בשבוע שעבר סיפרנו לכם על טרנד הבירה ללא אלכוהול שכבש את העולם ועושה עלייה בימים אלה גם אלינו לישראל. אחרי שעיכלנו את המידע ושסיימנו בקבוק - בחרנו להרחיב קצת על ההבדלים בין בירה רגילה לבין כזו ללא אלכוהול, ובעיקר על השילוב המפתיע שלה עם אימונים גופניים.
שנתחיל? מתברר שעל פי חוק הבירה הגרמני (כן, יש דבר כזה), המשקה חייב להיות מורכב מ-4 חומרי גלם עיקריים: מים, לתת (שעורה), כשות (Hops) ושמרים. לאחר שמבשלים את המים עם הלתת מקבלים משקה שטעמו מתוק, ולאחר מכן מערבבים את "הממתק" הזה עם הכשות - מה שמביא לנו משקה מר ומתוק גם יחד. ברגע זה נכנסים לפעולה השמרים ("אכלני הסוכר" אם תרצו) שמפרקים שם הכל ויוצרים את האלכוהול והגזים.
בזכות השיטה היחודית הזאת של הייניקן אפשר אפילו להגדיר אותה כנושאת הדגל אצלנו בארץ, וזה די השתלם לה; כבר היום ניתן לראות בעולם לא מעט אושיות מעולם הכושר שמתגאים ומתלהבים מהמשקה. בדיוק מהסיבה הזו סיקרן אותנו לדעת למה השילוב הזה מוצלח כל כך, אז חפרנו קצת יותר לעומק והמסקנות היו לא פחות ממדהימות.
מאז ומתמיד בירה מסייעת בחידוש מאגרי האנרגיה והחזרת הנוזלים לגוף שלנו שאבדו במהלך פעילות גופנית - אבל במשקה בצורתו הרגילה קלוריות רבות מגיעות מהאלכוהול. אגב, מי שלא יודע, בירה מורכבת בעיקר ממים. לכן בלי האלכוהול שמייבש, עם כמות קלוריות קטנה משמעותית (כ-69 לבקבוק), המשקה האהוב הופך למקור המושלם ביותר להחזרת הנוזלים שאיבדתם במהלך האימון. ולגבי המיתוס של "כרס הבירה" - כבר מזמן הוכח שזה לא הבירה שיוצרת אותה, אלא הנשנושים שמסביב.
עדיין לא מספיק לכם כדי לעלות על ההליכון ולפתוח בקבוק? אז אולי כדאי שתדעו שבאולימפיאדת החורף האחרונה, הרופא של נבחרת גרמניה דאג להטיס כ-4,000 ליטר של בירה ללא אלכוהול לחברי נבחרתו. גם המסקנות של המחקר שהוא בעצמו ערך היו שהבירה ללא אלכוהול עוזרות לספורטאים להתאושש מהר יותר, ומעניקות את האפשרות להתאמן חזק יותר באימון הבא. אגב, באותה אולימפיאדה הם זכו ב-33 מדליות כש-14 (!) מתוכן הן מדליות זהב.
אם גם אתם רוצים לקחת חלק בטרנד הלוהט ולשתות את משקה האלופים, אז כדאי שתדעו שמספר חדרי כושר ומתחמי אימונים בארץ (כמו הפינק רום וסטודיו שיין) כבר הכניסו אליהם מקררים שלמים של הבירה המפתיעה הזאת. שיהיה לחיים - ובהצלחה באימון!