פסטה נחשבת לאחד המאכלים המפנקים אך גם המשמינים ביותר, בעיקר אם בוחרים ברוטב עתיר קלוריות על בסיס שמנת. ארוחה שכזו יכולה להגיע במסעדה ל-1,200 קלוריות, בעיקר בגלל גודל המנה והשימוש בחמאה ובשמנת 38 אחוז. אנחנו נכין את הפסטה שלנו ברוטב על בסיס עגבניות, שמקבל טעם שמנתי בזכות שמנת 10 אחוז, שמוסיפה מעט קלוריות אבל הרבה טעם. לכל החגיגה הזאת נצרף קוביות של דג סלמון. מנה טעימה, מאוזנת ומשביעה ב-490 קלוריות בלבד.
פסטה ברוטב סלמון, עגבניות ושמנת
המצרכים (2 מנות):
500 גרם פילה סלמון, חתוך לקוביות
כוס עגבניות מרוסקות, או קופסה של רוטב מוכן לפסטה
8 כפות שמנת 10%
2 ספלים של פסטה מבושלת
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מטגנים את קוביות הדג במחבת ומתבלים במלח ופלפל. אין צורך להשתמש בשמן - הדג מספיק שמן בעצמו.
2. מוציאים את הדג ומנקים את המחבת מהשמן. שופכים את העגבניות למחבת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שנוצר רוטב ורדרד (רוזה).
3. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ואת קוביות הדג, מערבבים ומבשלים הכל יחד עוד 5 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!