מייקי (צילום: אסף שגיא)
כבר לא מאחורי עדשת המצלמה. מייקי אריאל לפני ואחרי.|צילום: אסף שגיא
מי אני: מייקי אריאל בת 29 מתל אביב. עוסקת בהייטק.

יש לך סיפור הצלחה משלך? ספרי לנו women@mako.co.il

 מי אני במספרים: 

גובה:  1.68 מ'
משקל לפני הירידה: 110 ק"ג
משקל נוכחי: 63 ק"ג
כמה ירדתי:  47 ק"ג
תקופת השינוי:  8 חודשים
במשך כמה זמן אני שומרת משקל:  שנתיים

מייקי
מייקי אריאל לפני.
מבט אחד במייקי אריאל וקשה להאמין שהבחורה הדקיקה והקופצנית הזאת הייתה פעם כל כך אחרת. כבדה בכ-50 קילו, ליתר דיוק. "כל החיים שלי הייתי בעודף משקל. ניסיתי אינספור דיאטות אבל אף פעם לא הצלחתי להניע את עצמי נפשית ורגשית להתמיד בהן". היא מספרת לנו. מה שבכל זאת הצליח לעורר בה את ההבנה שאין מנוס הייתה בדיקת דם שגרתית, למעשה הראשונה שעשתה בחייה. "הובהר לי שאם לא אתפוס את עצמי, ואעשה צעד דרסטי אני עלולה לחטוף התקף לב לפני גיל שלושים". אריאל בדקה וחקרה ולבסוף הגיעה למסקנה לא פשוטה אך הכרחית. "הבנתי שניתוח מעקף קיבה יוכל לתת לי את הכלים הפיזיולוגיים לנצח את הפרעות האכילה אחת ולתמיד".

מייקי (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
בדיקת דם ששינתה את חייה. מייקי אריאל לפני.|צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
המשפחה, היא מספרת, תמיד תמכה בכל המאמצים שעשתה לאורך הדרך, אם כי הייתה מעט חשדנית בדבר ההחלטה לעבור ניתוח. "ברגע שהם ראו שאני מתמודדת עם המסע הזה בהצלחה, הם התרצו".

מה היה הרגע או הרגעים הקשים ביותר בעת הדיאטה:
"אחרי הניתוח צריך ללמוד לאכול מאפס. מתחילים מנוזלים בלבד ובהמשך מזון טחון, ממש כמו תינוק. כל אותו הזמן המוח (שאותו מן הסתם לא ניתחו), המשיך להתעקש שלמרות שכפית גבינה לבנה מילאה אותי לכמה שעות, אני עדיין חייבת לאכול פיצה שלמה".

מייקי (צילום: קרן תמוז בראון ליר)
"אף פעם לא נתתי למשקל או למראה שלי להניא אותי מהבמה". מייקי אריאל לפני. |צילום: קרן תמוז בראון ליר
אריאל יודעת לומר שהעבודה האמיתית אחרי ניתוחי הרזיה היא לא דיאטה ולא תפריט, אלא הטיפול הנפשי שחייב ללוות את כל המנותחים. "בדומה לאלכוהוליסט שמפסיק לשתות אלכוהול אבל עדיין חולם על זה בלילה, גם כאן ההתמודדות עם הפן הנפשי/רגשי שהביא אותי למצב שלפני הניתוח הייתה הכי קשה". מצד שני, היא יודעת לספר שההתמודדות הזאת היא גם המתגמלת ביותר והיא הסגולה לשימור ההישגים לטווח ארוך ולחופש אמיתי מהפרעות אכילה".
מייקי (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
"הדיאטנית שליוותה אותי בחודשים הראשונים פשוט חלפה על פניי ולא זיהתה אותי". מייקי אריאל.|צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי

אז מה את אוכלת היום?
אריאל אינה מפרטת תפריט יומי אלא מפרטת קווי אכילה למנותחי מעקף קיבה, ומדגישה את החשיבות בנוזלים. "כל מנותחי מעקף קיבה מקבלים הנחיות כלליות לזמני אכילה ומזונות שיש להימנע מהם. אין תפריט מוגדר אחרי שלב השיקום הראשוני, אבל ההנחיה הגורפת היא לאכול ארוחות קטנות בהפרשים של כ-3 שעות בין הארוחות, לאכול חלבונים קודם ולאחר מכן לאזן בין פחמימות לירקות. מעוקפי קיבה סובלים מתת-ספיגה אשר גוררת אחריה משטר קפדני של חלבונים וויטמינים, ואני לוקחת בכל יום מולטי ויטמין כדי לתגבר את החוסרים. כמו כן, אני במעקב של בדיקות דם כל חצי שנה. בין הארוחות אני שותה המון נוזלים כי חילוף החומרים שלי גורר אחריו נטיה להתייבשות וקיבולת הקיבה קטנה מהממוצע".

