מחקר שנערך בארה"ב מגלה, כי תשעה מתוך כל עשרה אמריקנים זורקים אוכל לפח מבלי לבדוק אם הוא אכן פג תוקף והאם הוא עדיין טעים למאכל. עלות המזון שנזרקת לפח בארה"ב מסתכמת בכ-165 מיליון דולר בשנה.
"פירות וירקות יארזו וימכרו מחדש"
שוק המזון החדש יתמחה במכירת אוכל פג תוקף בדגש על פירות וירקות שייארזו מחדש ויימכרו במחירים מוזלים מאוד למשך מספר ימים. הפרוייקט שישלב גם מסעדה וגם דוכני שוק, יושק בשנה הבאה בשכונת דורצ'סטר בבוסטון ויקרא: "Daily Table". "גם בתעשיית המזון שלנו יש חברות שממחזרות את המזון שלהן, מבשלות אותו מחדש ומגישות אותו לקהל הצרכנים", מדגיש ראוך.
הרעיון החדשני יהפוך את המזון שלא היה ראוי למאכל על ידי האנשים שזרקו אותו לתזונתי. "זו אפשרות זולה, קלה ומהירה לאנשים שבמקרה אחר יבזבזו את כספם על ארוחת צהריים במקדונלד'ס שגם שם עושים שימוש חוזר במזון", מוסיף ראוך. לדבריו הוא מציע פתרון לטווח ארוך לבעיה שהולכת וגדלה של מזון מבוזבז ברחבי ארה"ב.
"במידה והמוצר פג תוקף, יש סכנה להפרשת רעלים ממנו"
לטענתו, לא ייתכן שארה"ב תרשה לעצמה לפתוח חנות כזאת, "נראה לי שמדובר בגימיק מעניין, במיוחד במדינה מחמירה כמו ארה"ב ששם כל אזרח יכול להגיע לדו"ח תברואתי של משרד הבריאות ולראות כיצד מתנהלות חנויות ומסעדות בשונה מישראל שאין שום פיקוח ציבורי בתחום זה".
אמנם בישראל, יצרן שימכור מזון פג תוקף מסתכן בעבירה על החוק ושנת מאסר, אך בשונה ממדינות אחרות בעולם, בישראל ניתנים פגי תוקף ארוכים יחסית, "הישראלים מתוחכמים, אם היצרן יעניק למוצר תאריך פג תוקף קצר הוא יצטרך לייקר את המוצר שלו והוא לא מעוניין בכך", הוא מוסיף.