אלפי תומכיו של סילביו ברלוסקוני נהרו אל ביתו המפואר של ראש ממשלת איטליה לשעבר, לאחר שמחה כי הוא חף מפשע, כדי לבטא את כעסם על פסק הדין שניתן לו בשבוע שעבר על ידי בית המשפט העליון .
בעקבות הרשעתו הסופית בפרשת העלמות המס בתאגיד "מדיה סט", האשים ברלוסקוני בסוף השבוע את המערכת המשפטית ברדיפתו: "אני קורבן חף מפשע של האשמות ומשפטים שלא יאומנו ושאין להם כל קשר למציאות".
ברלוסקוני תקף את פסק הדין ואמר כי "אינו מבוסס על כלום", ומונע ממנו את חירותו וזכויותיו הפוליטיות. הוא גם תיאר יותר מ-50 חקירות שאותן כינה "הטרדה משפטית שאין כדוגמתה בעולם המתורבת".
פסק הדין – הרשעתו המובהקת הראשונה של ברלוסקוני – העלה חששות כבדים לעתידה של ממשלת הקואליציה של אנריקו לטה. בנאומו בפני ים של דגלים, הצהיר ברלוסקוני: "אני לא מאמין שכל אחד יכול לבוא ולהגיד לנו שזוהי הפגנה חתרנית, כפי שרבים אמרו, ואף אחד לא יכול לבוא ולומר כי אנחנו לא אחראים. בגלל שאמרנו בקול רם וברור שהממשלה צריכה להמשיך, צריך לאשר את הצעדים הכלכליים שביקשנו."
בנוסף, ברלוסקוני ציין כי הוא חש חובה להישאר בתחום המדיני: "אני כאן. אני נשאר כאן. אני לא מתכוון לוותר. אנחנו נמשיך להילחם יחד את המלחמה הזאת למען דמוקרטיה וחופש".
בית המשפט העליון ברומא הותיר על כנו את עונש ארבע שנות המאסר שנגזרו על ברלוסקוני. מהעונש הזה ינוכו שלוש שנים כחלק מחנינה שניתנה לו בשתי ערכאות משפטיות נמוכות יותר. את שנת המאסר הנוספת צפוי ברלוסקוני לרצות במעצר בית או בעבודות שירות ובכל מקרה לא בבית הסוהר בשל גילו המתקדם – 76.
כמו כן, הורו השופטים לבחון מחדש את האיסור שהוטל על ברלוסקוני לכהן בתפקידים ציבוריים במשך חמש שנים.
המתיחות בין כוחות הקואליציה השונים המשיכו, כשאחד ממקורביו של ראש הממשלה לשעבר, סנדרו בונדי, הצהיר כי אלא אם תמצא דרך כדי להקל על המצב, "איטליה באמת מסתכנת במלחמת אזרחים עם תוצאות בלתי צפויות עבור כולם". ג'ורג'יו נפוליטנו, הנשיא בן ה-88, שהסכים לעמוד לכהונה שנייה חסרת תקדים בתחילת השנה, כדי להקל על הקמת ממשלתו של לטה, גינה את דבריו של בונדי והגדיר אותם "חסרי אחריות".