את מנהגי ערב ראש השנה האזרחית החדשה הקלאסיים בעולם המערבי אנחנו מכירים היטב – נשיקה בחצות, החלטות לשנה החדשה וכמובן צריכת אלכוהול. אבל ברחבי העולם מציינים את ערב הסילבסטר בעוד מנהגים, חלקם משונים, חלקם מצחיקים וחלקם מעוררי השראה.

הפיליפינים

באופן דומה למנהג היהודי של אכילת רימון בראש השנה, בפיליפינים אוכלים בסילבסטר פירות עגולים – ענבים, תפוזים, אבטיחים, תפוחים, מלונים ועוד. נהוג לאסוף ולאכול 12 פירות – אחד עבור כל חודש של השנה - והצורה העגולה שלהם היא סמל לעושר ושגשוג. העיגולים לא מסתיימים שם – המקומיים גם לובשים פרינטים של נקודות וממלאים את הכיסים במטבעות במקום שטרות, כדי להקיף את עצמם בכמה שיותר עיגולים.

ארגנטינה

בבואנוס איירס מצאו דרך חגיגית ומקורית להיפטר ממסמכים ישנים – המקומיים גורסים את המסמכים שהם לא זקוקים להם יותר ובצהרי היום של 31 בדצמבר הם משליכים את פיסות הנייר הגרוסות מהחלון, מה שהופך לגשם של קונפטי.

דנמרק

היוונים שוברים צלחות בשמחות, והדנים עושים את אותו הדבר בערב השנה החדשה – שוברים כלים על דלתות הכניסה לבית של חברים ובני משפחה. המסורת הזאת אמורה להביא מזל בשנה החדשה, וככל שיש יותר שברי כלים על מפתן הדלת כך יקרו למתגוררים בבית יותר דברים טובים בשנה שאחרי.

אקוודור

במדינה הדרום אמריקאית משפחות מכינות יחד דחלילי ענק מנייר ובגדים ישנים ועליהם פנים של מי שהם רוצים – פוליטיקאים פחות אהובים, דמויות אנימציה ועוד. בחצות, הם מציתים את הדחלילים, שמסמלים עבורם את השנה שחלפה, ושורפים אותם ברחובות.

ספרד

בדומה לפיליפינים, גם הספרדים אוכלים פירות בסילבסטר, אבל במקרה שלהם מדובר רק בענבים. מה שהתחיל בתור דרכם של מגדלי ענבים להיפטר מסחורה עודפת הפך למסורת אהובה בספרד. הם אוכלים 12 ענבים בבת אחת כשהשעון מכה חצות, כשכל אחד מהם אמור להביא חודש אחד של מזל טוב.

רומניה

לרומנים יש מסורת חמודה במיוחד, שנשמע שגם מומלץ לעשות אחרי דרינק או שניים - בערב השנה האזרחית החדשה הם מנסים לתקשר עם חיות המשק שלהם, ואם הם מצליחים - הם יזכו למזל טוב בשנה שאחרי.

חגיגה מקומית

השנה נחגוג את הסילבסטר בבתים, אבל אולי זאת ההזדמנות לייצר מנהגים חדשים, כמו ארוחת שף נוצצת ואינטימית בבית. וודקה בלוגה, וודקה סופר פרימיום מובילה, חוגגת את ערב השנה החדשה בארוחה מיוחדת של 12 מנות - Gold Line Dinner by Beluga. הארוחה כבר סולד אאוט, אבל כמה ברי מזל שישתפו בפעילות שלנו יוכלו לקבל אותה עד הבית.

על המנות - שכוללות בין השאר טרטר דג, פילה בקר עם גראטן כמהין, קינוחים מטריפים וכמובן קוקטיילים מבוססי וודקה בלוגה - עמלו השפים אוראל קמחי (פופינה) ורז רהב (OCD) במשך שבועות, במטרה לייצר חוויה קולינרית יוצאת דופן בהשראת בלוגה ולהשאיר לסועדים טעם טוב אחרי שנה במהלכה המסעדות כמעט ולא פעלו.

הארוחה תגיע עד לביתכם בארגז מהודר ובו בקבוק BELUGA Gold Line ופטישון מיוחד לפתיחה חגיגית של הבקבוק, בקבוק סן פלגרינו, שני קוקטייליים לזוג להכנה ביתית ושמפניירה מהודרת, הכל בתוך מארז יוקרתי ובו המנות, הסברים והנחיות הגשה.