את התבשיל הזה אמא שושי הייתה שולחת אליי ביום חמישי, יחד עם חלה. הבעיה היא שבגלל שמגישים אותו על אורז, החלה תמיד הייתה נשארת מבוישת בצד - עד הניגוב האחרון, שהיינו מעבירים על השאריות שבסיר, ואחחח איזה ניגוב זה היה. קבלו אותו: תבשיל קציצות וזיתים שיכול להתבשל שעות על אש קטנה קטנה - ויוצא גדול גדול.
תבשיל קציצות וזיתים
המרכיבים:
לסיר הזיתים:
קופסת זיתים חרוזית
לימון
5 עגבניות בשלות (או יותר)
5 שיני שום
בצל גדול
גמבה אדומה
פלפל חריף אדום
4 כפות רסק עגבניות
שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה מרוקאית
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון לקציצות
צרור כוסברה
3 שיני שום
בצל גדול קצוץ
3/4 כוס פירורי לחם (פנקו או רגילים)
ביצה אחת או שני חלמונים
מלח, פלפל שחור
מעט שמן קנולה
לאורז:
מעט שמן
כוס אורז
2 כוסות מים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1. שמים את הזיתים ורבע לימון בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מחליפים את המים והלימון ומביאים שוב לרתיחה - וכך שלוש פעמים, עד שכל המרירות של הזיתים יוצאת. שומרים בצד.
2. קוצצים את הבצל, השום, הגמבה והעגבניות ומטגנים: מתחילים עם הבצל, מוסיפים את השום ומסיימים עם הגמבה והעגבניות.
3. נותנים לעגבניות להתבשל קצת, מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב. אם הרוטב מרגיש סמיך מדי מוסיפים קצת מים חמים.
4. מוסיפים את הזיתים והפלפל החריף ומבשלים על אש קטנה 40 דקות (שימו לב - עדיין אין תבלינים).
5. קוצצים את הירק, הבצל והשום ומוסיפים לבשר. מוסיפים גם את פירורי הלחם, השמן והביצים, לשים טוב טוב ומכדררים לקציצות בגודל כדור פינג פונג.
6. פותחים את הסיר, טועמים את הרוטב ורק אז מתבלים (הזיתים נותנים קצת מליחות). מערבבים היטב וזורקים פנימה בעדינות את הקציצות, אחת אחת. מנענעים את הסיר (בשום אופן לא מערבבים עם כף), מבשלים על אש קטנה עוד 20 דקות ומשאירים מכוסה.
7. מכינים את האורז: מטגנים את האורז במעט שמן, מוסיפים מים חמים, מערבבים ומתבלים. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, עד שהנוזלים נעלמים. מכבים את האש ומשאירים עוד 20 דקות בסיר המכוסה.
8. מגישים את הקציצות על האורז, ולא שוכחים להעביר חלה על שאריות הרוטב בסיר.