ריזוטו עדשי פנינה שחורות ופרמזן

המרכיבים:
קוביות חמאה
שמן זית
כרישה קטנה
שן שום כתושה
2 כוסות עדשי פנינה שחורות
חצי כוס יין לבן
3 כוסות מים רותחים
מלח
פלפל לבן
2 כפות קמח אורז/עדשים מהולות בחצי כוס מים
מעט פרמזן

אופן ההכנה:

1. ממיסים במחבת עמוקה קוביית חמאה עם מעט שמן זית. קוצצים את החלק הלבן של הכרישה ומוסיפים למחבת. מוסיפים את השום ומערבבים.

2. שוטפים את העדשים היטב, ומסננים. מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומכניסים את העדשים לטיגון קל.

3. מוסיפים את היין הלבן והמים הרותחים, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 20 דקות. אחרי רבע שעה מתבלים במלח ופלפל לבן.

4. מוסיפים את קמח האורז או העדשים, מערבבים ומוסיפים כמה קוביות חמאה קרות.

5. מגרדים פנימה מעט פרמזן, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה.

עוד באוכל טוב:

ריזוטו עדשי פנינה שחורות ופרמז'ן (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
ריזוטו עדשי פנינה שחורות. כן כן, ריזוטו ולא מאורז|צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

פילה דג במעטפה עם חמאת עגבניות ומרווה

המרכיבים:
צרור עלי תרד טורקי
2 שיני שום
1 צ'ילי אדום
מעט שמן זית
4 חתיכות פילה דג מוסר, ללא עור (800 גרם)
8 עלי מרווה
100 גרם חמאה קרה
4 עגבניות מגי בשלות
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על טורבו ל-200 מעלות.

2. פורסים באלכסון דק את עלי תרד, השום והצ'ילי.

3. מקפלים נייר אפייה גדול לשניים ומניחים על משטח העבודה. מזלפים במרכזו מעט שמן זית, מסדרים רבע מעלי התרד, מניחים פילה ועליו רבע מהשום, הצ'ילי והמרווה.

4. בעזרת קולפן מגרדים מלמעלה כמה רצועות חמאה קרה. סוחטים עגבניות ומתבלים.

5. סוגרים את המעטפה וחוזרים על הפעולות עם 3 המנות הנותרות. אופים 15 דקות.

פילה דג במעטפה עם חמאת עגבניות מרווה שום וצ'ילי (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
פילה דג במעטפה. נראה פצצה!|צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

פרוזן יוגורט פירות אדומים

המרכיבים:
500 גרם פירות אדומים קפואים
100 גרם יוגורט
3 כפות דבש
כף מיץ לימון

להגשה:
דובדבני אמרנה

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל החומרים למעבד המזון וטוחנים למרקם חלק.

2. מקפיאים ל-10 דקות ומגישים עם דובדבני אמרנה.

פרוזן יוגורט פירות אדומים (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
פרוזן יוגורט פירות אדומים. מהמקפיא אל מעבד המזון|צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר
>> בפרק הקודם הכנו ארוחה במחבת