הסושי אמנם הומצא בטוקיו לפני כ-200 שנה כמזון מהיר, אבל כיום מבקרי אוכל גדולים וחשובים מדברים על כך שההשראה היגרה לטוקיו. כבר עם פרסום מדריך מישלן הראשון לטוקיו ב-2007 אמר אז העורך הראשי כי טוקיו היא בירת הגסטרונומיה העולמית.

הדירוג הכי גבוה של מישלן, שלושה כוכבים, הוענק גם השנה ל-14 מסעדות בטוקיו לעומת 10 בפריז, ובסה"כ 323 כוכבים לטוקיו לעומת 281 בלבד לפריז. בטוקיו יש סושי שפים גדולים כמו ג'ירו אונו או האצ'ירו מיזוטני, אבל יושבים בה גם שפים צרפתים גדולים כמוט רובושון או בורסין שהפכו את טוקיו לבית השני שלהם.

בין הגורמים להפיכתה של טוקיו למוקד עלייה לרגל לחובבי גורמה מונים המבקרים בדיוק את מהר שהם מוצאים חסר במערב: חומרי גלם ברמה הגבוהה ביותר, שימת לב לפרטים הקטנים, עקביות ושיפור מתמיד.