מי אני: שירלי בר, 35, נשואה+3, אשקלון, תזונאית ושפית Raw food
מי אני במספרים:
גובה: 165 ס"מ
משקל לפני הירידה: 70 קילו
משקל נוכחי: 57 קילו
כמה ירדתי: 13 קילו בחודשיים
במשך כמה זמן אני שומרת משקל: 16 שנה.
כשהייתה בת תשע, עזבה שירלי את הארץ עם משפחתה לארצות הברית. "הייתי ילדה מאוד רזה", היא נזכרת. "אבל מהרגע שהגענו לארצות הברית התחלתי להשמין. הילדות שם שונה מבארץ. הילדים גדלים בתוך הבית, בעיקר מול המחשב והטלוויזיה, ופשוט לא מפסיקים לאכול". כך יצא שכבר מגיל 14, ניסתה שירלי כל דבר אפשרי להשיל את הקילוגרמים שהתווספו עם השנים. "ניסיתי דיאטה בה לועסים מסטיק רק כדי שיהיה משהו בפה, דיאטת קפה, אפילו לקחתי כדורים משלשלים. שום דבר לא עזר. באיזשהו שלב חיפשתי כיוון שונה. כשהייתי בת 19 שמעתי על איזו חוות בריאות בפלורידה, והחלטתי לנסוע לשם כדי להתנסות בחוויה".
שירלי התנדבה בחווה במשך חודשיים, והדברים שראתה שם שינו את חייה לנצח. "כל מי שמגיע לחווה אוכל רק נבטים וירקות. הגיעו לשם אנשים חולים בסרטן ובסכרת, וראיתי כיצד השהייה במקום פשוט ריפאה אותם. בזמן שהותי במקום כל הקילוגרמים פשוט נשרו ממני, כל העודפים עזבו את גופי. החלטתי שאני רוצה להעביר את בשורת הבריאות הזו לשאר העולם".
"הכי קשה היה להיגמל מקפה"
שירלי לקחה את העקרונות של אותה חוות בריאות והפכה אותם לדרך חיים. היא למדה את התכנית של החווה, ובנתה תכנית משל עצמה המבוססת על אותו קונספט, אותה היא מעבירה עד היום בסדנאות מיוחדות. לא רק בעלי משקל עודף מגיעים אליה, גם חולי סכרת, בעלי לחץ דם גבוה וכולסטרול גבוה מחפשים דרך לשנות את אורח החיים שלהם. "שם התכנית הוא 'הדיאטה האחרונה', וכשמה כן היא. מדובר על שישה שבועות הפרדת מזון וניקוי גוף. מטרת התהליך הוא לנקות את הגוף מרעלים, לחזק את מערכת החיסון ולבנות דרך חיים ברת ביצוע. זאת אומרת שאם יום אחד אני הולכת לאירוע ואוכלת אוכל מעובד ולא בריא, אני יכולה 'לתקן' את זה יום למחרת, ממשיכים באותה הדרך. לא שוברים את הכלים ומפסיקים לאכול בריא בגלל טעות אחת".
מה היה הרגע הקשה ביותר בתהליך השינוי שלך? "הגמילה מקפה. היה לי מאוד קשה, המחסור בקפאין גרם לסחרחורות, כאבי ראש וחולשה אבל ידעתי שזה שווה את זה. בגלל שהרגשתי כל כך רע, הבנתי כמה אני מכורה לזה".
התפריט היומי שלי:
"בוקר - שתי כוסות מים פושרים עם לימון. שייק ירוק (עלים ירוקים ופירות) או 2-3 פירות.
צהריים - סלט ענק עם נבטים, ירקות וטחינה גולמית. אני לא מערבבת את החלבון והפחמימה ביחד, אז אני מוסיפה קטניות או המבורגר טבעוני, או לחילופין אורז מלא/ פסטה מחיטה מלאה.
ערב - מרק ירקות. לא מנה גדולה אלא משהו שקל לעיכול, אני לא אוהבת שיש לי אוכל בבטן כשאני הולכת לישון כי זה מוריד את האנרגיה בבוקר.
בין לבין אני אוכלת אגוזים או שקדים".
הייתי העוף המוזר שלא אוכלת כלום
למשפחה של שירלי לקח זמן להתרגל לאורח החיים הסופר דופר בריא הזה. "בהתחלה זה לא היה פשוט. ניסיתי לשנות להם את ההרגלים, אבל הבנתי שאני לא יכולה ולא צריכה לעשות את זה. היום, דווקא כשאני לא מנסה, המודעות שלהם גוברת, והם התחילו לאכול בריא. גם החברים והסביבה הקרובה חשבו בהתחלה שאני קצת עוף מוזר, כי אני מאוד בררנית באוכל. כמובן שבכל הנוגע לירידה במשקל הם היו בהלם מהתהליך שעברתי. גם היום, שאני מציגה לאנשים תמונות מהתקופה בה הייתה שמנה הם מפרגנים ללא הפסקה".
מה השתנה בעקבות הירידה במשקל?
"אני מאוד אנרגטית וחיונית. הירידה במשקל היא רק בונוס. עם שלושה ילדים ועבודה, אני לא מבינה איך אפשר לאכול אוכל מעובד, לשתות קפה ולא לשתות שייקים טבעיים - אני משערת ששאר האנשים מרגישים ממש עייפים".
טיפ למי שמעוניין לעבור שינוי:
"תחשבו על הבריאות ולא על הירידה במשקל. ברגע שתכניסו ערך תזונתי לגוף, ולא סתם שטויות, הגוף יטפל בקילוגרמים המיותרים. לרוב האנשים סדר העדיפויות הוא לרזות, אחר כך לדאוג לבריאות. זה צריך להיות הפוך: קודם להפוך את כל מה שאתם מכניסים לפה לבריא".
יש לך סיפור הצלחה משלך? נשמח לשמוע ממך. שלחי את פרטייך ל-women@mako.co.il