מתי זה יקרה? דובר בית החולים סירב לתת הערכת זמן ואמר: "זה עניין של הצוות הרפואי שלהם. מוקדם מדי לומר". בינתיים, ההורים של קייט, מייקל וקרול מידלטון הגיעו לביקור היום בצהריים ובילו שם לפחות 70 דקות עם ההורים הטריים. הם הגיעו במונית, נתנו לצלמים הממתינים קצת הנהונים וכשיצאו סיפקו גם הצהרה קצרה: "הוא פשוט יפה. וויל וקייט מסתדרים יפה מאוד", אמרה קרול, "אנחנו שנינו נרגשים מאוד".
מבית החולים תצא הפמליה לביקורי בית, באחוזת המלכה בנורפלוק ובבית משפחת מידלטון בברקשייר. המשפחה, כאמור, שומרת בסוד את המקום בו יישהו בשבועות הראשונים שאחרי הלידה, אבל בית הקבע שלהם ידוע והוא יהיה בארמון קנזינגטון שם הכינו אגף שלם במיוחד למשפחה, אותו אגף בו גרה הנסיכה דיאנה בשנים שלפני מותה.
איך יקראו ליורש העצר?
בשלב הבא יתחילו לדבר על השם. ההימורים כבר בשיאם, ואם לשפוט על פי מקרי העבר, הרי שהשם יינתן בעוד שבוע לפחות. זה הזמן שלקח לצ'רלס ודיאנה להחליט לגבי השם ווילהאם. שמו של צ'ארלס, אגב, ניתן אחרי חודש. על פי המסורת, להורים יש 42 יום להחליט, כך שזה יכול לקחת עוד זמן. הציפיה, באופן טבעי, היא לשם קלאסי למי שעתיד להיות מלך כמו ג'ורג', ג'יימס או הנרי. בכל מקרה, מטבע הדברים אפשר לצפות שלאחר שהשם יינתן, הוא יהפוך גם לשם הכי פופולרי לתינוקות שיוולדו בבריטניה.
העניין הרב בתינוק המלכותי אינו צפוי לדעוך בזמן קרוב. בלונדון כבר מתווכחים בנוגע לשאלה מה תהיה המילה הראשונה אותה יגיד הנסיך הקטן ואפילו החלו לנסות לנחש לאיזה בית הספר יירשמו אותו ההורים הטריים.
בינתיים הם לא מתכוונים להעסיק מטפלת
בשעות שאחרי הלידה נחשפים גם עוד ועוד פרטים על הצוות שליווה וילווה את המשפחה המלכותית. על פי הפרסומים הזוג הצעיר לא יגייס מטפלת שתעזור להם הם התינוק הטרי, אבל אין ספק שיש להם מספיק יועצים ועוזרים שסייעו להם בלידה וימשיכו לסייע להם בהמשך, בהם הצוות הרפואי, המזכירים האישיים והמאבטחים.
מזכירו הפרטי של וויל, הוא מיגל האד, בן 34, ששימש בעבר כדובר משרד ההגנה הבריטי. ב-2007 כשהעיתונות הזרה חשפה שהארי נמצא באפגניסטן כלוחם, התמודד האד עם המשבר התקשורתי בהצלחה מרובה וקודם במהירות לתפקיד עוזרו האישי של וויל.
וצריך לקחת בחשבון שבכל מקרה בארמון יש לא מעט משרתים, טבחים ומה לא שיוכלו לעזור בעת הצורך.
חגיגות בבריטניה ובעולם
גם ברחבי העולם הצדיעו ללידה לה ציפו מיליארדי אנשים. מפלי הניאגרה בקנדה הוארו בכחול המלכותי, בניין פרלמנט באוטווה, ומגדל CN בטורונטו. וגם מנהיגי העולם חגגו עם הבריטים, הנשיא ברק אובמה ורעייתו מישל היו בין הראשונים לברך על "האירוע המשמח", ראש ממשלת קנדה, סטיבן הרפר, שלח "מכל הלב מזל טוב". ואפילו נשיא המדינה שמעון פרס הצטרף ושלח לתינוק חליפה.