החורף בפתח, ואנחנו נכנסים לכוננות ספיגה. הקור, הסגריריות והרוחות עושים את שלהם, ויוצרים חשק עז להישאר בבית מתחת לשמיכה, לזוז מעט,לשתות מעט ו...לאכול הרבה. איך ננהל את אורח החיים שלנו בחורף, כך שישמור עלינו בריאים?
10 טיפים לחיזוק הגוף לקראת החורף:
מים - שתו מים גם אם אינכם חשים צמא, קבעו לעצמכם זמנים קבועים לשתייה.
תה ירוק - מכיל רכיבים ייחודיים ממשפחת נוגדי החמצון, הקרויים קטכינים, אשר מסייעים לגופנו להתגבר על וירוסים המצויים בסביבה ונכנסים אל הגוף.
צמחי תבלין - ג'ינג'ר, כורכום, צ'ילי, קינמון ושום הינם צמחים בעלי תכונות ייחודיות בחיזוק מערכת החיסון. תבלו את התבשילים בשפע של תבלינים.
ויטמין C - כל הפירות והירקות מהווים מקור לויטמין זה, והעשירים במיוחד הם: גויאבה, קיווי, הדרים, תותים, פלפל אדום, עגבנייה ועלים.
ויטמין A (בטא קארוטן) - הויטמין מצוי בירקות ובפירות הכתומים. בטטה, גזר, דלעת ודלורית הם ספקים מצוינים של ויטמין זה החיוני להגנה החיסונית.
אבץ - חשוב לגוון את התפריט שלנו בחורף בבשר, קטניות, אגוזים, זרעים ומוצרי חלב העשירים באבץ. לאבץ תפקיד חשוב בתפקוד תקין של מערכת החיסון.
סיבים פרהביוטיים - מהווים מזון לחיידקים הידידותיים במערכת העיכול. סיבים אלו מצויים בעיקר בקטניות, שבולת שועל (קוואקר) ומעט בירקות.
אומגה 3 - התזונה בישראל דלה באומגה 3, שחיונית בין השאר, לתגובת הגוף לדלקת. אכילה של דגים פעמיים בשבוע מספקת כמות נאותה של אומגה 3. בצמחים מצויה אומגה 3 בפשתן, סויה ואגוזים.
איך לא להשמין? השמנה בחודשי החורף הינה תופעה שכיחה ביותר. התיאבון גדול יותר, כך גם הצורך להתחמם ולקבל אנרגיה, ולצידם נטיה רבה יותר לאכילה רגשית. צמצמו את אירועי האכילה הרגשית. וגם - כדאי שתמיד יהיה בבית מרק שעושה חם בגוף ובלב.