נתחיל בשורה התחתונה: הדרך הכי טובה לטוס לחו"ל עם הילדים ולהישאר בחיים היא לא לטוס לחו"ל עם הילדים. ככה פשוט, קל והכי ברור שיש.

הסיבה אגב ברורה ומובנת מאליה: הכול נשאר אותו דבר, רק התפאורה משתנה, ואולי הטמפרטורה, השפה והמטבע המקומי. מלבד כל אלו, הרי שהמריבות, התככים, העצבים, ה"אמא, הוא מציק לי", ה"עוד 5 דקות במסך, פליזזזזז" ואפילו ה"אתם ההורים הכי גרועים בעולם!". נותרים כפי שהם, רק שברקע יש פרימארק להתנחם בו.

אבל בהינתן העובדה שכבר רכשתם כרטיס כדי לברוח מהמולת יולי אוגוסט של ישראל ולשנות אווירה, הרי שיש עם מה לנצח. בינינו, אתם לא לבד. כל עם ישראל אתכם, ומאחוריכם ולעתים גם עליכם. זה חשוב לצאת קצת מהארץ, משהו בבריזה של חו"ל בכל זאת מוציא מאתנו את הטוב ביותר. אנחנו מתנתקים מעבודה, כל המשפחה מבלה ביחד, אין החלפת משמרות באמצע היום – זה רק אתם והילדים. ויש דרך להישאר בחיים. אפילו כמה. הנה הן לפניכם.

שתפו אותם בתוכניות ותנו להם להחליט גם

ברגע שתרתמו את הילדים למסע, החוויה תתחיל להתגבש כבר מהבית. תשאלו אותם מה בא להם לעשות, והכינו את עצמכם לתשובות מונפצות כמו: "לרכב על ג'ירפה ולהציל בית מאש". מבטיחים שלפחות אחת מתוך 5 הצעות תהיה הגיונית. כמו כן, כדי להימנע מריבוי אטרקציות שעלולות לעייף את הנפש ולא מעט גם את הכיס, אפשרו לכל ילד לבחור 2-3 אטרקציות שהוא ממש רוצה. כך הם לא ירגישו חלק מהתכנון אל גם ידעו מה המגבלות.הם יודעים למה הם נכנסים, וזה חשוב. ילדים צריכים לדעת את זה, כדי שיוכלו לשאול אתכם רק 20 פעמים בדקה: "מתי מגיעים? אני רעב?". מה שמוביל אותנו לסעיף הבא.

ילדים מתכננים טיול (צילום: By Dima Sidelnikov, shutterstock)
תנו להם לקחת חלק בתכנון|צילום: By Dima Sidelnikov, shutterstock

תמיד, אבל תמיד הצטיידו במזון מראש

אל תשאירו את השובבים הערמומיים רעבים. אף פעם. הכינו מראש פירות, נשנושים ושתייה. ילד רעב זה הורה שרוצה למות לאט לאט מבפנים. אל תתנו לזה לקרות. אתם טובים יותר וערוכים יותר.

מצד שני, לא צריך לאכול רק במסעדות

נכון, אתם בחופש ולא ממש בא לכם לבשל ולנקות. מצד שני, לשבת כל יום במסעדה (לפחות פעמיים) זו הוצאה כלכלית שצריך לקחת בחשבון, מה גם שעם ילדים קטנים – ישיבה לאורך מן עלולה להיות מעיקה בלשון המעטה. קנו בסופרים המקומיים (חוויה בפני עצמה אגב), ובשלו במקום בו אתם לנים (חוויה נוספת בפני עצמה). זה לגמרי 2 ציפורים במנה אחת: התנהלות כלכלית ריאלית ושפויה ותחושת בית מחוץ לבית. אתם פרופשיונלז!

מי אמר שחייבים לישון במלון?

כל הורה מבין שגם ילדים קטנים צריכים ספייס ומרחב ובעיקר המון שקעים לחשמל ו-WIFI רציף וזמין. המלונות לא תמיד מספקים את החלל המתאים למשפחה, מה גם שלינה במלון זה סיפור די יקר ביחס למה שאתם מקבלים ממנו. דירה במרכז העיר או בית בחווה מטורפת עם גינה ירוקה בחוץ ובריכה פרטית הם החוויה האולטימטיבית בטיולי כוכב למשפחות. בחלק מהמקומות יש אפילו ארוחת בוקר כלולה ועדיין תצאו עם עודף ממחיר לילה במלון קטן במרכז העיר. זה כל כך הרבה יותר שווה ומשתלם. לכיס ולעצבים שלכם.

תפתחו את הראש ליעדים חדשים (וזולים יותר)

נכון, יוון היא מושלמת למשפחות בקיץ אבל היא גם הכי מבוקשת. היו מקוריים, היו יצירתיים וצאו לביקור מחוץ לקופסה. העולם עצום ויש המון יעדים פחות מדוברים, פחות משווקים והרבה יותר זולים. כן, אפשר בהחלט לסגור חופשה משפחתית נהנתנית ומושלמת לזוג +3 לעשרה ימים ב-12,000 שקל למשל (פולין, רומניה, צ'כיה הן רק חלק מהניימדרופינג). הסוד הוא בתחקיר קל, תפתחו את האינטרנט, תזמינו מראש, תעשו החלטות מושכלות. הכיס יודה לכם.