מייקי (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
"הטיפול הנפשי והרגשי עורר מהפך כולל באישיות שלי". מייקי מינוס כ-50 קילו. |צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
מייקי (צילום: דניאלה הראל)
עובדת הייטק ביום, שחקנית וזמרת בלילה. מייקי אריאל אחרי השינוי.|צילום: דניאלה הראל
על הקיבולת שלה, אריאל אומרת ש"גם שנתיים וחצי אחרי הניתוח אני מסוגלת לאכול בארוחה כמות שמקבילה לחצי מנה עיקרית או מנה ראשונה במסעדה. בנוסף, מכיוון שמעקף קיבה גורם לנטייה לתסמונת הצפה (דאמפינג), אסור לי לאכול מתוקים בין ארוחות וגם אם אני אוכלת אותם בסוף ארוחה הכמות חייבת להיות קטנה, אחרת אני פשוט מושבתת לכמה שעות טובות אחרי כן. הצד הטוב לעניין הזה – כל החשק למתוק עבר לי!"

איך המשפחה מגיבה?
"בהתחלה כאמור זה לא היה פשוט, אבל ברגע שהם ראו איזה שינוי מהותי חל בחיים שלי, הם אפילו מפנים אלי חברים וקרובים שמתלבטים לפני ניתוח כדי שאוכל לספר את הסיפור שלי. אנשים מהסביבה הקרובה שראו אותי על בסיס יומיומי היו מאוד סקרניים לשמוע על התהליך, ואני אף פעם לא הסתרתי את העובדה שעברתי את הניתוח. אנשים שראו אותי בתדירות פחות גבוהה שמו לב לשינוי באופן יותר קיצוני, ועד היום יש אנשים שלא מאמינים שפעם נראיתי אחרת ולא זוכרים איך הייתי לפני הניתוח".

מה את מרגישה שהשתנה בעקבות הירידה במשקל?
"הכל בערך. הטיפול הנפשי והרגשי עורר מהפך כולל באישיות שלי. הביטחון העצמי שלי השתקם ואני מעזה יותר ומפרגנת לעצמי במקומות שפעם לא הרגשתי שמגיע לי. כשאני לא עובדת בהייטק, אני מופיעה על במות קברטים, שרה בהרכבי ג'אז ורוקדת ריקודי סווינג ובלוז. האמת היא שמעולם לא נתתי למשקל או למראה שלי להניא אותי מהבמה, אבל היום יש לי אומץ להשתתף בפרויקטים יותר מאתגרים. אני גם נהנית מהסיבולת ומהכושר שלי שמאפשרים לי לדוגמא לרקוד ולשיר באותו הזמן, דבר שמעולם לא חלמתי שאוכל לעשות".

המקרה המשעשע ביותר שקרה לאריאל בעקבות הניתוח התרחש כשהגיעה לביקורת אחרי חצי שנה במלב"י (אסיא מדיקל, איפה שעברה את הניתוח) ושם היא אומרת: "הדיאטנית שליוותה אותי בחודשים הראשונים פשוט חלפה על פניי ולא זיהתה אותי". כמו כן, חוויה משמעותית שאריאל עברה הייתה כשהצטלמה לצילומי וינטג' בהפקתה. "בדרך כלל אני אחראית על איפור/שיער/סטיילינג, אבל עד אותו הרגע תמיד גייסתי דוגמניות ולא העזתי לעמוד מול המצלמה. זאת הייתה חוויה משחררת שמילאה אותי ביטחון, במיוחד אחרי שראיתי בתמונות את מה שלא הצלחתי לראות במראה – אני בנאדם חדש".

מייקי (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
במקום הטבעי שלה, הבמה. מייקי אריאל מדגמנת ביטחון עצמי. |צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי

מייקי (צילום: איתי סיסו)
לא פתרון קסם ולא מיועד לכל אחד. מייקי על הניתוח|צילום: איתי סיסו

טיפים למי שמעוניין לעבור שינוי:
"חשוב לי מאוד לציין ולהדגיש שהדרך שבה בחרתי היא קיצונית, מסובכת, ולא מתאימה בכלל למי שיש לו מעט עודף משקל או שלא מרגיש שהוא ניסה הכל ו'כלו כל הקיצים'. ניתוחי הרזיה הם מפלט אחרון ויש להתייחס אליהם לא כאל 'פתרון קסם' או 'הדרך הקלה', כי הניתוח עצמו הוא אך ורק ההתחלה של תהליך ארוך ומחייב. אני התחייבתי לאורח החיים שהניתוח מכתיב לי, ואם אני סוטה ממנו אפילו במעט (כלומר שוכחת לאכול או לא אוכלת מספיק חלבונים), הגוף שלי סובל וישר מזכיר לי מאיפה באתי ולאן אני הולכת. יחד עם זאת, אני ממליצה בחום למי שהגיע למצב שהוא מועמד לניתוח ומרגיש שהוא מוכן לקחת על עצמו את המסע הזה, תעשו מחקר מקיף, תבחרו מנתח טוב ובית חולים אמין, ופשוט תתמסרו לתהליך. האוצר בקצה הקשת הזאת הוא עצום אבל הדרך היחידה להגיע אליו היא התפטרות טוטאלית מהמנטליות הישנה, וזה מגיע לאט אבל זה יגיע".

יש לך סיפור הצלחה משלך? ספרי לנו women@mako.co.il

  >> לכל הכתבות של וואו, איך רזית