דימום ווסתי מוגבר הוא בעיה שכיחה מאוד בקרב נשים. בישראל זו הסיבה השנייה בשכיחותה לפנייה לרופא נשים אחרי פטריה בנרתיק. דימום חזק יכול לפגוע באופן משמעותי באיכות חייהן של הנשים הסובלות ממנו. הוא עשוי להביא לאנמיה, חולשה, עייפות ולעיתים גם לפגוע פגיעה אנושה באורח החיים כאימהות, כנשות קריירה וכבנות זוג. הפגיעה באיכות החיים אדירה: דכדוך וחוסר אנרגיה מופיעים לעיתים קרובות ונשים נאלצות להפסיד לא מעט ימי עבודה בשל היותן מושבתות. מיליוני נשים בעולם סובלות מזה, אז למה אנחנו לא מדברים על זה?
בעבר המענים הרפואיים שניתנו לבעיה היו בעיקר ניתוחים, שכללו הרדמה וזמן התאוששות ארוך. כיום קיימות גם מספר אפשרויות טיפול תרופתיות, אבל הן מוגבלות ביעילותן. ניתוחים קצרים כמו גרידה או כריתת רחם הזמינים כיום אמנם פותרים את הבעיה – אבל עשויות להיות להם השלכות לטווח הארוך כמו דכאון, כאבים בקיום יחסי מין ועוד.
איך מטפלים בדימום ווסתי מוגבר?
אנו הנשים התרגלנו להצניע את הקשיים וההתמודדויות שלנו. נכון, היום כבר יש שינוי באוויר: הדם שלנו כבר מקבל במה בפריים טיים והמושג 'נידה' הפך לכמעט טרנדי בחודשים האחרונים. ובכל זאת, המצב בישראל ובעולם רחוק מלהיות אידיאלי וישנם כשלים רבים בטיפול בכל הנוגע לבריאות האישה. באנגליה הוחלט לאחרונה שסטודנטים לרפואה יחויבו להתמחות בבריאות האישה - היה נכון אם גם בישראל ובשאר העולם היו מקבלים החלטה דומה.
אין ספק שרוח חדשה נושבת בכל הנוגע לבריאות האישה, אך הדרך עד לשינוי המיוחל עוד ארוכה. קפיצת מדרגה בתחום הפמטק בישראל צריכה להתחיל קודם כל במודעות. ישנה חשיבות אדירה להמשיך ולקדם את השיח בקרב משקיעים, יזמים, קובעי מדיניות ואנשי רפואה, כי ב-2022 אין שום סיבה שאישה תסבול רק בגלל שהיא אישה.