ביקור נשיא ארצות הברית בארץ עורר עניין עצום לא רק בישראל, אלא גם בעולם. שבירת הקרח עם ההנהגה בירושלים לוותה על ידי עשרות עיתונאים מחו"ל, שבאו לראות כיצד המסע הראשון של ברק אובמה מחוץ לארצות הברית מאז תחילת כהונתו השנייה מנוצל לפתיחת דף חדש עם בנימין נתניהו ועם הציבור הישראלי.
"אובמה בא להזיז דברים, לדבר אל העם, להבהיר מה התפקיד שלו", אומר מאט לי, הכתב המסקר את יחסי החוץ של ארצות הברית עבור סוכנות הידיעות AP, שהגיע לארץ עם הנשיא. "הוא רצה להגיד לציבור הישראלי, במיוחד לחלק שלא היה בטוח מי הוא ומה הכוונות שלו, 'אני כאן אתכם'".
גם טומוקו אוהג'י, ראש המשרד הירושלמי של העיתון היפני מאניצ'י שהחלה את תפקידה בשבוע שעבר, התרשמה כי "היה חשוב לנשיא לשדר את הכריזמה שלו אל הדור הצעיר, כי הוא זה שיוביל את המדינה, והוא זיהה מגמה של תזוזה ימינה שאולי אפשר להשפיע עליה".
לי מוסיף כי "חלק חשוב בהפשרת היחסים הזאת הוא גם ההתנהלות שלו מול הקונגרס, כי קשר טוב עם ישראל מזכה אותו בקרדיט גם בוושינגטון. זה לא שהוא רשם פה הישגים יוצאי דופן, להפך – אני חושב שנתניהו הוא המרוויח הגדול של הביקור, כי אובמה נתן פה התחייבות מאוד ברורה בנושא האיראני, בעוד שאם הייתה הסכמה על ההתנחלויות, היא הושגה רק בחדרי חדרים".
נדיה בילבסי, כתבת הערוץ הערבי MBC, אומרת כי "הנאום היה מאוזן, אולי בגלל התסכול שהוא חווה משני הצדדים בתקופה האחרונה. ברשות הפלסטינית כועסים על מה שהביקור הזה משדר, אבל עכשיו כשמזכיר המדינה קרי יחזור, אולי הוא יוכל לקדם את התהליך".
אוהג'י מספרת כי הביקור לא זכה לסיקור נרחב בארצה, כמו הסכסוך הישראלי-פלסטיני בכללותו, "אך עצם ההגעה של אובמה לכאן יכולה להאיר את מה שקורה כאן באור נרחב יותר". לי, המסקר מקרוב את הנשיא ואת מחלקת המדינה, בוושינגטון ומחוצה לה, אומר כי הוא לא זוכר אווירה כזאת באף מסע, "אולי למעט בביקור בבורמה. הנסיבות שונות, אבל שני העמים רצו ממנו משהו, בשתי הפעמים להגעה שלו הייתה משמעות מאוד גדולה".