בפרק הזה: נלמד על הפונקציה העיקרית של האייפון – הטלפון

שווה לקרוא אם: שווה לקרוא. יש כאן כמה טיפים שישדרגו את חוויית הטלפון שלכם עד ללא הכר

אפשר לדלג אם: מי מתקשר בימינו? בשביל מה יש סמס?

לפני כל דבר אחר, אולי, האייפון (iPhone) הוא קודם כל פון. אז בואו ונראה איך מוציאים ומכניסים שיחות למכשיר הזה. (למה שווה להקדיש פרק שלם במדריך לפונקציית הטלפון? כי באייפון מסתתרות כמה אפשרויות מעניינות שבניגוד למכשירים אחרים, באייפון הרבה יותר קל לבצע).

אחד מהרעיונות הגדולים של אפל לגבי שימוש במסך מגע מלא הוא שניתן להשתמש בכל המסך מבלי להקריב אותו לטובת כפתורים קבועים - כמו מקלדת. כאשר אתם צריכים להכניס טקטסט, המקלדת מופיעה, כאשר אתם מבצעים שיחה המסך משתנה ומציג את לוח המקשים בעזרתם תחייגו, כאשר אתם בשיחה המסך משתנה ומציג כלים חדשים שישמשו אתכם בזמן השיחה. הרעיון נקראContextual Menu , או תפריט הקשרי. כלומר, התפריט מציג תמיד את הכלים הקשורים לפעילות שלכם.

מתקשרים

אין תמונה

אם תלחצו על תוכנת הטלפון תגיעו למסך הראשי. בחלקו העליון יופיע לוח המקשים שכולל מספרים, כפתור חיוג, כפתור הוספת איש קשר ומחיקה. כדי לבצע שיחה חייגו את המספר ולחצו על הכפתור הירוק עם צלמית הטלפון. ואז – אתם יודעים, הצמידו את המכשיר לאוזן ודברו. שימו לב למשהו מגניב: כשהטלפון צמוד לאוזן שלכם, האייפון מכבה את המסך. ככה לא תלחצו על הכפתורים עם האוזן. תוכלו לראות את הפונקציה הזאת בפעולה גם אם תכסו את אזור הרמקול (הפס בחלקו העליון של המכשיר) עם היד. הסירו את היד והמסך ישוב מייד ואיתו הלחצנים, מוכנים לבצע את המשימות שתטילו עליהם.

מוסיפים איש קשר חדש

אם אתם עומדים מול אדם ואתם רוצים להכניס אותו כאיש קשר במהירות הקלידו את מספר הטלפון שלו ובחרו בצלמית של דמות האדם עם סימן הפלוס לצידה. מייד יופיעו שתי אפשרויות נוספות: הוספת איש קשר חדש או הוספת המספר לאיש קשר קיים. בחרו באפשרות הרצויה. אם הוספתם איש קשר חדש תוכלו כעת להכניס את שמו, מספרים אחרים, אימייל, כתובת אינטרנט ועוד מספר רב של אפשרויות – ששווה להכניס, ונגיע לזה במדריכים הבאים.

אין תמונה

אם תבחרו להוסיף את המספר לאיש קשר קיים יופיע הממשק המוכר של אנשי הקשר, תוכלו לחפש את האדם המתאים, לבחור בו ואז לבחור אם המספר שהקלדתם הוא הנייד של האיש, מספר הטלפון בעבודה, בבית, פקס או אולי מספר אחר.

כפתור המחיקה משמש, ניחשתם נכון, כדי למחוק את הספרה האחרונה שהקלדתם במידה וטעיתם.

פונקציות נוספות

בתחתית מסך תוכנת הטלפון תמצאו עוד ארבע צלמיות: תא קולי שלחיצה עליו תחייג באופן אוטומטי אל התא הקולי שלכם, אנשי קשר שיוביל למסך אנשי הקשר אך ישאיר אתכם בתוך תוכנת הטלפון (מיד נסביר), שיחות אחרונות, שתציג לכם את השיחות הנכנסות והיוצאות שבצעתם לאחרונה ולבסוף המועדפים.

הדבר האחרון שאנחנו רוצים לשים לב אליו בסדרת הכלים הזו הם המועדפים. כאשר אתם באנשי הקשר (בתוכנה של אנשי הקשר או דרך הטלפון) תראו שבתחתית הכרטיס ישנה אפשרות "הוסף למועדפים" (Add to favorites). לחצו על הכפתור, האייפון ישאל אתכם איזה מהמספרים המשוייכים לאיש הקשר תרצו לשים במועדפים וזהו זה, המספר, יחד עם שם איש הקשר יופיעו במסך המועדפים. אפשרות אחרת היא ללחוץ על צלמית המועדפים וללחוץ על סימן הפלוס למעלה מימין ואז לבחור באיש שתרצו ובמספר הטלפון המתאים. תפקיד המועדפים ברור - אלו האנשים שאליהם אתם מחייגים הכי הרבה לאורך היום ולכן אתם רוצים לבצע את החיוג מהר ולא להתחיל ולחפש אותם בין אנשי הקשר כל פעם מחדש.

בזמן השיחה

אין תמונה

אם תרחיקו את הטלפון מהאוזן תראו כפתור אדום גדול, לניתוק – בדיוק הצבע שאתם רוצים בזמן שאתם טורקים למישהו את הטלפון בפנים – ומעליו ארבעה לחצנים נוספים: השתק, שמאפשר לכם להשתיק את הקול שלכם כך שהאיש מהעבר השני לא ישמע מה אתם אומרים; לוח מקשים; אשר יעלים את ששת הלחצנים האלו ויציג במקומם את לחצני החיוג – אופציה חשובה כאשר מחייגים לשירותי לקוחות וצריך ללחוץ על ספרות שונות כדי לקבל מידע. כאשר אתם במצב של שיחה והעליתם את לוח המקשים יופיע גם לחצן "הסתר מקשים" כדי לשוב לששת הלחצנים הראשיים. הלחצן הבא הוא הרמקול שיאפשר לכם להניח את המכשיר על השולחן ולשוחח עם האדם שמעבר לקו מבלי להחזיק את השפורפרת צמודה לאוזן. תוכלו להוסיף שיחה ולחייג לאדם אחר כדי לדבר איתו או כדי לבצע שיחת ועידה. לבסוף תוכלו להחזיק את השיחה – אתם לא תשמעו את הצד השני והם לא ישמעו אותכם אלא צפצוף פעימות שאנחנו רגילים אליו משיחה ממתינה. לבסוף מופיע כפתור אנשי הקשר שדומה למעשה לאפשרות הוספת השיחה.

שיחת ועידה

אין תמונה

במידה ואתם רוצים לבצע שיחת ועידה אין פשוט מכך. אתם בוחרים בהוספת שיחה, אנשי קשר או בלוח המקשים ומבצעים שיחה בצורה רגילה. השיחה הראשונה תכנס למצב ממתינה ואתם תוכלו לשוחח עם האדם החדש אליו חייגתם. כעת תגלו שבמקום לחצן "הוסף שיחה" יש לכם חץ עם זוג רגליים שנקרא "מזג שיחות". לחיצה עליו תיצור שיחת ועידה. יש צלמית נוספת שמאפשרת לכם פשוט לעבור בין השיחות הפעילות.

אין תמונה

האייפון לא נחשב למכשיר טוב כל כך רק בגלל שהוא מסוגל לבצע פעולות שמכשירים אחרים מבצעים אבל יפה יותר. ברגע שנכנסתם למצב של שיחת ועידה יופיע בראש המסך חץ לימין. לחצו עליו תקבלו רשימה של כל המשתתפים בשיחת הוועידה. תוכלו ללחץ על כל אחד מהמשתתפים ולעבור לדבר רק איתו. במצב כזה יופיע הלחצן "מזג שיחות" שוב כדי לאפשר להשיב את השיחה הפרטית לשיחת הועידה. תוכלו גם לנתק אנשים ספציפים מתוך רשימת המשתתפים. לחצו על העיגול האדום עם הטלפון הלבן והודעה קטנה תופיעה מייד "סיים שיחה" (End Call). הדבר נעשה בצורה הזו על מנת שתוכלו להמנע מניתוק בטעות של משתתפים.

אין תמונה

בזמן שאתם מבצעים שיחה אתם בהחלט יכולים לבצע גם פעולות אחרות. אם לדוגמה אתם מדברים ורוצים לרשום לעצמכם תזכורת, אין קל מכך. בחרו בלחצן הרמקול, על מנת שתוכלו לשמוע מה בן השיחה שלכם אומר גם כאשר המכשיר לא צמוד לכם לאוזן. כעת לחצו על הכפתור הפיזי הגדול שבתחתית האייפון. לכפתור הזה קוראים "בית" (Home) ואנחנו עוד נגיע אליו בעתיד. משלחצתם עליו תוכנת הטלפון תעלם ואתם תהיו במסך הראשי. שימו לב מה קורה בחלקו העליון של המסך. פס ירקרק פועם יופיע. על הפס יופיעו המילים "לחצ/י לחזרה לשיחה" וגם ספירה של אורך השיחה. בכל רגע בו תרצו לחזור לשיחה תוכלו ללחוץ על הפס הזה שילווה אתכם לכל תוכנה שתפתחו. כעת בחרו בתוכנת התזכורות. אם היא מופיעה בעמוד הראשון לחצו עליה, אם היא במסך אחר דפדפו אליה ואז בחרו בה. התוכנה תפתח, אתם עדיין יכולים לשמוע את בן השיחה שלכם. הוסיפו את התזכורת שאתם רוצים וכעת לחצו על כפתור הבית שוב אם יש לכם עוד משהו לעשות לפני שתחזרו לשיחה או לחצו על הפס הירקרק כדי לשוב לשיחה עצמה.

אין תמונה

כאשר השיחה הסתיימה, לחצו על הלחצן האדום לניתוק וזהו זה. אתם יכולים לכבות את המכשיר ולהניח אותו בכיס או להמשיך הלאה ולגלות מה עוד האייפון מסוגל לעשות. שימו לב, תוכנת התזכורות הקוליות לא תעבוד בזמן שיחה. שתי תוכנות לא מסוגלות לגשת למיקרופון בו זמנית ולכן תקבלו הודעה בה תתבקשו לנתק את השיחה לפני שתשתמשו בתזכורות הקוליות. מה שההודעה הזו אומרת גם הוא שתוכנת התזכורות הקוליות לא מאפשרת לבצע הקלטת שיחות. חבל – אבל גם לכך יש פתרונות, ואנחנו נגיע אליהם בעתיד.

<< בפרק הקודם: סנכרון ראשון || בפרק הבא: הודעות טקסט >>