מי אני: טובה שמש (51 ), נשואה+2, מדריכה בצהרון מפרדס חנה.
גובה: 1.70 מטר.
משקל לפני הירידה: 111 ק"ג.
משקל נוכחי: 79 ק"ג.
כמה ירדתי: 32 ק"ג.
כמה זמן לקח לי לרדת: שנה ועשרה חודשים.
כמה זמן אני שומרת על המשקל: כבר 3 חודשים.
טובה מספרת שתמיד הייתה ילדה מלאה. "גדלתי בבית עם המון אוכל. בגיל ההתבגרות ניסיתי אין סוף דיאטות כמו כדורים נוראים, דיקורים, רעב, נוזלים ועוד כל מיני קסמים. אבל הרגע בו הבנתי שאני מתחילה בשינוי אמיתי היה ביום בו בני הכריז שהוא עומד להתחתן".
מבוהלת מתאריך החתונה הקרב, טובה נרשמה לקבוצת התמיכה של חלי ממן. "הרי לא יכול להיות שלא אלבש שמלה מפוצצת. התכוונתי לרדת עשרה ק"ג ולהיות מאושרת. נכנסתי לקבוצה, הק"ג המיותרים עפו באוויר. הגעתי לחתונה 25 ק"ג פחות ועם שמלה חלומית, מאושרת ושמחה".
איך היא עשתה את זה? מצד אחד נצמדה לתוכנית של חלי ממן, ומצד שני גיוונה בארוחות. "המטבח השתנה וכולם מרוויחים. מכרתי את הרכב שלי ואני הולכת כל יום חמישה קילומטר לעבודה. אני מקפידה לאכול פחות משעה מהרגע שאני מתעוררת ולאכול כל 3 שעות באופן מסודר. סוד ההצלחה הוא להכין הרבה ירקות חינמיים בקלוריות שיהיו תמיד במקרר. זה עוזר לא ליפול".
מה היה לך הכי קשה?
"כשלא הצלחתי לסרב למתוקים ומאכלים מנחמים אחרים היה לי מאוד קשה לקום מהנפילה. אבל כשחוזרים לתוכנית זה הופך להיות קל עם הזמן".
התפריט היומי שלי
"כל מה שאני מבשלת הוא בלי שמן בכלל. טחינה היא התחליף שאני מאוד אוהבת. וכמובן אני שותה המון.
ארוחת בוקר: ביצה קשה עם 2 פרוסות לחם קל וסלט ירקות.
ארוחת ביניים: תפוח.
צהריים: הרבה ירקות טריים או מאודים, אנטי פסטי, שעועית, סלט כרוב ענק וכדומה, לצד חזה עוף ופחמימה כמו 3 כפות אורז. הצלחת תמיד עמוסה.
ארוחת ביניים: מנת עוגת גבינה קלה של חלי ממן עם כוס קפה.
ארוחת ארבע: פרי.
ערב: לזניה חלבית שמחולקת למנות או חביתה על בסיס מים עם 2 פרוסות לחם קל והרבה ירקות".
מה השתנה בך בעקבות ההרזיה?
"הביטחון העצמי שלי התרומם לגמרי, אני מרגישה אישה אחרת גם מבחינה חיצונית וגם פנימית. אני יכולה לומר שאני הרבה יותר מאושרת, מפזרת חיוכים חופשי ויכולה לקנות בגדים איפה שאני רוצה. אני גם הולכת להיות סבתא בקרוב - סבתא כוסית!".
כיצד הגיבה המשפחה והסביבה לשינוי?
המשפחה מאוד מפרגנת, כי מאחורי אישה מאושרת עומדת משפחה מאושרת. בהתחלה הם חשבו שאני לא אחזיק בדיאטה הזו כי הם עברו איתי הרבה דיאטות בעבר. מכיוון שאני עובדת עם ציבור ענק, הייתי מקור השראה להרבה אנשים שהצטרפו גם הם לקבוצה. לפעמים אני מוצאת את עצמי כשגרירה להרזיה, הסביבה קוראת לי 'טובה ממן'".
איך עושים את זה?
"זכרו שהמחמאות יותר טעימות מהאוכל. התהליך הוא לא רק דיאטה, אלא שינוי בחשיבה ובאורך החיים והכי חשוב לשים את עצמי בראש הדברים. צריך באמת לרצות את השינוי מבפנים. אני עברתי הרבה תהליכים בחיים ועד שלא באמת רציתי לא השגתי את המטרה. גם הנושא של המסגרת נותן את הביטחון והעוגן. אם לא הייתי במסגרת של קבוצה אני לא חושבת שהייתי מצליחה".
רוצה גם להשוויץ בגזרה החדשה שלך? יאללה יאללה! women@mako.co.il