בעולם שאחרי טראמפ המעבר מעולם הבידור לפוליטיקה כבר לא אמור להפתיע אותנו, ועדיין היו מי שהרימו גבה בימים האחרונים על הידיעה שאפרת רייטן התמקמה במקום החמישי בפריימריז של מפלגת העבודה. ההפתעה הזאת נובעת בעיקר מהעובדה שלא עקבנו אחר הקריירה של רייטן במהלך העשורים האחרונים, אבל מאז הימים שלה כאחת המנחות האהובות ביותר בערוץ הילדים רייטן הספיקה לפתח קריירה מרשימה כעורכת דין עם קורות חיים שלחלוטין הופכים אותה לכשירה לתפקיד חברת כנסת.
לאורך תקופה לא מבוטלת, רייטן שילבה בין שני מסלולי הקריירה שלה. ב-1997 היא סיימה את לימודיה בסטודיו למשחק של יורם לוינשטיין כשכבר הייתה לה קריירה בתור מגישת טלוויזיה ומנחה בערוץ הילדים (שם הייתה מ-1994 ועד 2000) וב-2004 היא סיימה לימודי משפטים והוסמכה לעריכת דין. היא המשיכה לשלב בין תפקידי משחק על הבמה ועל המסך לעבודה כעורכת דין, כשהמפגש בין השניים הגיע ב-2010, כשנבחרה להנחות את "הפרקליטים" ולהשתמש בידע שלה משני העולמות.
אבל בעשור האחרון רייטן התמקדה בעיקר בעריכת דין. בין השאר עלתה לכותרות ב-2018 כשייצגה את ההורים של הרוגי אסון השיטפון בנחל צפית, ובראיונות מאז שנודע על ההתמודדות שלה לכנסת אמרה שהאסון היה אחד הדברים שדחפו אותה לעסוק בפוליטיקה.
מאז 2012 רייטן עובדת במשרד גולדפרב זיגמן, אחד ממשרדי עריכת הדין הגדולים בארץ, ועל פי הפוסט שהעלתה ברשתות החברתיות על ההתמודדות שלה היא "מלווה הליכים משפטים ותהליכים המשיקים לזירה הציבורית, המנהלית והרגולטורית במהלך עשר השנים האחרונות". הפעילות שלה בעשור האחרון כוללת ייצוג של לקוחות המשרד מול בג"צ, מבקר המדינה ורשות החברות, ליווי וייעוץ לנושאי משרות בכירות בשירות המדינה במסגרת ועדות בדיקה ומשמעת ולשון הרע, ליווי בהליכים משפטיים וסכסוכים מסחריים, גישור ומו"מ בתחומי הכלכלה, התקשורת והבריאות, ניסיון רב בדיני חוזים, דיני חברות ולשון הרע. אמרנו כבר רזומה מרשים? אז אלה רק חלק מרשימת תחומי ההתמחות בהם צברה רייטן ניסיון לאורך השנים.