@eliya_todorova Lol do u see the difference?? 11:11 #symmetrical #symmetricalface #foryou #fyp ♬ aesthetic vibes -
טרנדים של יופי הם לא דבר חדש, ומשעשע לראות איך הם באים, מחרפנים אותנו, וממשיכים הלאה. לאחרונה נראה שהשאיפה האולטימטיבית היא פנים סימטריות. משום מה, הדבר נעשה לגביע הקדוש של היופי, ומי שמכתיב את אותו הוא כמובן העולם הטיקטוקי. אחד ההאשטגים הפופולאריים שם לאחרונה הוא #symmetricalface, שמעלה שרשרת ארוכה של סרטונים ומיליוני צפיות של משתמשים שהופכים את הפנים שלהם לסימטריות באמצעות פילטר בשם inverted. ברוב הפעמים, מה שיוצא הוא פנים שונות לחלוטין, לעיתים ברמה מעוררת בהלה.
סרטון אחרי סרטון צצות פנים, שנראות כאילו מחשב יצר אותן, שמוכיחות שהבהלה לסימטריה מגיעה ממקום מאוד לא רציונלי: "אם רק ממש מעט נשים מצליחות לעבור את מבחן הסימטריה, למה אנחנו כל כל אובסיסיביים לסטנדרט הזה?", כותבת ג'יימי שניידר במגזין הלייפסטייל MBG.
שניידר החליטה לפנות למומחים כדי להבין איך משהו שנראה כל כך לא אסתטי, שלא לומר מלחיץ, הוא כל כך נחשק. "אני בהחלט רואה עלייה בפניות לתיקון א-סימטריה בפנים בקליניקה", אומרת המנתחת הפלסטית שירלי מדהיר. "נשים צעירות ומבוגרות מבקשות להזריק חומרי מילוי כדי להשוות את מבנה הפנים שלהן בשני הצדדים". הפרוצדורות האלו אמורות לשנות את ההופעה של הפציינטית, אומרת מדהיר, והן בהחלט תוצרי לוואי של הרשתות החברתיות. "הפילטרים מאפשרים לנו לראות את עצמנו כפי שהיינו רוצות להיראות, אבל למרבה הצער הכלים האלה לא באמת משקפים תווי פנים ופרופורציות אנושיות".
טיקטוק הוא לא כמובן לא המקום היחיד שמציע לנו לנסות את הגרסה הזו של עצמנו. Symmetry Face Maker – היא אפליקציה שבה לאחר צילום הסלפי, הטכנולוגיה מאפשרת לך לבחור בין צד שמאל מושלם לצד ימין מושלם; FaceSym — Facial Symmetry Test – מאפשרת גם היא לבחור בין שני הצדדים; ו-Face Reflection מאפשרת לשחק עם התמונה, לחתוך ולסובב אותה כדי לבחון יותר טוב איזה צד יותר מוצלח.
@amezianee yh my left side is my right side
♬ original sound - ameziane
@andreventurrr Reply to @sonmja Beauty is more based on character than an arbitrary data point.- Artist Alex John Beck, Time Magazine. #inverted #symmetricalface ♬ Habits (Stay High) - Tove Lo
עם זאת, לא מעט מומחים מסבירים שדווקא חוסר הסימטריה הוא זה שמייחד אותנו. "יש מחקר שמצא שבני אדם יותר נמשכים דווקא לפרצופים א-סימטריים", מציינת הפסיכולוגית קלואי קרמייקל, "זה הופך אותנו ליותר מזמינים, יותר מעניינים ומושכים. פנים כאלה מספרות סיפור".
לדברי מדהיר גם מנתחים פלסטיים לא מכוונים לתוצאה מושלמת: "מושלם זה מיתוס, גם בכירורגיה פלסטית לא נשאף ואנחנו לא יכולים להגיע לסימטריה של מאה אחוז". הפילטרים האלה עובדים רק כשמסתכלים ישר למצלמה, היא מסבירה, "זה פשוט לא יכול לעבוד ב-360 מעלות, ברגע שזזים קצת הכל מתעוות".
"לצפות לפנים סימטריות לחלוטין זה לא ריאלי ובעיקר - זה ממש לא יחס טוב לעצמנו", אומר אנתוני יואן, מנתח פלסטי הוליסטי וכוכב טיקטוק בעצמו. לדבריו, הבהלה לסימטריה היא שילוב בין פילטר ה-inverted, לבין פגישות בזום שעשו לנו קצת דיסמורפיה בפרצוף – וגם בעקבות העובדה שהורדנו מסכות אחרי שנתיים שבהן לא ממש ראו את הפנים שלנו. "דיסמורפיית זום" היא דבר אמיתי, מתברר – וסקר שנערך על ידי ירחון לכירורגיה פלסטית ורפואה אסתטית מצא ש-40 אחוז מהמשיבים שמעולם לא שקלו פרוצדורה פלסטית, החליטו להתחיל טיפולים כאלה בהתבסס על שיחות וידיאו שעשו במהלך המגפה.