לסירופ סוכר: 3 כוסות סוכר 2 כוסות מים מעט מיץ לימון
לסירופ שוקולד: 150 גרם שוקולד מריר 150 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית מאחדים את אבקת האפיה והקמח. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכר, השמן, החלב והביצה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, יוצרים כדורים קטנים בגודל של שזיף קטן, בעזרת ידיים מעט משומנות, ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ונותנים לסופגניות להתקרר.
3. מעבירים לצלחת הגשה ומזלפים מעל דבש, מייפל או סירופ סוכר.
4. להכנת סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את הסוכר יחד עם המים וממשכים לבשל עד שהסירופ הופך לסמיך וזהוב מעט. מוסיפים את מיץ הלימון ומכבים את האש. מזלפים מעל הסופגניות בעזרת כפית ומגישים.
5. להכנת ציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד לבן בקערה קטנה ושוקולד מריר בקערה קטנה. רצוי להמיס את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות בכל פעם, כדי לא לשרוף אותו. בעזרת סכין למריחה מורחים את השוקולד מעל הסופגניות ומעטרים עם זילופי שוקולד לבן, קוקוס קלוי או סוכריות צבעוניות.
המרכיבים (35 מנות): 1.5 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפייה 1/2 כפית מלח 1/4 כפית קינמון טחון 1/3 כוס סוכר 1 ביצה L 1/2 כוס חלב (או שמנת מתוקה) מחית מבננה 1 גדולה (או תפוח מקולף ומגורר גס) 1 כפית תמצית וניל 2 כפות שמן שמן לטיגון
לציפוי: 1/2 כוס סוכר 1 כפית קינמון טחון
סופגניות מהירות ללא שמרים. כאלה קטנות וחמודות|צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי
אופן ההכנה:
1. לסיר כבד יוצקים את השמן לטיגון לגובה של כ-4 ס"מ. מחממים במשך כ-10 דקות על להבה בינונית (חום השמן צריך להישאר קבוע על 180 מעלות).
2. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה. מוסיפים את המלח, הקינמון והסוכר. מערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הביצה, החלב, מחית הבננה (או התפוח), תמצית הוניל, ו-2 כפות שמן.
4. מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים למחית חלקה (אם המחית סמיכה מדי, ניתן לדלל אותה בכף אחת או שתיים נוספות של חלב).
5. בקערית קטנה מערבבים יחד את הסוכר והקינמון לציפוי.
6. בעזרת כף קפיצית לגלידה, מרימים כמות קטנה מתערובת הסופגניות ויוצקים בזריזות לתוך השמן החם. מטגנים כ-6 סופגניות בכל סבב למשך כ – 4-5 דקות. הסופגניות עשויות דיין כשצבען חום עמוק מכל צדדיהן.
7. בעזרת תרווד מוציאים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר סופג, ובעודן חמות מאוד מגלגלים אותן בציפוי הסוכר והקינמון. מצננים מעט ומגישים.
* הסופגניות במיטבן כשהן טריות ובכל מקרה רק ביום הכנתן.