את המתכון הבא קיבלתי יום אחד במייל ממישהי שגיסתי כינתה "בשלנית מעולה". בישלתי, טעמתי, בדקתי שלא עוברים את 500 הקלוריות, אפילו לא בקצת – והבנתי שכן, באמת מדובר בבשלנית מצוינת. אז תודה רבה לאירה.
המרכיבים (ל-4 מנות):
500 גרם ניוקי תפוחי אדמה מוכן
בצל
1 כרישה (החלק הלבן בלבד)
כף שמן זית לטיגון
כוס וחצי קוביות דלעת (של בערך ס"מ על ס"מ)
כף סוכר חום
פחית חלב קוקוס דל שומן
אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל ופורסים את הכרישה לעיגולים דקים יחסית.
2. מטגנים במעט שמן זית עד שהבצל נהיה שקוף.
3. מוסיפים את הדלעת למחבת, מוסיפים גם את הסוכר החום ומערבבים.
4. ממשיכים לטגן על אש קטנה עד שהדלעת מתחילה להתרכך, תוך ערבוב מדי פעם.
5. בינתיים מבשלים את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים על פני המים.
6. כאשר חתיכות הדלעת טיפה מתרככות מוסיפים את חלב הקוקוס ואגוז המוסקט ומערבבים.
7. כשהניוקי מוכנים מעבירים אותם לרוטב, מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל ומניחים להתבשל עוד כ-2 דקות על אש קטנה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים