תחושת אי וודאות כלכלית מלווה רבים מאיתנו מאז תחילת משבר הקורונה. על פי נתוני ביטוח לאומי, בשיא המשבר הגיע שיעור האבטלה ל-25 אחוז. כלומר, אחד מתוך ארבעה אנשים הפך מובטל ורבים מהעובדים שהוצאו לחל״ת קיבלו דמי אבטלה מופחתים במקום שכר מלא. גם לאחר חזרת המשק לפעילות, רבים מהשכירים שלא יודעים אם יוחזרו לעבודתם או ששכרם קוצץ, ורבים אחרים עדיין צריכים להתקיים על בסיס הכנסה נמוכה מהרגיל, לצד הוצאות חדשות ומפתיעות. במקביל, רובינו הסתערנו על רכישת מזון ומוצרים אחרים והתבלגן לו האופן בו אנחנו מנהלים את הכסף שלנו. אם מראש הגענו בלי שליטה על מצבנו הכלכלי, התנהגות זו הלכה והחריפה ועכשיו זה הזמן לשים את היד על החזה, למצוא את הדופק ולא להרפות.
המפתח להתנהלות כלכלית נכונה: שליטה ובקרה על ההוצאות
במקום לתת לחרדה להשתלט על היומיום, אנחנו יכולים להשתמש בכלים דיגיטליים חכמים שיספקו לנו שליטה ויעזרו לנהל ההוצאות שלנו בחוכמה, להסיק מסקנות על ההתנהגות הכלכלית ולייצב או אף לבנות מחדש את מצבנו הכלכלי. איך? קודם כל, מאמינים ביכולת שלנו להשתנות, ללמוד ולהשתפר. וכדי לעשות את זה, לא צריך להשתמש בטבלאות אקסל ולעבור על תדפיסים חודשיים – היום אפשר לנהל את הכסף נכון יותר עם פתרונות דיגיטליים חדשנים שמספקים את המענה הפשוט והפרסונלי שמתאים לנו.
חשבון בנק דיגיטלי שעוזר לנהל את הכסף טוב יותר
היכולת להביט ב״מראה״ מאפשרת לזקק תובנות על ההתנהלות הכלכלית ביומיום ועוזרת לשנות הרגלים ודפוסים. למשל, דרך פילוח ההוצאות בכרטיס האשראי לפי תחומי צריכה נוכל להבין איפה אנחנו יכולים לקצץ. יכול להיות שההוצאות על טואלטיקה/סופרמרקטים/בגדים יכולות לקטון דרך מוצרים זולים יותר? רמז, בטוח שכן! את אחד החידושים המשמעותיים בארץ בנוגע לניהול מיטבי של ההוצאות הכניס PEPPER, חשבון הבנק הדיגיטלי הראשון בישראל, שמתנהל כולו במובייל. ב-PEPPER, כלים לניהול וניתוח ההוצאות הם חלק בלתי נפרד מהחוויה הבנקאית. לאורך החודש, ב-Feed של האפליקציה, כלי ייחודי של PEPPER, מופיעים גרפים שונים המשקפים את ההתנהלות הכלכלית של בעל או בעלת החשבון. למשל, גלגל הוצאות המפלח את ההוצאות בכרטיס האשראי לפי קטגוריות צריכה שונות שמראה אילו תחומים עולים לנו הכי הרבה, השוואת הוצאות באותם המקומות בין נקודות זמן שונות, איתור הימים במהלך החודש בהן הוצאנו הכי הרבה כסף, הבלטת ההוצאה הכי גבוהה בחודש וגם סיכומי הוצאות יומיים ושבועיים כדי שנבין בדיוק מה כבר יצא, מה נשאר ואיך להסתדר עם שארית החודש.
מלבד ניתוח ההוצאות, ב-PEPPER מקבלים גם הודעת פוש בזמן אמת על כל פעולה בכרטיס, מה שבאופן אוטומטי שומר עלינו ערניים ועם ״יד על הכסף״ ללא טעויות והתחושה המבאסת הזו של ״איך לא שמתי לב שחייבו אותי פעמיים...״. כמו כן, רק ב-Feed של PEPPER אפשר לראות תיעוד של כל פעולה בנקאית שעשינו בחשבון עם הפרטים המלאים שלה. כולל מפה המציגה את כתובת בית העסק והעסקאות הקודמות שביצענו באותו המקום. בעידן בו אנחנו משתמשים בכרטיס אשראי כדרך קבע, הודעה בזמן אמת על כל חיוב ופירוט מלא וברור באפליקציה של חשבון הבנק יכולות לעזור ״להרגיש״ את התשלומים ולוודא את תקינותם. או במלים אחרות, הימים בהם קיבלנו תדפיס חודשי מלא בהוצאות עלומות, שגויות או כפולות – נגמרו. ובינינו, פיזרנו ככה עד היום לא מעט כספים שניתן היה לחסוך.
לסיכום, הקורונה לימדה אותנו שיעור כואב על הצורך בניהול נכון של הכסף שלנו. כדי שנוכל להגיע מוכנים למשבר הבא שחלילה יגיע או פשוט להרגיש טוב יותר עם הצורה בה אנחנו מנהלים את הכסף, אנחנו צריכים לעשות שני דברים: הראשון הוא להאמין ביכולת שלנו להשתנות, והשני הוא למצוא את חשבון הבנק שיעזור לנו לעשות זאת.