ולמרות התקווה של רבים בדמשק שהתקיפה תסייע בסיום מלחמת האזרחים העקובה מדם שגבתה את חייהם של יותר ממאה אלף אזרחי סוריה וגרמה למאות אלפים להפוך לפליטים, מסתבר שרוב הסורים היו מעדיפים שהאמריקנים יתעסקו בבעיות שלהם, ולא יתערבו באלו הסוריות.
![סוריה, מלחמת האזרחים בסוריה (צילום: Sakchai Lalit | AP)](https://img.mako.co.il/2013/08/31/AP120309141576_c.jpg)
![הפגנה נגד תקיפה אמריקנית בסוריה (צילום: Sakchai Lalit | AP)](https://img.mako.co.il/2013/08/31/1231234_c.jpg)
"הסורים דיברו המון, אבל אף אחד לא מקשיב", אמרה השבוע תושבת דמשק העובדת בתחום האמנות לאתר החדשות האמריקני "גלובל פוסט" השבוע. "הסורים מרגישים שכולם מרוויחים מהכאב שלהם". עבדול עזיז, העובד בבנק בעיר הבירה, מסביר שגם אם חלק מהתושבים תומכים ומצפים לתקיפה, הם לא יודו בכך: "עדיין מחשיבים את הממשל האמריקני כאוייב האומה שלנו".
רמה טרבישי, סיפרה לכתבת האתר, כי היא לא האמינה שמדינות המערב באמת מתכננות תקיפה, "אבל ברור שהדברים משתנים דרמטית עכשיו, אני לא יודעת איך להפוך את התחושות שלי למילים, אבל אני כן יכולה להגיד שאני מודאגת ומתוסכלת. נראה שתרחיש עיראק חוזר על עצמו". גם טלאל אל-אטראש מעדיף שהתקיפה לא תגיע: "כל תקיפה נגד הצבא תחזק את כוחות הג'יהאד. אני מאמין שאנחנו עדים להרס המדינה והחברה. וכל זה בשביל אינטרסים פוליטיים, אסטרטגיים וכלכליים".
גם מוחמד רסלאן, איש המורדים הסורים, אומר שתקיפה אמריקנית היא מעט מדי, מאוחר מדי. ועדיין הוא וחבריו הלוחמים מברכים את האמריקנים. "למרות שזה קצת מאוחר מדי להתערבות אמריקנית, זה עדיין יכול לסייע לנו מאוד", אומר רסלאן, "אבל בכנות אנחנו לא צריכים בסוריה אף אחד שיילחם עבורינו. אנחנו רק צריכים נשק ותחמושת"