אוכל תאילנדי זכה לפופלריות גדולה בשנים האחרונות. המון מסעדות מציעות מנות טעימות של עוף בחלב קוקוס עם אורז, וזאת גם דרך מצוינת לאכול עוף ברוטב כשר. אבל ברוב המנות שמגישים במסעדות (וגם בבית) משתמשים בחלב קוקוס שמן יחסית שמכיל 230 קלוריות ל-100 גרם עם 24% שומן.

במתכונים שלי אני משתמשת בנוזל אגוזי קוקוס שמכיל פחות מ-50 קלוריות ל-100 גרם ורק 4% שומן. למרות ההפרש באחוזי השומן הטעם שלו מצוין והתבשיל יוצא טעים ולא כבד.

עוף תאילנדי בחלב קוקוס (צילום: mako אוכל)
עוף תאילנדי בחלב קוקוס עם אורז וירקות. וותרו על הקלוריות המיותרות והשתמשו בנוזל קוקוס דל שומן|צילום: mako אוכל

אז במקום לאכול מנה תאילנדית שמכילה יותר מ-900 קלוריות, בעיקר בהתחשב שבהרבה מסעדות מטגנים את העוף בטיגון עמוק ומשתמשים בחלב קוקוס עתיר שומן, אראה לכם איך חוסכים חצי מהקלוריות.

והנה המספרים: כוס אורז לבן - 170 קלוריות, חזה עוף צלוי - 130 קלוריות, כוס שעועית ירוקה - 50 קלוריות, פטריות ובצל מטוגנים בתרסיס שמן - 50 קלוריות, ו-100 גרם (חצי כוס) נוזל אגוזי קוקוס - 50 קלוריות. סך הכל 450 קלוריות למנה מאוזנת, טעימה ומשביעה.

עוף בחלב קוקוס עם אורז וירקות

המרכיבים (ל-2 מנות):
1 מנות (300 גרם) חזה עוף 
2 כוסות שעועית ירוקה מבושלת
בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות
2 כוסות של פטריות חתוכות לפרוסות
1 כוס (200 גרם) נוזל אגוזי קוקוס
2 כוסות אורז לבן מבושל (מומלץ אורז בסמטי)
תרסיס שמן קנולה
מעט בצל ירוק לקישוט

אופן ההכנה:

1. ממליחים ומפלפלים את חזה העוף, ומטגנים בתרסיס שמן קנולה משני הצדדים עד להזהבה. מורידים מהאש וחותכים לרצועות דקות.

2. מטגנים באותה המחבת את השעועית הירוקה בכדי שתקבל מעט טעם של עוף צלוי ותשחים מעט. כעבור 2 דקות מורידים גם אותה מהאש ומסדרים בשתי צלחות גדולות.

3. מטגנים את הבצל הקצוץ והפטריות באותה המחבת עד שהם משחימים, מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים למחבת את רצועות העוף ומערבבים הכל ביחד.

4. מסדרים בצלחות את האורז לצד השעועית הירוקה, מוסיפים את העוף עם חלב הקוקוס ומקשטים בבצל ירוק.

הגר שפר היא ד"ר לנטורופתיה ומומחית לתזונה ודיאטה
www.eatgood.co.il

>> בשבוע שעבר הכנו טורטייה עם רצועות סינטה
>> עוף עם פירות יבשים לט"ו בשבט


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים