הגרעון הגרעון. אחרי זיג וזג הוא יעמוד על ארבעים ושישה מיליארד שקלים וחצי. מה יעמוד? מקווים שיעמוד - זה יעד. מיד נראה מה קרה ליעד הקודם.

מה זה גרעון? דיברנו על זה כבר כאן: זה האוברדראפט הלאומי: המדינה מכניסה ככה ומוציאה ככה והמינוס אמור להיות 46.5 מיליארד שקלים. מה קרה לגרעון הזה בתקופה האחרונה?

ב-2012 חשבו שהוא יהיה 18 מיליארד – זה היה היעד. חשבו אבל הוא הכפיל את עצמו ל- 39 מיליארד. עכשיו חושבים שהוא יהיה 46 וחצי. בשנת 2014 מבטיח שר האוצר הוא ירד לשלושים. עוד נראה.

עכשיו מה עושה הבנאדם אם יש לו אובדראפט כזה? הוא מתפלל שההכנסות יעלו, או שהוא מפסיק להוציא כל כך הרבה. מה הוא לא צריך לעשות? לקחת עוד הלוואה ולהעמיק את הבור.

אבל הבור רק גדל. למה? אולי מדברים על מלחמה, אבל, בינתיים עושים שלום עם כמה מהמחלות הקשות של הכלכלה הישראלית: המגזר הציבורי, המונופולים, הריכוזיות.

ומה זה דרוג האשראי שכולם מפחדים ממנו? פיץ', סטנדרד אנד פורס. מה הן רוצות החברות האלה? הן כמו הפקיד בבנק שלכם. הן מסתכלות על מדינות ואומרות – פה לוקחים הלוואות לכסות בורות? זה לווה לא אמין. אם אתם מלווים לו הסיכון שלכם גדול, קחו ממנו ריבית גבוהה. ואז הבור גדל עוד יותר.

היום כל בית בישראל כבר בבור של 25,000 שקלים רק על הגירעון הזה. ומה יהיה הלאה? עוד מיסים, עוד קיצוצים בחינוך ובבריאות?