אתם עובדים קשה על ארוחת החג, מזמינים את כל המשפחה, דואגים לקניות ולבישולים, עורכים שולחן לתפארת ובאמת משתדלים להפוך למארחים המושלמים. אנחנו בטוחים שאתם אכן כאלה וכבר מחמיאים לכם על המאמץ. אבל אחרי שתקראו את הטיפים הבאים לאירוח, אין ספק שתאמצו כמה מהם ותלמדו משהו על הדרך.  

היינץ - ארוחת חג (צילום: SeventyFour, shutterstock)
צילום: SeventyFour, shutterstock

הקטינו את הצלחות
לא, אל תדאגו אנחנו לא מבקשים מכם להתקמצן על האורחים שלכם או לשלוח אותם רעבים הביתה. שולחן חג ממוצע בישראל מורכב מהמון סלטים, מנות ראשונות ועיקריות. הכל ברבים ועוד לא דיברנו על הקינוחים והנשנושים שמגיעים אחר כך. אם תערכו שולחן עם צלחות קטנות יותר, האורחים שלכם יצליחו לטעום מכמה שיותר מנות בלי תחושה שהם "מתפוצצים". העובדה היא שכאשר אנחנו ממלאים צלחת, בין אם היא קטנה או ענקית, אנחנו מרגישים שיש לנו כמות מספקת של אוכל. צלחות קטנות פשוט מעודדות אותנו לאכול קצת פחות. מה שמשאיר יותר מקום למנות הבאות.

היינץ - סשימי (צילום: StopperOhana, shutterstock)
צילום: StopperOhana, shutterstock

שדרגו את שולחן החג בהשראת מסעדות
עם כל הכבוד למסורת, ויש המון כבוד, אנחנו מציעים לכם לא להסתמך רק עליה. אם כולם אוהבים חריימה או גפילטע פיש אצלכם, אל תאכזבו אותם. יחד עם זאת, מנות קצת יותר מתוחכמות תמיד יכולות להצטרף לשולחן. זה טוב גם לטעם וגם לרושם. ואם כבר דיברנו על דגים, למה שלא תגישו, לצד המנות המסורתיות גם מנת דגים נאים כמו סשימי או קרפצ'יו, עם כל צילחות השופוני של מסעדות. אם לא בא לכם להתעסק בחיתוך הדק של הדג, פשוט בקשו זאת ממוכר הדגים שלכם. לכם יישאר רק לתבל ולצלחת את הדג ולהגיש אותו כפתיח. מנה שנראית מיליון דולר בחמש דקות עבודה, גג.

מיוצ'ופ (צילום: באדיבות היינץ)
צילום: באדיבות היינץ

הוסיפו מרכיב סודי למנות
כידוע, כשמארחים המון אנשים, זמן הוא עניין נזיל מאוד. יש מאחרים ויש אילוצים ואין לכם תמיד שליטה על מתי יצאו המנות. מצד אחד, רצוי שהאוכל יצא חם. מצד שני רצוי שהוא לא יצא יבש מרוב חימום. מה עושים? משתמשים במיוצ'ופ כמרינדה. חצי שעה עד שעה של שכשוך במיוצ'ופ יספיקו לשמור על רוב המנות שלכם מפני סכנת התייבשות. למה דווקא מיוצ'ופ? כי הוא משתלב היטב עם רוב הירקות והבשרים, מוסיף להם טעמים מעושנים ומתקתקים בצלייה (בלי להשתלט על הטעמים המקוריים) ושומר על העסיסיות של המנה.  

היינץ - מטבל לבן (צילום: MaraZe, shutterstock)
צילום: MaraZe, shutterstock

פנקו אורחים טבעוניים
כנראה שבכל שולחן חג יש כמה אורחים צמחונים וטבעוניים והתחזיות מנבאות שבכל שנה תארחו יותר ויותר מהם. פשוט מכיוון שלשם העולם צועד. מבחינת מארחים רבים, אורחים שאינם צורכים מזון מן החי הם אתגר. בעיקר מכיוון שלא ברור מה להציע להם מלבד סלט או ירקות מאודים, במקרה הטוב. אז זה ממש לא המצב. זוכרים את הטיפ שלנו על המיוצ'ופ? אז תוכלו להמיר אותו בממרח טבעוני של היינץ ולשלב אותו על ירקות, טופו ואפילו כתחליף למרכיב שומני, כמו חמאה, בעוגות. אם בא לכם להגיש מנה עיקרית ומלאת חלבון לאורחים הטבעוניים שלכם, פשוט שלבו בשר טחון מן הצומח בתבשיל מתובל היטב עם המון רוטב. הוא יספוג טעמים, ישמור על עסיסיות ויהפוך להיות שיחוק הערב.    

היינץ - שניצלונים (צילום: SerPhoto, shutterstock)
צילום: SerPhoto, shutterstock
 

תנו לילדים להיות ילדים
הרבה ילדים הם אכלנים בררניים. חלקם רגישים יותר לריחות, מרקמים וטעמים מסוימים, בעיקר חמוצים ומרירים. עבור מארח או מארחת שטרחו והכינו שפע של מאכלים ותבשילים לחג, אין דבר יותר מתסכל מילדים שמסרבים בתוקף לאכול או לטעום ולו ממנה אחת. אופציה אחת היא לנסות להתאים להם מאכלים בלי תיבול דומיננטי. אופציה נוספת היא להתעקש שיטעמו ביס קטן מהמאכלים בשולחן לפני שיחליטו. והאופציה השלישית היא פשוט לזרום איתם. ותרו על ויכוחים ומאבקים ופשוט הכינו להם את האוכל שהם אוהבים גם אם הוא לא חגיגי. הילדים שלכם מכורים לשניצל ומיונז או צ'יפס עם קטשופ? פשוט תנו להם. יש להם מספיק זמן לפתח את חוש הטעם וכידוע, אין הרבה מבוגרים שדורשים שניצל וצ'יפס בארוחת החג, אז תנו לזמן לעשות את שלו. הערב, כולם יוצאים מרוצים.