איתמר אלון, שיצא אתמול למסע הרג בסניף בנק בבאר שבע והתאבד, עשה זאת בעזרת אקדח שהוחזק אצלו ברישיון. מאז שנת 2002, נרצחו עשרות בני אדם, רובם נשים, באמצעות כלי נשק שהחזיקו מאבטחים לאחר שעות העבודה. בחודש שעבר נהרגה אישה בכפר ראמה מכדור שנפלט מאקדח שהחזיק בעלה מתוקף היותו איש קבע.
ישראל היא אינה ארצות הברית שבה החזקת רובים היא בגדר ספורט לאומי, אבל גם המצב הקיים עשוי להשתנות בעקבות המקרים האחרונים שהעלו את הנושא לתודעה. העובדה שאלון, שחיסל בעבר מחבל וזכה לצל"ש מראש עיריית ב"ש אך פוטר לאחר מכן מהעירייה על רקע התנהגות לקוייה, החזיק באקדח כחוק, ואף קיבל אותו בחזרה לאחר שהוחרם, מעלה את השאלה מי רשאי להחזיק בכלי נשק פרטי.
"צריך לבדוק כמה חיים ניצלו בזכות כלי נשק פרטיים לעומת כמה נהרגו בגללם", אומר ח"כ ישראל חסון, סגן ראש השב"כ לשעבר. "מספר הנפגעים לא מגיע לעשרה מקרים בשנה, זה אפילו לא קרוב להיות פרומיל. קשה להגיע למאה אחוז, זה כמו שנגיד שבגלל תאונות דרכים צריך להפסיק לנהוג. הפתרון הוא לא לשפוך את המים עם התינוק".
חסון אומר כי "חלוקת הנשק צריכה להתבצע לפי האיומים. אין בארץ מערכת שעובדת באופן שיטתי, שבוחנת את הצורך האמיתי. למשטרה יש פתרון קל: תהיה אבטחה חמושה, וקריטריונים קלים יותר".