כשאני שואלת את הלקוחות שלי מה הכי מפתה אותם, ומה הדבר הכי לא הבריא שהם אוכלים, לרוב התשובה שלהם היא: המבורגר וצ'יפס. היום, כשיש כל-כך הרבה מקומות טובים לאכול בהם את השילוב הזה, זה אפילו עוד יותר מפתה.

כדאי לדעת שמנה רגילה של המבורגר בלחמנייה בתוספת מנה בינונית (לא מוגדלת) של צ'יפס שווה ל-1300 קלוריות (כמעט מחצית מהקלוריות מגיעות משומן). וזה בלי הסלט הטעים עם הרוטב, בלי הרטבים ובלי שתייה כמובן. לא פלא שהאמריקאים נראים כמו שהם נראים.

המבורגר דל קלוריות (צילום: mako אוכל)
מנת המבורגר וצ'יפס. רק 480 קלוריות|צילום: mako אוכל

הפתרון שלי, למי שלא רוצה לבזבז את הארוחה החופשית השבועית שלו (מנהג בריא ששווה לאמץ לכל מי שאוכל בריא כל השבוע) זה להכין בבית גרסה בריאה וחסכונית מאד קלורית למאכל המשמין הזה. הגרסה הבאה מכילה רק 480 קלוריות, חיסכון של 820 קלוריות (שהן כשעתיים הליכה).

ארוחת המבורגר וצ'יפס דלת קלוריות

המרכיבים (ל-2 מנות):
500 גרם בשר בקר רזה טחון (בקשו חלקים רזים כמו סינטה, ולא צלעות או אנטריקוט)
2 לחמניות המבורגר חצויות לשתיים
2 כפות מיונז לייט (כף לכל לחמנייה)
עגבנייה פרוסה לפרוסות דקות
מלפפון חמוץ פרוס דק
פרוסות בצל
עלי חסה צעירים שטופים
2 שקיות אישיות של צ'יפס קפוא מוכן מראש / תפוח אדמה חתוך למקלות דקים
תרסיס שמן קנולה או שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחלקים את מנת הבשר ל-2 חלקים ומעצבים להמבורגר עגול ויפה (מומלץ להכניס לייצוב של שעה במקרר, כדי שלא יתפרק על המחבת)

2. מרססים את המחבת בתרסיס שמן, ומטגנים את ההמבורגר משני הצדדים לפי מידת ההכנה שאתם אוהבים.

3. מפשירים את הצ'יפס ומטגנים בתרסיס שמן עד להזהבה, או לחילופין, מרססים את מקלות תפוחי האדמה בתרסיס שמן זית ואופים בתנור על חום גבוה מאוד, כ-20 דקות.

4. מושחים כל לחמנייה במיונז, מוסיפים את הירקות ואת ההמבורגר ומסדרים בצלחת ביחד עם הצ'יפס.

הגר שפר היא ד"ר לנטורופתיה ומומחית לתזונה ודיאטה
www.eatgood.co.il

>> בשבוע שעבר הכנו שווארמה בפיתה שלא תיאמן
>> שישים שישים: פרגיות עם חלב קוקוס ואטריות שעועית


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים