בפרק הזה: נעביר את כל המידע מהאאוטלוק לאייפון
כדאי לקרוא אם: אתם לא רוצים לעשות עבודה כפולה
אפשר לדלג אם: אין לכם שום דבר חשוב באאוטלוק
על מנת לעבוד עם האייפון (iPhone) תזדקקו לתוכנה אייטיונס (iTunes) המופצת בחינם על ידי אפל. התוכנה שימשה במקור כדי לארגן את אוסף המוסיקה הדיגיטלית, אך עם השנים נוספו לה יכולות אחרות. עם יציאת האייפון והאייפוד טאצ’, אייטיונס הפכה להיות הכלי בעזרתו ניתן לסנכרן את המכשיר, לגבות אותו ולרכוש עבורו אפליקציות בחנות האפליקציות של אייטיונס.
כאשר תחברו את המכשיר למחשב, בין אם מק או פי.סי, אייטיונס תזהה אותו ותציג לכם מידע כללי עליו: השם שנתתם לו, נפח הכונן שלו (ובתחתית כמה אתם מנצלים ובאיזו צורה), מספר סידורי, מספר הטלפון שלכם, אפשרות לבדוק אם יצאה גרסה חדשה למערכת ההפעלה, אפשרות לאתחל את המכשיר להגדרות המפעל ומספר הגדרות סנכרון מהן ניתן לבחור אחת או יותר. ההגדרות כוללות את האפשרות לנסכרן באופן אוטומטי את המכשיר כאשר הוא מתחבר למחשב, אפשרות לסנכרן רק שירים מסומנים, אפשרות לנהל ידנית את סנכרון המוסיקה והווידיאו והאפשרות לבצע גיבוי מאובטח.
אנחנו נרחיב על כל האופציות האלו בהמשך ונתרכז כרגע בחלקו העליון של המסך. מיד אחרי המידע הכללי ניתן לראות עוד מספר תוויות: מידע (info), צלצולים (Ringtons), מוסיקה (music), תמונות (Photos), פודקאסטים (Podcasts), וידיאו (Videos), ואפליקציות (Applications).
תלחצו על מידע. במסך הזה תוכלו לנסכרן את כל אנשי הקשר מתוך Outlook (או Address Book על המק) או רק קבוצות מסוימות, תוכלו לקבוע אם לסנכרן את כל יומני השנה או רק יומנים מסוימים. במידה ואתם משתמשים בספארי (הדפדפן של אפל שעובד על חלונות ועל המק) תוכלו לסנכרן את הסימניות שלכם, תוכלו לסנכרן תזכורות וחשבונות אימייל.
מדוע שתרצו לסנכרן את כל המידע הזה? האייפון הוא בין המכשירים החכמים ביותר בשוק ומבחינת עוצמת העיבוד שלו הוא שווה ערך למחשב קל. יכולות הסנכרון שלו מתאימות לכולם: משתמש הפשוט שצריך לצלצל לחברים שלו ורוצה לזכור מתי הוא קבע להיפגש עם חברים, למשתמש הבינוני שגם אוהב לבדוק אימיילים מדי פעם וגם למשתמש הכבד שזקוק לשליטה מוחלטת בדרך בה המידע שעל המחשב שלו מופיע על גבי האייפון.
אם תביטו בחלון המידע תראו שבכל אחת מהקטגוריות, אייטיונס משכה מידע רלוונטי מהתוכנות של המק. תחת אימיילים תמצאו את כתובות האימייל שלכם, תחת לוח שנה תמצאו את הלוחות השונים שהגדרתם, וכנ”ל עם קבוצות אנשי הקשר, אם הגדרתם כאלו. על ידי סימון האפשרות בעזרת הקלקה של העכבר תיפתח לכם האפשרות לבחור את הקבוצות באופן פרטני. לאחר שתבחרו בדיוק את הנתונים שתרצו לסנכרן תוכלו ללחוץ על כפתור הסנכרון (Sync).
אם תביטו על האייפון כעת תראו שאי אפשר להשתמש בו. על המסך תופיע ההודעה שמתבצע סנכרון (Sync in Progress). הפס התחתון מציג כעת אפשרות "החלק כדי לבטל" (Slide to Cancel). אם לא תבטלו את הסנכרון, אייטיונס ראשית תגבה את המידע שעל המכשיר (אם זו הפעם הראשונה שאתם מבצעים זאת הגיבוי יהיה מהיר כי למעשה אין הרבה מידע לסנכרן) ולאחר מכן יתחיל הסנכרון עצמו. מאחר ומדובר במידע פשוט הסנכרון יהיה מהיר. בהמשך, כאשר נלמד לסנכרן מדיה וכאשר תתקינו תוכנות, הסנכרון ידרוש זמן רב יותר.
מכשיר האייפון יכבה בסוף הסנכרון ואתם תוכלו לפתוח אותו ולהציץ אל התוכנות השונות. כעת, לאחר שהאייפון סיים את הסנכרון אתם יכולים להתחיל לעבוד איתו. נכון, גם לפני כן יכולתם להוציא שיחות על ידי פתיחת תוכנת הטלפון והקלדת המספר אליו אתם רוצים לחייג – אבל בינינו, מי זוכר את כל הפרטים האלו?
אנשי הקשר יכילו כעת את רשימת האנשים שלכם. התוכנה הזו עובדת בצורה חכמה. בחלקו העליון של המסך נמצא שדה חיפוש. אם יש לכם הרבה אנשי קשר ואתם יודעים את מי אתם מחפשים תוכלו ללחוץ על השדה, מקלדת תופיע ותוך מספר הקלדות האיש יופיע. אפשרות אחרת היא לגלול מטה ומעלה עד שתמצאו את האיש. שימו לב שסרגל הכלים בצד מכיל את האותיות מא’ ועד ת’. תוכלו ללחוץ על הסרגל עצמו כדי לדלג בין האותיות. ומה כל-כך חכם פה? ובכן, שימו לב שלפני כל קבוצת אנשים מופיעה האות הרלוונטית. אם אין לכם אנשים ששמם מתחיל ב-ר’ האות ר’ לא תופיע. זו בחירה עיצובית וגם בחירה שימושית שנעשתה על ידי אפל כדי למנוע עודף של מידע על המסך שלכם. לחצו על איש הקשר ותכנסו לכרטיס שלו. כאן תראו את הטלפון וכל פרט אחר שיש לכם עליו במחשב. אם תעדכנו את המידע (על ידי לחיצה על כפתור העריכה, Edit) בפעם הבאה שתסנכרנו את המכשיר המידע יופיע גם על המחשב שלכם.
לחצו על מספר הטלפון והאייפון יעלים את המסך ויציג את תוכנת הטלפון. הלו?