וזה התפריט
ראשונות:
• מרק עדשים ירוקות עם קרוטונים
• סלט חסה ופירות ברוטב ויניגרט סילאן
• לביבות בטטה ותפוחי אדמה
עיקרית:
• פאייה ספרדית
קינוח:
• עוגיית קורנפלקס עם מוס שוקולד
מרק עדשים ירוקות עם קרוטונים
המצרכים:
2 בצלים קלופים קצוצים
2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
רבע כוס שמן זית
כפית שום כתוש
מלח
כוסברה
2 כוסות עדשים ירוקות
3 כוסות מים
1 ענף מרווה
לקרוטונים:
4 פרוסות לחם כפרי
רבע כפית מלח
5 כפות שמן זית
כפית שום
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 5 דקות.
2. מוסיפים כפית שום כתוש ואת העדשים וממשיכים לטגן עוד כשתי דקות.
3. מוסיפים את המים, ממליחים, ומוסיפים את המרווה.
4. מבשלים כ-40 דקות.
5. בינתיים מכינים את הקרוטונים: חותכים את הלחם לקוביות, מתבלים במלח, שום ושמן זית, מערבבים היטב ואופים ב-180 מעלות עד שמתייבש לגמרי. מערבבים כל 2-3 דקות.
6. אחרי 40 דקות בישול קוצצים גס את הכוסברה, מוסיפים למרק ומסירים מהאש. מגישים עם הקרוטונים.
סלט חסה ופירות ברוטב ויניגרט סילאן
המצרכים:
חסה ערבית חתוכה גס
גזר קלוף
אגס
תפוח
חצי כוס סילאן
6כפות שמן זית
1 כפית צ'ילי גרוס
חצי כוס יין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. קולפים את הגזר לרצועות דקיקות.
2. חותכים את האגס והתפוח לפלחים, ומניחים בקערה עם היין האדום.
3. טורפים את השמן עם הסילאן והצ'ילי ומתבלים במלח ופלפל.
4. מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים, שופכים את הרוטב ומערבבים היטב.
לביבות בטטה ותפוחי אדמה
המצרכים (25 לביבות):
3 בצלים קצוצים
100 גרם חמאה
3 בטטות בינוניות, מקולפות וחתוכות לקוביות
2 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם
3 ביצים
מעט קמח
פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
3. מניחים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה בתבנית, יוצקים מעל מעט שמן זית, מלח ופלפל, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-20 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות (על מנת לאדות את הנוזלים המיותרים) עד התרככות.
4. מערבבים בקערה בצל מטוגן, בטטה ותפוח אדמה ומועכים במזלג. מוסיפים 2 חלמונים (שומרים את החלבונים בצד), מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומתבלים במלח ופלפל. אם המסה רטובה או דלילה מדי מוסיפים מעט קמח.
5. טורפים את הביצה הנותרת בצלחת עמוקה עם החלבונים ששמרנו. מכינים צלחות נוספות של קמח ופירורי לחם.
6. יוצרים מהבלילה כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים. מקמחים, טובלים בביצה ומכסים בפירורי לחם מכל הצדדים.
7. מחממים שמן במחבת ומטגנים עד הזהבה. חשוב שהשמן יהיה חם, כדי שהלביבות לא יספגו המון שמן ולא יישברו. מניחים על נייר סופג.
* גם פירורי לחם אפשר להכין לבד:
מכניסים 5 פרוסות לחם לבן לתנור שחומם ל-160 מעלות. אופים כ-10דקות, עד שהלחם מתייבש, וטוחנים במעבד מזון (אם אין, אפשר גם בפומפייה).
פאיה ספרדית
המצרכים:
1 ק"ג אורז פרסי
רבע כוס שמן זית
3 בצלים חתוכים גס
2 גזרים חתוכים גס
כוס לקט ירקות
נקניק סלאמי חתוך לרצועות
רצועות חזה עוף
נקניקיות עוף פרוסות
חצי כוס אפונה וגזר
פטרוזיליה קצוצה
מלח
חצי כוס קטשופ
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל והגזר כ-5 דקות.
2. מוסיפים את הנקניקיות, הסלאמי ורצועות חזה עוף וממשיכים לטגן.
3. אחרי כ-4 דקות מוסיפים את הירקות הנותרים, מערבבים היטב ומוסיפים את האורז.
4. מתבלים במלח, מוסיפים את הקטשופ ושני ליטר מים ומבשלים על אש בינונית ללא כיסוי כ-5 דקות.
5. מכסים היטב בנייר כסף ומבשלים עוד כ-20 דקות. מניחים למנוחה של כ-20 דקות נוספות.
עוגיית קורנפלקס עם מוס שוקולד
המצרכים:
למוס השוקולד:
200 גרם שוקולד
200 מ"ל חלב
לעוגיית הקורנפלקס:
2 כוסות קורנפלקס
250 גרם שוקולד
2 כפיות נס קפה
150 מ"ל חלב
אופן ההכנה:
1. מכינים את המוס: מניחים את השוקולד בקערה עמוקה. מחממים את החלב, ורגע לפני רתיחה שופכים על השוקולד. מקציפים ומכניסים למקרר.
2. מכינים את עוגיית הקורנפלקס: מניחים את הקורנפלקס במגש מעט עמוק. בכלי נפרד שמים את השוקולד והקפה. מחממים את החלב, שופכים על השוקולד, מקציפים ושופכים על הקורנפלקס. מצננים, שוברים גס ומגישים עם המוס.
* סהר רפאל, זוכה הריאליטי "המטבח", הוא השף של מסעדת כדיתא במושב תימורים ומסעדת כרמים במושב סגולה. שתיהן כשרות.