הרבה צ'קים נסלקו מאז הימים שסודה-סטרים נחשב למתנת חתונה ראויה, ומאז תפחו הסכומים ואיתם ההפקות שהפכו לבומבסטיות יותר ויותר. זוגות צעירים מבקשים הלוואה בנקאית לטווח ארוך רק כדי לממן את הקרנבל, ולמעשה בונים על הצ'קים של המוזמנים כמקור לכיסוי ההוצאות, או לפחות למזעור הנזקים. אתם יודעים את זה, ולכן כשאתם כותבים את הצ'ק חולף בראשיכם הפסוק "כל ישראל ערבים זה לזה" - ולפתע ברור לכם שאתם ערבים להלוואה או לפחות לכיסוי המנה שאכלתם פלוס עלות הזיקוקים, שמלת הקצפת ומכונת העשן.
אז אתם פונים לברר "כמה עולה מנה" כדי לדעת איזה סכום לכתוב בצ'ק. כל סכום שנמוך ממחיר המנה יערער, כביכול, את המאזן הכלכלי של המתחתנים, ועלול להעכיר את האווירה בפגישה הבאה שלהם עם הבנקאי - או שלא נדע, בפגישה הבאה שלהם אתכם. יוסי וייס, מנהל בנקאות אישית בבנק הבינלאומי, מסביר: "'הלוואה גמישה' ניתנת בגובה של 100 אלף שקל לחמש שנים, עם ריבית בגובה הפריים ואופציה לפירעון מוקדם ללא עמלה או קנס", הוא אומר, אבל למרות האופי קצר המועד של ההלוואה המאפשר להחזיר אותה למחרת החתונה, וייס טוען כי לא כולן נפרעות מייד. "בדרך כלל זוגות שלוקחים הלוואה לחתונה לא מחזירים אותה כל כך מהר", הוא מעדכן. "בצ'קים שהזוג מקבל בחתונה הוא משתמש להוצאות נילוות נוספות, כמו ירח דבש או ריהוט חדש לבית, ולאו דווקא מצליח לסגור את ההלוואה בהקדם".
הבעיה מתחילה כשגם מי שלא מתלהב מהתופעה נאלץ ליישר קו עם הנוהג. "זה פשוט מחריד שמתחתנים מעלים בדעתם שהאורחים שלהם צריכים לספוג את עלות החתונה שלהם", מלינה בזעם נוגה, נשואה טריה מזיכרון יעקב. "מי שעושה חתונה חייב לקחת בחשבון את המשאבים שלו, ולא יכול לבנות על כספם של האורחים. להם לא הייתה כל מילה בבחירת הגן היוקרתי בו תערך החתונה, ולכן לא הוגן שהם יצטרכו לשאת בהוצאה של בחירה כזו".
בכל זאת, מתוך כבוד לנורמה, משתדלת נוגה להביא לחתונות צ'ק עם סכום נאה: "אבל יש לו קשר אך ורק ליכולת הכספית שלי באותה העת והוא בכלל לא מושפע מהידיעה המוקדמת שלי על סגנון האירוע וכמה הוא עלה", היא מבטיחה. "אם אין לך כסף אל תעשה חתונה יקרה - לי בטח אין עניין בזיקוקים הכעורים בחופה שלך ואין לי שום מחויבות לכסות אותם כלכלית".
שוש מהצפון, העומדת לפני חתונת ביתה, טוענת בניגוד לנוגה כי היוקרה של מקום האירוע בהחלט משפיעה על החלטתה בכתיבת הסכום שעל הצ'ק. "לחתונה שנערכת במקום יקר אני אביא סכום גבוה יותר מאשר לחתונה במקום פשוט, כי אני יודעת שאני חייבת לכסות את המנה שלי באירוע", היא מסבירה. שוש, המקבלת כשלוש-ארבע הזמנות לחתונה בתקופת הקיץ, נאלצת להתמודד עם תשלומי הקנסות: "בתקופה לחוצה בעלי ואני מתפצלים, למרות שזה לא תענוג ללכת לבד, ורק אחד מאיתנו הולך לאירוע - כדי שלמעשה נשלם רק עבור מנה אחת".