סעודיה, בשיתוף עם מצרים, ירדן, איחוד האמירויות והרשות הפלסטינית, גיבשה עסקה מדינית אפשרית בין ישראל לרצועת עזה, כך דיווחנו הערב (שלישי) ב"מהדורה המרכזית". המידע, שהגיע מסביבתו הקרובה של אבו מאזן, מצביע על כך שהיוזמה גובשה בתיאום עם ארצות הברית, והיא אמורה להשלים את המתווה של הנשיא האמריקני ג'ו ביידן.
המתווה של ביידן מכיל שלושה שלבים עיקריים, בהם הפסקת הלחימה, עסקת חטופים, מהלך לפיוס פנים פלסטיני ושיקום רצועת עזה, במימון מדינות המפרץ. למרות שרה"מ בנימין נתניהו נמנע מהכיוון הזה, ישנה הערכה כי הלחץ על ישראל ייגבר.
במקביל לניסיונות של מדינות ערב וארה"ב להביא לרגיעה באזור, מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה נשא היום את הנאום התוקפני ביותר שלו מפרוץ המלחמה. בנאומו, איים מנהיג ארגון הטרור כי "הרחבת המלחמה תכניס שני מיליון ישראלים למקלטים".
דבריו של נסראללה הגיעו בתגובה על דבריו של שר הביטחון יואב גלנט, שהבהיר כי הפסקת אש בעזה לא מחייבת את ישראל להפסיק את הלחימה גם בגבול הצפון.
מזכ"ל חיזבאללה טען גם כי ברגע שתיחתם הפסקת אש בין ישראל לחמאס, ארגון הטרור בלבנון יפסיק לירות, אך אם ישראל תמשיך לפעול מול חיזבאללה, תושבי הצפון עד חיפה יהיו תחת אש. בנאומו, לעג נסראללה לניסיונות התיווך של ארה"ב להגיע להסכם בצפון, והזהיר: אם ידרשו מחיזבאללה לסגת מצפון לנהר הליטני, נזיז את הנהר לגבול ישראל.
המו"מ בקהיר: מאמצים אינטנסיביים לצמצם את הפערים מול חמאס
גורמים אמריקניים מסרו לרשת CBS בתום הדיונים בקהיר כי השיחות היו טובות, אך אין עדיין פריצת דרך. לפי אותם גורמים, ישנה מחלוקת קריטית, שנוגעת ביחס בין מספר המחבלים שישוחררו עבור כל חטוף וחטופה.
רה"מ נתניהו קיבל הלילה החלטה לאפשר למשלחת הישראלית לנסוע לדיונים בקהיר, זאת על רקע הלחץ שהפעיל עליו הנשיא ביידן ומשום שהבין שלא ניתן לפגוע בכבוד המצרים שמארחים את מפגש הפסגה. בתום שעות של דיונים, המשלחת צפויה לשוב לישראל כבר הלילה.
בדיון הלילי שקיים, הורה ראש הממשלה לנציגים הישראלים להשתתף בפגישות רק על תקן "מאזינים". הוא גם אסר על חברי המשלחת להציג על שולחן הדיונים את נייר העמדה המעודכן של ישראל, עליו חתומים ראש המוסד, ראש השב"כ והאלוף ניצן אלון, שעוסק בנושא החטופים.
בעקבות דרישותיו של רה"מ, האלוף אלון החליט שלא להצטרף למשלחת ושלח את סגנו במקומו. לראשונה, נסע עם הנציגים גם היועץ המדיני של רה"מ אופיק פלק.
ההתייעצות בשעות הלילה נעשתה ללא השר בני גנץ, ששמע על המנדט המצומצם שעליו הורה נתניהו רק בדיעבד. בעקבות זאת, השר ניהל עם ראש הממשלה שיחה קשה מאוד. נתניהו השיב כי מדובר בתקלה וכי זו הפעם האחרונה שתתקבל החלטה בלעדיו.
מאחורי הקלעים היו מאמצים אינטנסיביים לנסות לצמצם את הפער מול חמאס. האמריקנים וגם המצרים בטוחים שזה אפשרי. לנתניהו יש קושי פוליטי להסכים לעסקה אם היא תכלול רק פעימה הומניטרית אחת. גורם שמעורה במו"מ אמר: "אם תהיה הזדמנות לעסקה לא נאפשר ששיקולים פוליטיים יטרפדו את המהלך".