איך אנחנו אוהבים את יום העצמאות, ואם יש משהו שאנחנו יותר אוהבים, זה לעשות "על האש" ביום העצמאות. אז רגע לפני כניסתו של "חג המנגל" הלאומי, אספנו עבורכם את הטיפים הכי חשובים, שיהפכו את חווית הברביקיו הבאה שלכם למוצלחת ובלתי נשכחת.
מיקום, מיקום, מיקום
אתם חייבים לבחור מיקום מנצח. לא, אנחנו לא מדברים על איפה תעשו על האש- זה יכול להיות בפארק, בים, במרפסת בבית או סתם ככה באמצע הרחוב. המיקום שבאמת משנה הוא מיקומו של המנגל ביחס לשני גורמים מרכזיים: כיוון הרוח ומיקום השולחנות ושאר האנשים שמחכים לאוכל.
יש למקום את המנגל עם כיוון הרוח בסדר הזה: אורחים, "המנפנף", המנגל. כך תדאגו שהרוח הנושבת תעיף את העשן הרחק מהעיניים שלכם ובעיקר משאר האורחים, שבוודאי לא ירצו שריח העשן ידבק אליהם.
איזה חום
מנגל זקוק לאהבה ובעיקר להרבה חום. לא משנה אם אתם מכינים מנגל גז או פחמים, חובה לחמם את הרשת לפני ששמים עליה את הבשר. הטמפרטורה של רשת הגריל צריכה להיות אחידה לאורך כל פינות הרשת וחמה מספיק כדי שהבשר יתבשל ולא ידבק לרשת. איך תדעו אם הרשת חמה מספיק להניח עליה בשר? קרבו את ידיכם במרחק של כחמישה ס"מ מהרשת. אם החום חזק מספיק, עד כדי כך שלא ניתן להשאיר את היד קרובה למשך יותר משתי שניות, המנגל מוכן. שמנו אותו עם שמן ובצל וצאו לדרך.
בשר טרי או קפוא?
קודם כל, בואו ננפץ מיתוס חשוב בנוגע לבשר ועל האש: בשר קפוא יכול להיות לא פחות איכותי וטעים מבשר טרי שקונים בקצבייה. בשני המקרים כדאי לצלות את הבשר כאשר הוא בטמפרטורת החדר. אם קניתם בשר טרי ואחסנתם אותו במקרר, כדאי להוציא אותו כשעתיים לפני רגע הצלייה כדי שהוא יתחמם מעט ויהיה בטמפרטורת החדר. בשר קפוא מומלץ להוציא להפשרה כ-3-4 שעות לפני, וגם כאן- לחכות עד שהוא יהיה בטמפרטורת החדר ולא להניח אותו על המנגל כאשר הבשר קר. בשני המקרים יש להפשיר את הבשר במקום סגור או מוצל ולא בצורה ישירה מול אור השמש.
רטבים לשדרוג
לא משנה אם אתם אוכלים נקניקיה, המבורגר או חזה עוף - מתבלים, דיפים, ממרחים ורטבים הם המשדרגים הכי טובים שיש לבשר ומוסיפים טעם לכל ביס. בין אם מדובר במתבל עגבניות, ממרח היינץ, מתבל עגבניות שום או חריף, חרדל ואפילו "מיוטשופ", חוויית העל האש לא יכולה להיות מושלמת בלי שיהיה רוטב בצד שיעצים את טעמי הבשר ויהפוך את הארוחה למושלמת.
מה שותים?
שתיה מוגזת קרה תמיד באה טוב עם בשר ומומלצת בעיקר בזמן הכנת העל האש כדי לצנן את "המנפנף" ולקרר אותו מהחום הלוהט של המנגל. טיפ #1: אם אתם עושים על האש מחוץ לבית, כדאי לדאוג לצידנית גדולה ולהרבה שקיות קרח (אפשר לקנות בכל תחנת דלק) כדי לדאוג שהמשקאות יישארו קרים וצוננים לאורך כל היום. טיפ #2: מים. הרבה מים. מומלץ להביא לפחות שישיית מים אחת (תלוי במספר האנשים), במיוחד בימים חמים שכאלה.
הבטיחות קודמת לכל
הכלל החשוב ביותר בעל האש הוא לדאוג לבטיחותכם ולבטיחות הסובבים אתכם. יש להרחיק ילדים מאזור המנגל, לדאוג שתמיד יהיו מים זמינים במרחק שליחת יד ובסוף האירוע, אחרי שאכלתם ושבעתם, לוודא שכיביתם את המנגל והפחמים לחלוטין ולא השארתם גחלים בוערות שעלולות להוביל לשריפה. בתיאבון.