קטשופ הוא מוצר חובה בכל בית, ולא סתם: יש לו יכולת לשדרג מנות ותוספות עם נגיעה של אומאמי ומתיקות, וכישרון להקליל מזונות שומניים כמו המבורגר, שניצל וצ׳יפס. אבל האמת היא שלא מדובר רק ברוטב, אלא גם בכלי תיבול שמאפשר להדגיש טעמים בבישול ולהוסיף עומק בזכות איזון מושלם בין מתיקות, מליחות וחמיצות. אם הדבר הראשון שעולה לכם בראש כשאתם מדמיינים קטשופ זה מזון מהיר, אנחנו כאן כדי להוכיח לכם שאפשר להשתמש בו גם כשמכינים גורמה.
סטייק שייטל
קטשופ לא מיועד לבישול מאכלים עדינים, אבל כשמדובר בבשר הוא מרכיב מנצח. המנה הזו נראית מרשימה - אחרי הכול מדובר בסטייק - אבל קל מאוד להכין אותה, והיא תערוב לחיכם של מבוגרים ושל ילדים כאחד.
מתחילים בטבילה של נתחי הסטייק בתערובת של קמח עם קצת מלח, ואז מטגנים אותם על מחבת עד להשחמה, כ-5 עד 7 דקות. את הרוטב נכין בסיר: נערבב בו קטשופ היינץ, מים ובצל, ואז נוסיף את חתיכות הסטייק. שעה אחת על אש נמוכה, ויש לכם חתיכות סטייק ברוטב אדמדם וממכר. התוספת המומלצת תהיה כמובן פירה תפוחי אדמה רך ומפנק.
תפוחי אדמה בסגנון קוריאני
אבל אם בא לכם להשקיע קצת יותר בתוספת, מצאנו עבורכם חלופה מהודרת וממכרת לפירה: תפוחי אדמה קוריאנים, שטעימים גם כשהם חמים וגם כשהם קרים.
נקצוץ תפוחי אדמה לקוביות קטנות ונטגן אותן במחבת ווק עד שהן מוכנות, כלומר במשך 5 עד 7 דקות. בזמן הזה נערבב חצי כוס מים עם שלוש כפיות רוטב סויה, שתי כפיות קטשופ היינץ, שתי כפיות סירופ תירס) אפשר להחליף בדבש או בסילאן, (כפית סוכר, כפית שום כתוש וקורט צ׳ילי גרוס. נמזוג את הרוטב לתוך הווק ונטגן על אש נמוכה במשך 6 עד 8 דקות, עד שהרוטב יסמיך ותפוחי האדמה יתרככו. נפזר קצת שומשום מעל לפני ההגשה, וזהו זה - מנה של אולם אירועים בקלי קלות.
אומו-ראיזו
המנה המיוחדת הזו לקוחה מהמטבח היפני, שלקח בתורו השראה ממדינות המערב. בעוד לנו היא נראית אקזוטית, ביפן היא פופולרית מאוד - וברגע שתטעמו אותה תבינו מיד למה. בנוסף, אפשר להתאים אותה לטעם שלכם (ולמה שיש בבית), וליצור גרסה בשרית או טבעונית.
נתחיל מלערבב רבע כוס קטשופ היינץ עם כפית רוטב ממי למרק וכפית מירין (יין סיני מתוק) - אל דאגה, אם אין לכם אותם בבית אפשר להחליף בסויה או טריאקי. נטגן בצל קצוץ בשמן או בחמאה עד להזהבה, ונוסיף דברים נוספים אם נרצה - למשל חלבון כמו סויה או חזה עוף, או ירקות כמו גזר, סלרי וגמבה. אחרי מזיגה של מחצית מתערובת התיבול על בסיס קטשופ, נערבב ונוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. בהמשך נוסיף אורז מבושל ואת שארית תערובת התיבול, ונוודא שכל המרכיבים שצריכים להתבשל אכן בושלו. נכין שתי צלחות, ועל כל צלחת נסדר חצי מהאוכל, מסודר לגוש יציב יחסית כמו קבב גדול.
את מעטפת החביתה נכין בנפרד: מומלץ להוסיף כפית חלב (אפשר גם צמחי) וקצת מלח לתערובת. בזמן שהצד הראשון של החביתה מיטגן, הרימו אותו בעדינות עם מזלג כדי שהבלילה הנוזלית שמעל תיזול לצדדים ותיטגן גם היא. למה? כי את החביתה אנחנו הולכים לטגן רק על צד אחד, ואז להפוך אותה על תערובת האורז המטוגן שלנו ולעטוף אותו כמו לאפה. אפשר לטשט עם קטשופ מעל בהגשה.
צלעות ברוטב ברביקיו
אין מה לעשות, צלעות זאת מנה מרשימה - אבל לא תאמינו כמה קל להכין אותה. אפילו מספר המרכיבים קטן - רק חמישה, וגם זה רק אם כוללים את הצלעות בספירה.
נתחיל מלהכין את הצלעות על גריל משומן - שש דקות לכל צד אמורות להספיק. נסדר את הצלעות על תבנית אפייה ונחמם תנור על 180 מעלות. בקערה גדולה נערבב קטשופ, דבש, רוטב היינץ BBQ ומולסה (בעברית: דבשה) אותה אפשר להחליף בסילאן אם אין בבית. את הצלעות יש לאפות ללא כיסוי במשך שעה, ואז להוציא את התבנית, לכסות את הצלעות ברוטב שהכנו ולאפות לשעה וחצי נוספות, עד להתרככות.
מוס שוקולד מריר
כן, אתם קוראים נכון: נגיעה של קטשופ היא המרכיב הסודי גם בעולם הקינוחים! מוס השוקולד המריר שנכין הוא קינוח בוגר, חצוף ומפתיע, עם נגיעה של חריפות ושל חמיצות המזכירה שילובים של שוקולד עם פירות יער.
נתחיל בהרתחה של 100 מ״ל חלב עם קורט צ׳ילי גרוס, וניתן לחלב הרותח לעמוד כרבע שעה. בינתיים ניקח טבלת שוקולד מריר ונרסק אותה לחתיכות קטנות. לתוך החלב המתקרר נמזוג 150 מ״ל שמנת מתוקה, נערב ונביא לרתיחה שנייה. אחרי הרתיחה ננמיך את האש ונוסיף את השוקולד וכפית אחת של קטשופ היינץ. נערבב ונמזוג את הבלילה לכוסות דרך מסננת צפופה כדי להסיר את גרגירי הצ׳ילי. לקישוט נגרר קצת שוקולד מריר מעל, נכניס למקרר לצינון של כמה שעות - ויש לכם קינוח שיטריף את האורחים.