חציל שלם וחתוך (צילום: ValentynVolkov, Istock)
חציל. איך מוצאים את האחד המושלם?|צילום: ValentynVolkov, Istock

אנחנו מתים על חצילים. בסביח, קלויים על האש, עם טחינה, עם יוגורט, במוסקה, באנטיפסטי וגם בסלט - אנחנו רוצים אותו בכל צורה, אבל פייר - יודעים עליו כמעט כלום. זה הכי מורגש כשאנחנו צריכים לבחור אחד, ואחרי שקראנו את הרשימה הזאת, אנחנו קצת מתפדחים על כל הפעמים שהרמנו חציל חציל אצל הירקן הזה שבטח צוחק עלינו עד היום. בואו תחסכו לעצמכם את הבושות - ותקראו. 

1. חציל זה משמין
לא נכון. החציל מכיל יותר מ-90 אחוז מים, פחות מחצי אחוז שומן, כ-1.5 גר' חלבון וכ-9 גר' פחמימות, מתוכן 2.5 גר' סיבים תזונתיים. בחציל יש מעט מאוד קלוריות, וכמות הסיבים התזונתיים הגבוהה שבו יכולה לסייע ביצירת תחושת שובע.

חציל ופטל בברברי (צילום: לי פלר, mako אוכל)
אוהבים אותו ככה|צילום: לי פלר, mako אוכל

2. צריך לבחור חציל קל ולא כבד כי הוא מכיל גרעינים
לא נכון. העובדה הזו הייתה רלוונטית לזנים אותם גידלו בארץ לפני 30 שנה. כיום קיימים בשוק מגוון זני חצילים, ביניהם גם חצילים כבדים יותר שהם בעלי יתרונות משל עצמם, למשל חציל כבד סופג פחות שמן ובעל חיי מדף ארוכים יותר. אגב, לעתים קרובות החציל הכבד אף טעים יותר. 

3. לחציל אין ערכים תזונתיים
לא נכון. החציל עשיר בנוגדי חמצון (סוגים שונים של פוליפנולים), המסייעים בהגנה מפני התפתחות מחלות, בסיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים, והוא מכיל ויטמינים מקבוצה B, כגון B1 ו-B6, אשלגן ועוד. הסיבים התזונתיים בחציל תורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול ולהאטה והפחתה בספיגה של חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול. גם רכיבים נוספים בחציל, כגון סאפונינים, תורמים להפחתת רמות הכולסטרול בדם.

חציל עם עגבניות (צילום: Nataliya Arzamasova, Shutterstock)
וככה עוד יותר|צילום: Nataliya Arzamasova, Shutterstock


4. לא בריא לאכול את החציל עם קליפתו
לא נכון. חציל על קליפתו מהווה מקור לנוגדי חמצון סגולים המכונים אנתוציאנינים. אלה יכולים לסייע בהגנה מפני תהליכי הזדקנות ומחלות. מומלץ לשלב את החציל בתפריט השבועי כמקור לרכיבים מגנים.

5. חציל טוב הוא כזה עם גבעול קוצני ודוקר
לא נכון. גבעול הכובע של החציל צריך להיות ירוק ורענן, מה שיעיד על כך שהוא טרי ונאסף מהשדה לאחרונה.

 עדיין מחפשים מתכונים לפסח? הכל כאן!