיפים ניחוחות מעושנים ובתוכם מכין טל חלק מהמנות. בין היתר תמצאו כאן מנות כמו טרטר בקר עם מח עצם, מלפפונים חמוצים בכבישה ביתית, רוטב חלמונים ופרמזן (58 שקלים); פסטה מבצק קובה ממולאת בחוביזה עם בצל שרוף, מנגולד ועשבי תיבול, מרק שקדים לבנים, זעתר חמציץ ותרד (72 שקלים); פסטה פיצ׳י בתבשיל חורשט סבזי (132 שקלים); ולחי עגל שבושלה לילה בתנור אבן עם ירקות שורש וקולרבי צלוי וצרוב בגריל (122 שקלים).
ג'ורג' וג'ון. מלון דריסקו, אאורבך 6, תל אביב. 03-7269309
בר האוכל החדש של אריאל לייזגולד ואבירם אבידן הצליח לעורר הדים עם פתיחתו בזכות ההשקעה המטורפת שנעשתה בעיצוב החללים השונים שמרכיבים את המקום. פנטסטיק מעוצבת בחלקה כמו גינה אנגלית קסומה ובחלקה כמו בר אנגלי תקופתי שניתן לשבת בו לקוקטייל מפונפן ולדמיין שאתם ניצבים בסצנה קולנועית, לא פחות מזה. מלבד הבר יש גם מסעדה, שעל האוכל בה אמונה השפית המוכשרת עידית פדידה ובין היתר היא מגישה כאן מנות כמו סקאלופ צרוב עם קרם אפונה ובזיליקום, שום קונפי, קולרבי וחמאה חומה (64 שקלים); פסטת קזרצ'ה עם מוסר, מולים כבושים, שום קונפי, עשבים ופירורי לחם (84 שקלים); והמבורגר שמוגש בגרסת ביף וולינגטון, כשהוא עטוף בבצק עלים פריך עם חזה אווז מעושן, ריבת עגבניות, קולסלאו חסה וחלת בצל (74 שקלים).
פנטסטיק. צידון 1 תל אביב. 03-5164700
מי שמכיר את המסעדות הירושלמיות מונא ואנה היפיפיות, בטח שמע על השף שלהן, מושיקו גמליאלי (שגם כיכב לאחרונה בהופעת אורח ב-2025), שהצליח להפוך את המוקדים המרשימים בבירה למקומות שחובה לאכול בהם כשמגיעים לירושלים. הפעם גמליאלי מנסה לראשונה את מזלו בתל אביב, עם בר יין ואוכל חדש שנקרא בר 51, ולצידו גם בית קפה חדש באותה בעלות, בשם טרומפלדור. בין המנות שמגישים במסעדה ניתן למצוא ברוסקטה עם טונה אדומה ומרמלדת שומר (28 שקלים), קולורבי בציר לימון פרסי (24 שקלים), בייבי זוקיני עם מסקרפונה ארטישוק ותרד תורכי (38 שקלים) ומסבחת צוואר טלה עם בצל ירוק (38 שקלים). ביקרנו במסעדה עוד לפני שהיא התחילה את פעילותה הרשמית, וכבר אז, גם כשהמקום היה מלא בקהל סקרנים, הוא הצליח לספק אווירה נהדרת ואנחנו די בטוחים שעוד נשמע עליו הרבה.
בר 51. הירקון 59, תל אביב. 03-540-6680 .לא כשר