קמפיין הרשת stillme# ('עדיין אני') מביא עדויות של צעירים שהחלימו ממחלת הסרטן, שמספרים על ההתמודדות שלהם עם שינויים חיצוניים שהביאה עמה המחלה כגון התקרחות, צלקות ושינויי משקל קיצוניים.
סרן ג'נקינס (19) הבריטית, המשתתפת בפרויקט, רוצה להשתמש בנסיון שצברה על-מנת לחזק חולות סרטן אחרות. "כשאובחנתי עם סרטן בכיתי הרבה, בין היתר בגלל הידיעה שאני עומדת לאבד את השיער שלי. תמיד ראיתי בשיער שלי אמצעי לביטוי עצמי, נהגתי לצבוע אותו בכל מני צבעים ונורא אהבתי שהיה לי שיער צבעוני. המחשבה שלא אוכל יותר לשחק ולהתפרע עם השיער שלי הייתה לא קלה. הרגשתי כמעט כאילו אני כבר לא יודעת מי אני. השיער שלי היה חלק כל-כך גדול ממני".
Seren Jenkins, 19, is in remission after treatment for Hodgkin Lymphoma
— BBC Wales News (@BBCWalesNews) October 1, 2019
More: https://t.co/ivb9x1zgp9 pic.twitter.com/AvboBgRxvG
"אחרי שהתחלתי את הטיפולים השיער שלי נהיה מאד דליל ועם קרחות, ובוקר אחד פשוט החלטתי לגלח אותו. בתור בחורה את באופן טבעי מאד מודעת לשיער שלך, והיה לי קשה עם איך שהוא נראה. קניתי שמונה פאות בכל מיני צבעים - כחול וסגול, ורוד ובלונדיני. שיחקתי עם זה, ואני חושבת שזה עזר לי להתמודד", מספרת ג'נקינס.
"בפעם הראשונה שלא לבשתי את הפיאה שלי זה היה רגע גדול – סופסוף לחוש את הבטחון של להיות מי שאני". העצה שלה לצעירים אחרים הנמצאים בטיפול היא לראות את חצי הכוס המלאה, גם מבחינה חיצונית: "תראו את התקופה הזו כמו הזדמנות לכל מיני התנסויות, אף אחד לא הולך לשפוט אתכם על איך שאתם מתלבשים או באיזה צבע שיער בחרתם כי ברור שאתם עוברים משהו נוראי. אז תנסו להנות מזה, ולנסות לוקים שאולי לא הייתם מנסים אם לא הייתם חולים".
השינוי במראה החיצוני הוא אחד הדאגות הכי גדולות של חולי סרטן צעירים. "צעירים שואפים להיראות כמו האידיאל שמוצג באינסטגרם, שזה דבר קשה אפילו עבור מי שאינו חולה – וההשפעה של סרטן והטיפול בו על ההופעה החיצונית מוסיפים ללחץ הזה", אמרה קייט קולינס, מנכ"לית הארגון.