יעדים חדשים (צילום: By Yuganov Konstantin, shutterstock)
בחרו יעדים פחות משווקים|צילום: By Yuganov Konstantin, shutterstock

ערכו חוזה כתוב מראש

כמה פעמים מותר לילדים שלכם לאכול את הראש ולהגיד אמא/אבא בשעה? מי אחראי למטען? מי שומר על הסדר במכונית? האם הם יודעים כמה יצטרכו ללכת ברגל? מה עושים כשההורים צריכים זמן ריכוז בנסיעות? כמה כסף הילדים יכולים לבזבז? האם הם יודעים שעליהם להיצמד להורים ולא להתרחק לכל פדופיל פוטנציאלי בלגי זר? את כל מה שחשוב למשפחה שלכם תכניסו לחוזה ותחתימו את הילדים. שיהיו ערוכים למה שעומד לקרות. רוב הסיכויים שהם לא ממש יעמדו בכל כלליו, אבל לפחות הם יידעו שהוא קיים ויתכווננו לפיו.

אל תעמיסו

כיף בחו"ל אבל אל תהפכו את זה לסיור לוקיישן מקיף. בנסיעות עם ילדים, קטנים בפרט, אתם רוצים את זה ממוקד, חד ומהנה. פחות זה יותר, זכרו. אל תרוצו ממקום למקום, זה יתיש אתכם, זה יגמור אותם, וזה יהפוך את כל הטיול למסע רווי עצבים. אטרקציה אחת שווה ביום וגלידה אחה"צ זה ממש מספיק.

קנו להם מה שהם רוצים (בערך)

חלק מחופש אמיתי זה גם שופינג. אין טיול בלי לחזור הביתה עם בובת קוף מזמרת, לגו אסטרונומי ובגדים. לילדים יש נטייה לרצות את הדברים הכי לא ברורים שכל מוקד תיירותי מוכר. אנחנו אומרים: תנו להם. אבל היו חכמים מהם: סכמו מראש שלכל ילד יש תקציב ריאלי והוא יוכל לעשות בו ככל העולה על רוחו. "רובוט כלב שאוכל עשב? לך על זה חמודי, אבל דע שזה חלק מהכסף שסוכם". מדובר בעסקת חלומות: לילד יש זכות בחירה, הענקתם לו שיעור קצר בכלכלה ואתם רק צריכים לסבול את הצלילים המעיקים מהמשחק שבחר. (אגב, תמיד אפשר לומר שאין בטריות כאן, רק בארץ, תתאפק!).

אל תקשו עם זמן מסך

המסך הוא כאן אתנו ונראה שהוא עומד להישאר, עשו אותו חבר ולא אויב - יהיו רגעים שהמסך יציל אתכם מעצמכם ואת ילדכם מאובדן שפיות. זה בסדר, אחרי שכל היום הם היו בפארק חבלים, האכילו אנטילופות וקפצו לבריכה – בהייה קלה במסך לא תהרוג אותם. עוד אטרקציה כנראה שכן. זה לא הזמן להתחיל בנאום ה"מסך זה השטן", לפעמים הוא מלאך קטן שבא לסייע, ובעיקר להעניק קצת שקט. והזדמנות לשופינג אונליין קטן של הפריט ההוא שבדיוק ראית בחנות ואף אחד לא אפשר לך לרכוש.

ילדים עם טאבלט (צילום: shutterstock)
לפעמים המסך הוא חבר|צילום: shutterstock

שלבו את הטיול עם אנשים נוספים

יש משהו מאוד יפה ומשפחתי בלטוס לחו"ל רק המשפחה הגרעינית, זה באמת הזמן שלכם לנצוץ. מצד שני, זה עלול להיות משעמם ודליק לרגעים. לכן, טיול עם חברים יכול להוות אתנחתא מושלמת לכל הרגעים שהילדים כבר לא מסוגלים לשאת את הנוכחות האחד של השנייה. השילוב המושלם בעינינו לנופש מצוין: קצת לבד, קצת ביחד. זה עובד כמו קסם.

בשורה התחתונה וציניות בצד, טיול עם הילדים זה פאן, אבל בהחלט לא כזה שמצדיק להיכנס לחובות שלא מאפשרים לכם לנשום כל השנה. חשוב להיות מחושבים במידה. לכן, לא משנה אם הסוכנת היא אחותכם או שאתם בעצמכם קניתם את סוכנות הנסיעות – טיסה לחו"ל ביולי-אוגוסט זה לקפוץ ראש למינוס פוטנציאלי. בשל הביקוש הגדול, הכול יקר יותר. גם היעדים הזולים יותר – יעלו לכם פי 2 מעונה רגילה. אז אם לא חסכתם לחופשה, תיערכו מראש עם הלוואה שמאפשרת לכם לפרוס את ההחזרים על פני תקופה ארוכה יותר. ב-max, מבית לאומי קארד, מציעים הלוואות מהירות ונוחות, עם תכנית החזרים ידידותית, שתאפשר לכם לנשום וליהנות בלי להיות מוטרדים מהחופשה שמעמיקה לכם את המינוס בחשבון.

*אי עמידה בפירעון ההלוואה עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל | המלווה:מקס | כפוף לאישור ותנאי החברה