ההודעה הרשמית עוד לא יצאה, אבל נראה שוייז תימכר לגוגל תמורת 1.1 מיליארד דולר. גם אם העסקה תושלם במחיר שפורסם היא לא תהיה האקזיט הגבוה בתולדות המשק הישראלי, אבל אין מה לדאוג לאנשי אפליקציית הניווט הפופולרית: חוץ מהכסף הגדול שהם יכניסו מהמכירה, הם יזכו לתואר "האפליקציה היקרה בהיסטוריה".

הבכורה בתחום הזה הייתה שייכת בשנה האחרונה לאינטסגרם, אפליקציית שיתוף התמונות הפופולרית שנרכשה על ידי פייסבוק לפני קצת יותר משנה בכמיליארד דולר. אינטסגרם, שבמשך שנתיים צברה 30 מיליון חברים רשומים רק בקרב משתמשי אייפון, איימה על הבכורה של פייסבוק וטוויטר בצמרת הרשתות החברתיות, עד שבא מארק צוקרברג ונטרל את המוקש - בכך שרכש אותו.

המשחק Draw Something (צילום: באדיבות
רכישה עגומה ב-200 מיליון דולר. Draw Something|צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל"
בחודשים האחרונים פלרטטה וייז גם עם פייסבוק, מייקרוסופט ואפל – שאף המליצה למשתמשי מערכת ההפעלה שלה לבחור בוויז כחלופה לאפליקציית המפות הכושלת שלה, שהושקה בשנה שעברה בקול תרועה רמה והתרסקה באופן מידיי.

הסכומים האחרים בשוק רכישת האפליקציות מכובדים אף הם, אך לא מגיעים לאוויר הפסגות של המיליארדים. הסיבה לכך היא ההיצע הגבוה, הקושי להתלבט, והחשש שהעסקה תלך בדרכה של Draw Something: חברת משחקי הרשת זינגה מיהרה לרכוש בשנה שעברה את משחק הציור שהפך ללהיט בן לילה ושילמה עליו 200 מיליון דולר, אבל מהר מאוד נתקעה עם מוצר שלא עניין איש. בשבוע שעבר היא פיטרה את כל הצוות שהובא כנדוניה, בניסיון למזער נזקים.

אפליקציה נוספת שעשתה אקזיט שמן בן לילה היא קורא הדואר מיילבוקס, שהושק בחודש פברואר האחרון ונקנה כעבור חודש על ידי שירות האחסון בענן דרופבוקס ב-100 מיליון דולר. לזינגה דווקא היו כמה רכישות מוצלחות יותר, כמו משחק השבץ נא Word With Friends, שנקנה ב-2009 תמורת 53 מיליון דולר.