תפוחי אדמה בסגנון מדורה

המרכיבים:
5 תפוחי אדמה (עדיף מזן בלו בל)

אופן ההכנה:

1. מכניסים את תפוחי האדמה למיקרוגל ל-8-10 דקות (תלוי בגודל תפוחי האדמה).

2. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומעבירים לתנור מחומם למקסימום, הכי קרוב לגריל העליון. צולים 10 דקות מכל צד.

תפוח אדמה מדורה (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
תפוח אדמה בסגנון מדורה. קודם במיקרו, אחר כך בתנור|צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

סלסה של עגבניות ובצלים שרופים עם זעתר

המרכיבים:
2 בצלים לבנים קטנים
5 עגבניות
2 כפות עלי זעתר (אפשר גם אורגנו או תימין)
שן שום, כתושה
מלח
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. צולים את הבצלים על רשת צלייה על הגז, ואחרי כ-5 דקות מוסיפים את העגבניות.

2. כשהירקות חרוכים היטב מסירים אותם מהאש, קולפים את הבצלים וקוצצים אותם עם העגבניות.

3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

סלסה של עגבניות ובצלים שרופים עם זעתר (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
סלסה של עגבניות ובצלים שרופים. צורבים על הכיריים|צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

ציזיקי קרם פרש ואריסה מתוקה

המרכיבים:
מכל יוגורט
מכל שמנת חמוצה 27%
3 כפות אריסה מתוקה
חופן עלי נענע
שן שום

אופן ההכנה:

1. מסננים את היוגורט והשמנת מהנוזלים העודפים ומעבירים למכל של בלנדר מוט.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים יחד.

3. מגישים צונן.

ציזיקי קרם פרש ואריסה מתוקה (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
ציזיקי קרם פרש ואריסה מתוקה. תודו שלא חשבתם על זה|צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר
סופלקי פרגית וסומק בשומן כבש (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
סופלקי פרגית וסומאק. יש גם שומן כבש!|צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

סופלקי פרגית וסומאק בשומן כבש

המרכיבים:
100 גרם שומן כבש
600 גרם פרגיות עוף, מנוקות
מלח
פלפל שחור
2 כפות סומאק
כף עלי אורגנו קצוצים
כף פטרוזיליה קצוצה
לימון
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת עם שומן כבש. חותכים את הפרגיות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת.

2. מתבלים במלח, פלפל וסומאק ומגררים את קליפת הלימון בעזרת מיקרופלאן.

3. מוסיפים את עלי התבלין וסוחטים פנימה חצי לימון. מוסיפים את העגבניות.

>> בפעם שעברה הכנו ארוחה איטלקית משפחתית