סלט קוסקוס ים תיכוני
המרכיבים (4 מנות):
350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה
3 כפות לימונים כבושים קצוצים לקוביות קטנות
20 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
4 שיני שום פרוסות
3 כפות כוסברה קצוצה דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 פלפלים אדומים מתוקים קלויים וקלופים
ענף תימין מפורר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן זית כתית
מיץ מחצי לימון
2 כפות עריסה
לרוטב עריסה:
1 שן שום קצוצה
חצי כפית כוסברה קצוצה
1 כפית חומץ טבעי
רבע כפית כמון טחון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מניחים את הקוסקוס בקערה ומערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית.
2. יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
3. מערבבים את יתר החומרים יחד ומניחים בקערת הגשה.
4. מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים בכלי נוסף בצד.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט קוסקוס ים תיכוני
סלט קוסקוס ופירות יבשים
המרכיבים (4 מנות):
350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה
6 תאנים מיובשות
6 משמשים מיובשים
2 כפות חמוציות מיובשות
3 גבעולי בצל ירוק
כף עלי נענע קצוצים
כף גרעיני חמנייה קלויים
2 כפות שמן זית כתית
מיץ מלימון אחד
קורט מלח ופלפל שחור גרוס דק
אופן ההכנה:
1. מניחים את הקוסקוס בקערה ומערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית.
2. יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
3. את הפירות המיובשים חותכים לקוביות קטנות, קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים את יתר החומרים.
4. משהים במקרר למשך כשעה לספיגת הטעמים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט קוסקוס ופירות יבשים
סלט קוסקוס של בריאות
מרכיבים (4 מנות):
350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה
1 סלק אדום טרי קלוף חתוך לסלילים דקיקים
1 גזר טרי קלוף חתוך לסלילים דקיקים
חצי חבילת נבטים עבים
4 גבעולי סלרי קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים
4 צנוניות קצוצות
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות שמן זית
300 גרם טופו חתוך לקוביות
מרינדה לטופו:
כף סויה מתוקה
כף מירין
רבע כפית ג'ינג'ר קצוץ
3 טיפות שמן שומשום
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הטופו.
2. מניחים בקערה את הקוסקוס, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית.
2. יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים יחד.
4. מפזרים מעל את נתחי הטופו ומגישים קר.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט קוסקוס של בריאות