View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by חלאסרטן (@halasartan)

 

"מה הקטע שבשבוע המודעות לסרטן צוואר הרחם אף אחד לא מדבר איתנו על התסמינים?!" - הטקסט הזה, עם תמונה שממחישה הפרשות נרתיקיות, פורסם בפייסבוק ובאינסטגרם במסגרת חודש המודעות לסרטן צוואר הרחם, אך עד היום, לטענת פייסבוק: "הוא נגד את הסטנדרטים הקהילתיים שלנו לגבי פעילות מינית", מה שהוביל להסרתו המיידית. למרות פניית העמותה החברה סירבה להחזיר את הפוסט. היום (א'), לטענת חלאסרטן, בעקבות פניית mako פייסבוק פנו לעמותת חלאסרטן וטענו שהנושא יטופל והפוסט יוחזר. 

"ב-18 בינואר לאחר מספר פניות שקיבלנו ממחלימות צעירות, העלינו את הפוסט שמדגיש את החשיבות של מעקב אחר התסמינים, אחרי שראינו שבכל הפוסטים של הגורמים הממסדיים השיח עסק רק בחיסונים ובדיקות, ולא נגע בחשיבות הגדולה של הקשבה לגוף, היכרות עם השינויים המחזוריים שחלים בו, והיכולת של כל אישה להבחין כשמשהו לא כשורה ולפנות לרופא.ה שלה", מספרת ד״ר יפעת מור, מנהלת הסושיאל של עמותת חלאסרטן בשיחה עם mako.

לדבריה, הפוסט עלה בפייסבוק ובאינסטגרם של העמותה, קיבל חשיפה משמעותית, ושותף גם בקבוצת "צריכה את זה לאתמול" במטרה לעורר דיון פמיניסטי בנושא ולקדם שינוי שיח שמקדם מודעות ונלחם בנטייה להסתיר מהדיון הציבורי נושאים שנוגעים לבריאות האישה. "קיבלנו המון משובים חיוביים מנשים בכלל, מנשים שחלו בסרטן, ומנשים שחלו בסרטן צוואר הרחם בפרט - על החשיבות שבהצפת הנושא, בנכונות שלנו להניף את הדגל הזה ולהוביל שינוי שיח". 

 

אבל בפייסבוק לא היו מרוצים מהפוסט או מהתמונה או גם וגם: "ב-26.1 קיבלנו הודעה מפייסבוק שהפוסט הוסר בטענה שהוא חורג מכללי הקהילה של פייסבוק. הנימוק של פייסבוק היה כי: "הפוסט נוגד את הסטנדרטים הקהילתיים שלנו לגבי פעילות מינית". הגשנו בקשה לערעור, וקיבלנו תגובה נוספת לפיה הם בחנו שוב את הפוסט והוא לא עומד בכללי הקהילה של פייסבוק".

החסימה של פייסבוק לתמונה של חלאסרטן (צילום: צילום מסך - פייסבוק)
החסימה של פייסבוק לתמונה של חלאסרטן|צילום: צילום מסך - פייסבוק

תנועת חלאסרטן של העמותה מסייעת לחולי סרטן צעירים בגילאי 18-44 ונוסדה לפני חמש שנים עלי ידי הוריה של טל יעקובסון ז"ל, סטודנטית שנפטרה בגיל 26 ממחלת הסרטן. נכון לעכשיו (29.1) הפוסט האמור עדיין חסום בפייסבוק, אף שבאינסטגרם הוא ממשיך להיות מופץ. "מיותר לומר שהפוסט לא מופיע בהקשר של יחסי מין", מזכירה ד"ר מור, "די מכעיס שההנחה האוטומטית היא שהתייחסות להפרשות של אישה הם רק בהקשר הצר של סקס, כשאנחנו עוסקים בהצלת חיים".

בתגובה לפניית mako נמסר מפייסבוק כי: "מבדיקת הצוותים הגלובליים של החברה, התגלה כי הפוסט הוסר בטעות ועל כן שוחזר".