תינוק ישן עם מוצץ לידו (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
האמהות מקבלות כ-200 דולר עבור כל תינוק. אילוסטרציה|צילום: אימג'בנק / Thinkstock
רופא ניגרי מואשם שהקים מפעל לסחר בתינוקות במרפאה שברשותו "אור הירח". על פי החשד, הרופא, בן אקפדושה, סחר בתינוקות כשתמחר את הבנים במחיר גבוה מזה של הבנות. הרופא, ככל הנראה, אחז באישורים רפואיים מזויפים ופשט את הרגל לאחר שמשרד הבריאות חשף את תרגיל העוקץ שלו.

לאחר שנחשף כי פעל תחת אישורים מזויפים, המשטרה פשטה על ביתו והופתעה לגלות עבירה חמורה בהרבה – אקפדושה הפעיל במקום מפעל לתינוקות. המפעל התנהל באמצעות מרפאות פרטיות בהן נשים בהריון הציעו את ילדיהן למכירה. לפי הדיווחים, בחלק מהמקרים נשים צעירות בהריון הוחזקו בניגוד לרצונן ונאנסו על מנת שילדיהן יוכלו להימכר בשוק השחור.

לטענת המשטרה, האמהות קיבלו עבור מכירת התינוק כ-200 דולרים. ברב המקרים נשים נשואות הגיעו למרפאה לאחר שנכנסו להריון לא מתוכנן ורצו להפטר מילדיהן. התינוקות לרב נמכרו באלפי דולרים, כאשר בנים נמכרו במחירים גבוהים יותר מבנות ומרבית הכסף מועבר לרופא והאמהות מרוויחות נתח מצומצם למדי מהמכירה. כך למשל, ארגון זכויות הילד בניגריה מדווח, כי באחד המקרים בעל דרש מאשתו לעבור הפלה וכשסירבה נאלצה למכור את תינוקה תמורת 1,500 דולרים.

"רק ניסיתי לעזור לאנשים במצוקה"

הסחר בילדים הוא אינו תופעה חדשה בניגריה. הנשים במדינה אינן עושות הפלה גם כשהן נכנסות להריון בלתי רצוי, משום שהמעשה נחשב ללא חוקי. האו"ם קבע בזמנו, כי סחר בבני אדם הינו אחד הפשעים הנפוצים במדינה אחרי הונאה וסחר בסמים. 

בסרטון שפורסם על ידי משטרת ניגריה מצולמת אחת הנשים שמכרה את תינוקה. בסרטון היא מספרת שרצתה  להמשיך ללמוד ולא לגדל את הילד כאם חד הורית. בנוסף, היא מספרת כי הצעתו של הרופא לאפשר לנשים בהריון ללדת ולקבל בעבור כך תמורה כספית נראתה בעיניה כפתרון טוב.

הרופא מצידו טוען לחפותו: "רק ניסיתי  לעזור לאנשים במצוקה ולא התכוונתי לפגוע באיש". העונש המרבי על סחר בבני אדם בניגריה הוא מאסר עולם, אך גזר הזין נקבע לפי שיקול הדעת של השופטים שלעיתים מקלים על עבריינים במתן העונש.