אח, באס ישראלי טרי, מי לא מכיר אותו? ה-מלך של הבריכות! ומה יכול להיות יותר נכון מדג ישראלי אדיר? מלך הבריכות! הבאס! טעים, עדין, טרי, עסיסי, איכותי ומתאים לכל שולחן לכל סגנון ולכל בישול. דג משלנו ומהדה בסט של התוצרת!

אז דגנו לכם מתכונים מעולים של באס ישראלי טרי בכל הצורות: על הגריל, בתנור, מטוגן, מבושל, נא, על המנגל, מטריף חושים... אז יאללה, למה אתם מחכים? אל תאכלו את הראס, תאכלו את הבאס, מלך הבריכות. 

סביצ'ה באס

המרכיבים:
2 פילטים של באס ישראלי טרי
3 צנוניות, פרוסות
50 גרם גרעיני דלעת או חמניות
חצי כפית מלח גס
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
כף עלי תימין
חצי עגבנייה (לסחיטה מעל המנה)
רבע פלפל צ'ילי חריף, פרוס דק

אופן ההכנה:

1. פורסים את הדג דק דק ומסדרים על צלחת הגשה.

2. מסדרים את כל התוספות מעל, שופכים מיץ לימון ושמן זית וסוחטים עגבנייה.

סביצ'ה באס (צילום: שי נייבורג, ארגון מגדלי הדגים)
סביצ'ה באס|צילום: שי נייבורג, ארגון מגדלי הדגים

קריספי באס

המרכיבים:
2 פילטים של באס ישראלי טרי
חצי כוס קמח תירס
חצי כוס שמן קנולה
כפית מלח גס
לימון טרי, להגשה

אופן ההכנה:

1. מקמחים את צד העור של הדג בקמח תירס.

2. מחממים שמן במחבת ומניחים את הדג כשהעור פונה למטה. 

3. ממליחים ומטגנים 6 דקות. הופכים ומטגנים 6 דקות נוספות.

** מגישים לצד לימון טרי.

קריספי באס (צילום: שי נייבורג, ארגון מגדלי הדגים)
קריספי באס|צילום: שי נייבורג, ארגון מגדלי הדגים

עראייס באס

המרכיבים:
פיתות
כף שמן זית

למלית:
500 גרם באס מנוקה מעור ועצמות, טחון
כוס כוסברה קצוצה
|5 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ 
כף שמן זית
כפית פפריקה מתוקה (אפשר להחליף בפפריקה חריפה או לשלב, לפי הטעם)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית גרעיני כוסברה יבשים כתושים
כפית כמון
כף לימון כבוש

אופן ההכנה:

1. לשים את כל מרכיבי המלית יחד לעיסה אחידה.

2. חותכים את הפיתות לרבעים וממלאים בנדיבות.

3. מחממים פלנצ'ה ומשמנים בשמן זית. צולים את הפיתות משני הצדדים 3-4 דקות, עד ליצירת פסים שחומים על הפיתה. 

עראייס באס (צילום: שי נייבורג, ארגון מגדלי הדגים)
עראייס באס|צילום: שי נייבורג, ארגון מגדלי הדגים

באס בתנור

המרכיבים:
2-3 פילטים של באס ישראלי טרי
1 בטטה, פרוסה עבה
1 קולרבי, פרוס עבה
ראש שום, חצוי
3 בצלים ירוקים שלמים
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
כפית פפריקה
רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מסדרים את את הדג, הבטטה, הקולרבי והשום על תבנית מרופדת נייר אפייה. מניחים עליהם את הבצל הירוק.

3. מתבלים, מזלפים את שמן הזית וצולים בתנור החם 35 דקות.

באס בתנור (צילום: שי נייבורג, ארגון מגדלי הדגים)
באס בתנור|צילום: שי נייבורג, ארגון מגדלי הדגים

קציצות באס

המרכיבים:
500 גרם דג באס מנוקה מעור ועצמות, טחון
כוס כוסברה קצוצה
5 שיני שום, כתושות
1 בצל קצוץ 
2 פרוסות לחם שהושרו במים ונסחטו
כף שמן זית
1 ביצה
כפית פפריקה מתוקה (אפשר להחליף בפפריקה חריפה או לשלב, לפי הטעם)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית גרעיני כוסברה יבשים כתושים
כפית כמון
כף שמן זית
לטיגון: שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. לשים את כל המרכיבים יחד לעיסה אחידה.

2. יוצרים קציצות ומסדרים על מגש. מכסים מעבירים למקרר לכ-20 דקות.

3. מטגנים בשמן קנולה לא עמוק משני הצדדים עד להזהבה.

קציצות באס (צילום: שי נייבורג, ארגון מגדלי הדגים)
קציצות באס|צילום: שי נייבורג, ארגון מגדלי הדגים

באס לשבת

המרכיבים:
4 פילטים של  באס ישראלי טרי
רבע כוס שמן זית
5 שיני שום, פרוסות
1 גמבה
1 פלפל חריף ירוק, חצוי לאורכו
1 כפית מלח
1 כף כמון
חצי כף כורכום
5 עגבניות מרוסקות
כוס כוסברה קצוצה
1 כף  גדושה פפריקה מתוקה
3 פרוסות לימון

אופן ההכנה:

1. מטגנים בשמן זית בסיר סוטאז' את השום, הגמבה והפלפל החריף יחד עם המלח, הכמון והכורכום, כ-3 דקות תוך ערבוב. 

2. מוסיפים עגבניות מרוסקות ושתי כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומניחים בפנים את הדגים, ועליהם את הכוסברה, הפפריקה ופרוסות הלימון.

3. מבשלים על להבה נמוכה בכיסוי חלקי כ-30 דקות.

** מגישים עם חלה טרייה 

באס לשבת (צילום: שי נייבורג, ארגון מגדלי הדגים)
באס לשבת|צילום: שי נייבורג, ארגון מגדלי הדגים

 לקבלת מתכונים נוספים עם דג באס ישראלי טרי>